Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Προς το παρόν, αγαπάς και συγχωρείς. Εσύ μπορείς να το κάνεις ;

Τι σημαίνει αγαπάω; 
Αγαπάω πραγματικά ό,τι αγαπάς και εσύ. Αγαπάω τη ψυχή σου, την καθημερινότητα σου, τον τρόπο που ξυπνάς, τα μάτια σου. Ένα όμως σε απασχολεί : Μ'αγαπάς και εσύ;

Αν ναι, θα έμπαινες στη θέση μου όταν εγώ θα έφτανα στο σημείο να σου ζητήσω "συγχώρεση;". Θα έκανες πίσω τον πόνο σου, την απογοήτευσή σου;. Θα ήσουν ο ίδιος απέναντί μου; Τα μάτια σου θα με κοίταζαν με τον ίδιο τρόπο; Δεν ξέρεις μάλλον.

Θέλει δύναμη ψυχής να συγχωρείς. Δε το κάνεις μόνο και μόνο για να σώσεις μια κατάσταση, αλλά και για σένα, να μην κουβαλάς το φορτίο και τις τύψεις ότι δεν έδωσες μία ευκαιρία. Στο κάτω-κάτω, κάποια στιγμή η "κρεμάλα" θα γίνει στο προαύλιο με θεατές τις στιγμές σας. 

Ό,τι και αν γίνει , το ερώτημα είναι ένα: Γιατί να φτάσεις σε αυτό το σημείο; Πρέπει να πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι λέγοντας : "Κανείς δεν είναι τέλειος;". Μα δεν ερωτεύτικες τον τέλειο άνθρωπο, ερωτεύτικες αυτόν που σε έκανε να νιώσεις καλύτερος και πιο ζωντανός ΕΣΥ. Τα υπόλοιπα, τα ξέρεις.

Kάποιες φορές σκέφτεσαι ότι το να αγαπιέσαι στην ουσία είναι πιο σημαντικό από το να αγαπάς , μιάς και όλοι μας έχουμε ανάγκη τη φροντίδα και την στοργή ,μα εξήγησέ μου : Όταν φτάσεις στο σημείο να συγχωρέσεις, θα έχεις όλα τα εφόδια να το κάνεις; Και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι ειλικρινείς και να προσπαθούν για το καλύτερο. 

Χρειάζεται να έχεις μια καλή "εργασία" για να αξίζεις και την βράβευση. Είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να της δείξεις ότι πραγματικά αξίζεις αυτή την ευκαιρία; γιατί όπως και να το κάνουμε, κάποιες υποσχέσεις τις έκαψες..Αχ...Αμάν βρε αγόρι μου! 

Για ένα χρονικό διάστημα, βρίσκεσαι μόνος σου χωρίς να έχει σημασία αν είναι λεπτών ή ημερών, σκεπτόμενος όλα αυτά. Δε μπορείς να σκεφτείς για δύο όπως έκανες πάντα. Στις σχέσεις συνήθως,αυτό κάνεις. Κάποια στιγμή όμως ο έρωτας σου,ο άνθρωπος που αγαπάς,στα χαλάει λίγο. 

Ηθελημένα ή μη,το 'κανε. Και τι κάνεις στη τελική; Μένεις; Φεύγεις; Πόσο να το σκεφτείς; Μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει ξέρει και να προστατευέται ! Ή όχι; Είναι αλήθεια πως εγωισμός και αγάπη δε πάνε πακέτο; 

Ξέρεις, τα καλά, τα κακά, τα βάζεις στην ζυγαριά και υπολογίζεις πόσο μεγάλο ήταν το λάθος κατ'εσένα. Ώπα Ώπα! Στάσου! Α! Μα εσύ αγαπάς! Που πας καλό μου παιδί;. Το ξέρεις καλά μέσα σου , δεν θες μία ζωή χωρίς αυτόν και το χαμόγελό του. Σε γλυκαίνει η σκέψη να κάνετε έρωτα, να ονειρεύεστε μαζί και να αγναντεύετε την θάλασσα. 

Το "Κανείς δεν είναι τέλειος" μέσα από τα μάτια ενός ερωτευμένου ανθρώπου δεν υπάρχει. Από αυτή την αγάπη, έχεις πάρει δύναμη ν' αντέχεις. Αξίζει να το προσπαθήσεις. Δε χάθηκε και ο κόσμος βρε αδελφέ. "Σ' αγαπάω" λες και λάμπεις! Αφού αγαπάς λοιπόν, συγχωρείς, κάνεις πίσω και προχωράτε μαζί.

Το τέλος; Εσύ θα το καταλάβεις. Προς το παρόν, αγαπάς. 





Αντριάννα Θωμά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου