Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Φέρτε αφθονία στη ζωή σας....!!!

                         
Δεν είμαστε θεοί, αλλά αυτό που είμαστε αρκεί για να φέρουμε την αφθονία (όχι μόνο την υλική) στη ζωή μας. Οι τρόποι είναι πολλοί και οι περισσότεροι εξαρτώνται από μας τους ίδιους.


Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην αφθονία και την ευτυχία, απλά δεν γνωρίζουμε όλοι τον κατάλληλο τρόπο για να τα διεκδικήσουμε. Ο πρώτος και καλύτερος είναι η αυτοεκτίμηση, ο δεύτερος η δράση και ο τρίτος είναι η αισιοδοξία και η θετική ενέργεια. Ακόμα και αν δεν το πιστεύετε, δεν έχετε να χάσετε τίποτα να δοκιμάσετε. Στη χειρότερη περίπτωση θα κερδίσετε πάρα πολλά!


Στάση 1η : Ο εαυτός μας.
Αλήθεια έχετε καλή γνώμη για εσάς; Ή μήπως δεν σας έχετε σε μεγάλη εκτίμηση; Αυτή είναι η αφετηρία όλων: Πριν αρχίσετε να δημιουργείτε αφθονία πρέπει κατ' αρχήν να γνωρίζετε αν όντως σας αξίζουν αυτά που θέλετε να έχετε εν αφθονία στη ζωή σας.
Με ποιο τρόπο θα νιώσετε πλήρεις; Αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σας για να αναλογιστείτε τι θα θέλατε να έχετε και να κατέχετε στη ζωή σας. Σκεφτείτε το λόγο που θέλετε ό,τι επιθυμείτε και τον τρόπο για να το αποκτήσετε. Επαναλάβετε καθημερινά το ίδιο για μερικές εβδομάδες, μέχρι να είστε σίγουροι ότι αυτό που επιθυμείτε είναι όντως απαραίτητο για εσάς και μάλιστα με αιτία!

Σκεφτείτε τώρα, τους λόγους που σας αξίζει να κατακτήσετε ό,τι η ψυχή σας επιθυμεί. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλούς! Για να δημιουργήσετε αφθονία είναι σημαντικό να είστε ένα φιλόδοξο και με στόχους άτομο. Πρέπει να έχετε την έμπνευση και το κίνητρο για να κυνηγήσετε αυτά που θέλετε.

Όταν γνωρίζετε ότι αξίζετε αυτά που επιθυμείτε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρετε. Μπορεί να μη συμβεί αμέσως, αλλά επειδή είστε παθιασμένοι με αυτό που αξίζετε, θα το αποκτήσετε ακόμη κι αν -προς το παρόν- δεν σας είναι ξεκάθαρο το πώς...


Στάση 2η : Σκέψη και πράξη.
Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αφθονία, επικεντρωθείτε στις σκέψεις και τις πράξεις. Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε δημιουργούμε στη ζωή ξεκινάει με μια σκέψη την οποία πρέπει να μετουσιώσουμε σε πράξη.

Ένας από τους λόγους που συχνά δεν επιτυγχάνουμε τους στόχους μας είναι επειδή θεωρούμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε πίστη στον εαυτό μας και δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε να συμβεί το επιθυμητό. Αυτή είναι η πιο αλέθρια τρικλοποδιά που μπορεί να βάζουμε στον εαυτό μας!

Μια απλή άσκηση ενόρασης
Οραματιστείτε τη ζωή που θέλετε να έχετε. Μην αναλωθείτε μόνο στα υλικά πράγματα. Σκεφτείτε την επιθυμητή για εσάς πνευματική και συναισθηματική αφθονία. 
Οραματιστείτε τον εαυτό σα πιο φιλόδοξο και αποφασιστικό. Αυτές οι αξίες θα σας βοηθήσουν να υπερπηδήσετε τα εμπόδια μέχρι να κατακτήσετε το στόχο. Στη ζωή δεν υπάρχουν όρια παρά μόνο αυτά που εμείς βάζουμε στον εαυτό μας. Στη βάση τους τα πράγματα είναι τόσο απλά όταν το ζητούμενο είναι η δημιουργία αφθονίας.


Στάση 3η : Ας αποβάλουμε την αρνητική ενέργεια
Κανείς δεν είπε ότι δεν θα υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω σας. Εάν όντως υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι που σας περιβάλουν, αγνοήστε τους ή αν όντως αξίζουν προσπαθήστε με συζητήσεις να τους φέρετε στο δικό σας φωτεινό μονοπάτι της ζωής.

Κάθε πράξη σας ξεκινάει με μία σκέψη. Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ποτέ δεν θα είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και δεν θα αποκτήσετε τη ζωή που επιθυμείτε, βάζετε οι ίδιοι εμπόδια στον εαυτό σας στο δρόμο για την ευτυχία.

Αντίθετα, εάν πιστεύετε ότι αξίζετε αυτά που θέλετε και πραγματικά τα θέλετε, να είστε σίγουροι ότι θα τα αποκτήσετε. Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι τόσο δύσκολο.

Πάμε στοίχημα;


Σοφία Δεδεμάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου