Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

6 λόγοι για να γελάτε περισσότερο......!!!

Ο μέσος ενήλικας γελάει 20 φορές την ημέρα ενώ το μέσο μικρό παιδί, 300. Διαβάστε γιατί χρειάζεται να γελάμε πιο πολύ και πόσα περισσότερα οφέλη αποκομίζουμε από το γέλιο. 

Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι ο μέσος ενήλικας γελάει 20 φορές την ημέρα και το μέσο μικρό παιδί 300 φορές. Φαίνεται λοιπόν πως η διαδικασία της ενηλικίωσης και του μεγαλώματος μας στερεί με 280 στιγμές γέλιου.


Όμως, όσο περισσότερο γελάμε τόσο περισσότερα πράγματα κερδίζουμε. Γι αυτό διαβάστε 6 λόγους που θα σας ωθήσουν στο να γελάτε πιο πολύ.


1. Όταν γελάς, το σώμα σου χαλαρώνει. Συγκεκριμένα, το από καρδιάς, έντονο γέλιο, χαλαρώνει τους μύες του σώματος και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μας ανακουφίζει από εντάσεις.

2. Το γέλιο αυξάνει την εισπνοή οξυγόνου, διεγείρει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες. Επίσης προκαλεί την έκκριση ενδορφινών, οι οποίες είναι ουσίες που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο και έχουν ευφορικές και αναλγητικές ιδιότητες.

3. Μακροπρόθεσμα, το γέλιο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες και αυξάνοντας τα αντισώματα που όλοι χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίζουμε μολύνσεις και αρρώστιες.
4. Με το γέλιο, τα δυσάρεστα συναισθήματα ανακουφίζονται. Δεν είναι δυνατό να νιώθεις θλίψη, άγχος ή θυμό όταν γελάς. Άρα το γέλιο είναι ένα μοναδικό «φάρμακο» που βελτιώνει τη διάθεση, απαλύνει το άγχος και προσθέτει ζωτικότητα και ενθουσιασμό στη ζωή σου.

5. Το γέλιο σε αλλάζει, με θετικό τρόπο. Όταν γελάμε νιώθουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία, είμαστε πιο φιλικοί,πιο λαμπεροί και σίγουρα πιο ελκυστικοί. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες, οι οποίες γελούν με την καρδιά τους, στην παρουσία τους.

6. Όταν μοιράζεσαι στιγμές γέλιου με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σου, ενδυναμώνεις τον δεσμό μεταξύ σας. Φυσικά, το να μοιράζεσαι οποιαδήποτε συναισθήματα σου με τους αγαπημένους σου ανθρώπους σας φέρνει πιο κοντά, αλλά το να μοιράζεσαι στιγμές γέλιου και χιούμορ, όχι μόνο χαρίζει χαρά, ζωτικότητα και αντοχή στη σχέση σου αλλά είναι κι ένας τρόπος για να γιατρέψεις πληγές και διαφωνίες.


Συμβουλές από το www.happymind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου