Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορώ να πετύχω. Ολα τα μπορώ.....!!!!!



            
Η ενέργεια, είναι κάτι που αναζητούμε σε όλη μας τη ζωή. Η ενέργεια είναι η δύναμη, η δική μας, αυτή των άλλων ανθρώπων ή και ακόμα αυτό που περιμένουμε από τον Θεό, που είναι η εναρμόνιση του εξωκοσμικού πεδίου μέσα στην ψυχή μας. 

Κάθε στιγμή είναι εναρμονισμένη με κάτι που μας λείπει, κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε ή να έχουμε και δεν μπορούμε, ή ίσως να μπορούμε αν κάνουμε μιά ...
προσπάθεια. Κάποιοι από εμάς, βλέπουμε ανυπέρβλητα εμπόδια μπροστά μας σε κάθε βήμα, κάποιοι άλλοι βλέπουμε τα εμπόδια ως διάδρομο, απλά, για την επιτυχία.

Αυτό που αναζητούμε είναι την κατάλληλη ενέργεια για να ξεπεράσουμε τον φόβο και να τραβήξουμε προς τα εμπρός.

Η ζωή μας είναι γεμάτη με επιχρυσωμένες σκέψεις και όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αλλά μας λείπει η ενέργεια που θα μας πάει εκεί που θέλουμε. Η ενέργεια πολλές φορές είναι συνυφασμένη με την πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις μας, που πολλοί από εμάς δεν την έχουμε. 

Κι όμως είναι αρκετά απλό να αναζητήσουμε την ενέργεια που μας λείπει και να πάμε στον δρόμο που έχουμε επιλέξει χωρίς να αναζητούμε κάποιος αλλος να μας σχεδιάσει τον δρόμο ή να μας επιχρυσώσει τα όνειρα.

Πόσοι από εμάς βλέπουμε τα προβλήματα ως μιά ευκαιρία για αναγέννηση; Για αναζωογώνηση των κυττάρων μας;

Για να ξεχωρίσουμε από το πλήθος των εκατομμυρίων ανθρώπων λύνοντας το δύσκολο πρόβλημα και βγαίνοντας δυναμικά μπροστά στη ζωή όταν αυτή είναι γεμάτη με εμπόδια, λακούβες, δυσκολίες, χέρια που μας σταματάνε; 

Λίγοι από εμάς, το καταφέρνουμε. Γιατί;
Ισως επειδή δεν θέλουμε να κατανοήσουμε ότι έχουμε την δύναμη, ότι η ενέργεια είναι μέσα μας και πρέπει απλά να την ανακαλύψουμε. 

Δεν έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια κάποιου άλλου, απλά θα πρέπει να βρούμε αυτό που έχουμε κρυμμένο μέσα μας.
Συνάντησα εδώ στην Βουλγαρία, έναν φίλο που μού είπε μιά ενδιαφέρουσα ιστορία, που είναι απόλυτα αληθινή. Κάποτε, την εποχή του Κομμουνισμού, κέρδισε την 3 η θέση σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα body building. 

Ο φίλος μου ήταν από χωριό που δεν είχε γυμναστήριο και με πατέρα αγρότη. Χωρίς συμπληρώματα διατροφής και χωρίς κανένα όργανο γυμναστικής. Και φυσικά με όλους γύρω του να του θυμίζουν ότι δεν μπορεί να πετύχει. 

Σήκωνε κρεβάτια, ντουλάπες, ότι έβρισκε καθημερινά μπροστά του. Ετσι γυμναζόταν. Κι έτσι κατάφερε να πετύχει να φτιάξει σώμα που άλλοι το έκαναν με την βοήθεια προσωπικών γυμναστών και οργάνων εκγύμνασης. Είχε όμως την ενέργεια μέσα του απελευθερωμένη και την πίστη ότι αυτή η ενέργεια του αρκεί για να επιτύχει. Και πέτυχε. 

Μετά, φυσικά, έκανε διεθνή καρριέρα. Ολοι οι άνθρωποι στο μικρό του χωριό έδειχναν την φωτογραφία με την αφιέρωση του φίλου μου και φούσκωναν από την περηφάνεια που έτυχε να τον γνωρίζουν. Εκείνοι, μικροί, λίγοι και κλεισμένοι στον μικρό κόσμο τους, απλά αναζητούσαν ένα κομματάκι από την ενέργεια αυτού του ανθρώπου.

Μπορούμε να γίνουμε όπως αυτός ο ξεχωριστός ανθρωπος και να μπορούμε να βρούμε την πίστη στον στόχο που βάζουμε;

Μπορούμε να ανακαλύψουμε την δική μας ενέργεια και να βρούμε τον στόχο που θα θέλαμε να πετύχουμε; Φυσικά. Ας σκεφτούμε αυτό που πολλοί γράφουν όταν αναφέρονται στον Steve Jobs της Apple ή τον Bill Gates της Microsoft. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν από ένα μικρό γκαράζ με ελαχιστα χρήματα αλλά με πίστη στον στόχο τους. 

Χιλιάδες σαν κι αυτούς αφήσαν τον στόχο στη μέση επειδή δεν μπορούσαν να βρούν αρκετή ενέργεια για να παλέψουν και να φτάσουν εκεί που πίστευαν ότι μπορούν να φτάσουν. Πολύ λίγοι, ελάχιστοι, πάλεψαν μέχρι το τέλος και έγιναν ξεχωριστοί.
Δεν έχει σημασία αν έχουμε μόρφωση ή αν είμαστε από ιδανικές κοινωνίες με τις ευκαιρίες μπροστά στα πόδια μας.

Εφερα το παράδειγμα αυτού του φίλου μου, που είναι πραγματικό άτομο εδώ στην Βουλγαρία, για να πώ απλά ότι όταν έχεις την ενέργεια στα χέρια σου και όχι όταν την βλέπεις κάπου αποθηκευμένη και την αφήνεις ξεχασμένη, μπορείς να βρείς τη δύναμη για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Να μην περιμένεις απλά από κάποιον πολιτικό να σου τα λύσει, ή από κάποιο θαύμα που ίσως συμβεί, αλλά τελικά δε συμβαίνει. 

Τα θαύματα και τις λύσεις στη ζωή τα βρίσκουμε εμείς οι άνθρωποι με τις δικές μας δυνάμεις και την απλούστερη που είναι η αξιοποίηση της δικής μας, της μοναδικής μας ενέργειας.

Ψάξε την σήμερα, βγάλε την από μέσα, κράτησέ την στα χέρια σου και προχώρησε μπροστά. Θα πετύχεις.

Του Χρήστου Μουρούτη (Tο κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο Βουλγαρικό ιστολόγιο BgNow.eu και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον ίδιο)




http://liverichlr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου