Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Feng Shui στην διατροφή μας.....!!!

Tώρα δεν μπορείτε να μου πείτε ότι δεν σας παραξένεψα, διότι δεν θα σας πιστέψω… 
" Feng Shui και στην διατροφή μας ? "

Και όμως ! 
Δεν θα ήταν λογικό θα χωροθετούμε ευνοϊκά & θετικά τον χώρο μας, να προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια καινούρια τροχιά ευημερίας και να αφήσουμε στην άκρη την διατροφή μας.

Άλλωστε κατά τον Ιπποκράτη πρέπει «το φάρμακό μας να είναι η τροφή μας, και η τροφή μας το φάρμακό μας. Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται και ύψιστη σημασία σε αυτό έχουν το περιβάλλον, ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος ζωής, η κίνηση και η διατροφή»

Εμείς με την βοήθεια της ενέργειας του Feng Shui προσπαθούμε όπως έχουμε ήδη πεί ναχωροθετήσουμε ευνοϊκά το περιβάλλον μας, να μεταβάλουμε τον τρόπο σκέψης και της ζωής μας προς το καλύτερο και μένει να κάνουμε το ίδιο με την διατροφή μας.
Ένας από τους βασικούς κανόνες είναι όσο το δυνατόν περισσότερο η αποφυγή των χημικών, συντηρητικών και πρόσθετων ουσιών στα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Να είναι όσο γίνεται σε πρωτογενή μορφή και όσο το λιγότερο επεξεργασμένα. 
Ας κοιτάμε δηλαδή να μην παίρνουμε, για παράδειγμα, προπαρασκευασμένα φαγητά διότι εκτός από την λογική των χημικών πρόσθετων και συντηρητικών που έχουν, σύμφωνα με το Feng Shui δεν μεταδίδει στο σώμα μας σωστή ενέργεια ένα ήδη μαγειρεμένο φαγητό.

Κάτι ακόμα που καλό είναι να αποφεύγουμε είναι φαγητό που πιθανώς έχει «περάσει από πολλά χέρια» πριν φτάσει στο πιάτο μας. 

Φυσικά και θα τρώμε έξω (άλλωστε εγώ, λόγω δουλειάς, δεν κάνω και τίποτε άλλο!!)απλά να προτιμάμε μαγαζιά των οποίων γνωρίζουμε την ποιότητα και σίγουρα όχι ταχείας εξυπηρέτησης. Έτσι δεν θα έχουμε την αρνητική πιθανώς ενέργεια δεκάδων ανθρώπων στο δικό μας πιάτο!!
Τα γλυκά, που θα περιμένουν πολλοί πιθανώς να τα απορρίψω, είναι κάτι που σαφώς επικροτώ αν και εφόσον το επιτρέπει η υγεία μας φυσικά ! 
Η ζάχαρη και η σοκολάτα βοηθά στην παραγωγή ενδομορφινών, φυσικό αντικαταθλιπτικό για το οργανισμό το οποίο μας βοηθά στη ψυχική ανάταση. Αλλά πάντα με σύνεση και μέτρο ! (αυτά να τ’ ακούω εγώ που τσακίζω πέντε ΙΟΝ γάλακτος στην καθισιά μου!!! αλλά μην νομίζετε ότι το κάνω για μένα….για την φουκαριάρα την έρευνά μου το κάνω!!!!)

Είναι κατανοητό ότι στην εποχή και με τους ρυθμούς που ζούμε κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα εφικτό, αλλά ας προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε όσο μπορούμε στον εαυτό μας και ειδικότερα στα παιδιά μας, που είναι παρθένοι οργανισμοί.

Στην πραγματικότητα, το φαγητό έχει άμεση σχέση με τη ροή της ενέργειας, δεδομένου ότι είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε ενέργεια και γίνεται μέρος της ζωής μας. Ως εκ τούτου, η πηγή αυτής της ενέργειας, που είναι τα τρόφιμα, θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά.

Αρμονία και Ισορροπία είναι μια σημαντική πτυχή της σχέσης μεταξύ διατροφής και Feng Shui . Είναι σημαντικό να έχουμε ισορροπημένη διατροφή, η οποία συνίσταται στην ποικιλία και την ισορροπία των χρωμάτων. 

Το Feng Shui συνιστά ένα πιάτο που θα πρέπει να περιλαμβάνει διάφορα χρώματα τα οποία είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά χρώματα όσο το δυνατόν σε ένα ίδιο πιάτο την ίδια στιγμή που θα πρέπει να συνδυάζονται έτσι ώστε να δείχνουν καλά μαζί.
Θα πρέπει επίσης να επιτύχουμε μια ισορροπία yin και yan στα τρόφιμά που γίνεται μέσα από την ισορροπία των γεύσεων. Μια Feng Shui και yin yan αρμονία στο πιάτο μας που θα περιέχει ισχυρές γεύσεις, καθώς και ευαίσθητα προϊόντα ισορροπημένα μέσω της χρήσης των διαφόρων χρωμάτων. 
Δεν θα πρέπει να είναι ένα ισχυρό στοιχείο που υπερέχει πάρα πολύ έναντι των υπολοίπων. Τα τρόφιμα, τα χρώματα και οι μυρωδιές θα πρέπει όλοι να είναι σε ισορροπία.

Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στα τρόφιμα, καθώς και στις μυρωδιές. Θα πρέπει να αρέσει η μυρωδιά της διατροφής σας και θα πρέπει να είναι ελκυστική για εσάς.

Μπορείτε να επιτύχετε βελτίωση της ενέργειας από τη βελτιστοποίηση του Feng Shui της διατροφής σας και με τη χρήση στοιχείων που αφορούν τα τρόφιμα προς όφελός σας. 

Έτσι, ανακατεύοντας για παράδειγμα κίτρινες, πράσινες, πορτοκαλί πιπεριές, τομάτες, μελιτζάνα και λίγες ροζ γαρίδες και έχετε ένα εκπληκτικό πιάτο Feng Shui !! 

Δεν χρειάζεται να τρώνε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου σε κάθε γεύμα, αλλά περισσότερα χρώματα στη διατροφή σας θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην βελτιστοποίηση του Feng Shui .

Η έννοια του Γιν και Γιάνγκ μπορεί να ισχύει και για το φαγητό σας. Με τρόφιμα, Yin θα είναι πιο ήπιες γεύσεις ενώ Γιάνγκ θα είναι πιο τολμηρές γεύσεις. 

Οι διάφορες Κινέζικες συνταγές είναι ήδη στο πνεύμα αυτό της ισορροπίας Feng Shui.Γλυκιά και ξινή, ζεστό και ξινό, και ισχυρό αρωματικό πιάτα σε συνδυασμό με απλό ρύζι είναι όλα παραδείγματα Yin / Yang ισορροπημένη τρόφιμα. 

Κατά την προετοιμασία αυτών των πιάτων να είμαστε προσεκτικοί για να εξισορροπηθούν οι αντίθετες γεύσεις. Γλυκόξινο ναι ,αλλά όχι υπερβολικά γλυκιά ή ξινή δεν θα ήταν πολύ ευχάριστο για τον ουρανίσκο και δεν θα ήταν καλό Feng Shui . 

Και αντίστοιχα ένα πικάντικο πιάτο με άλλα πιάτα πικάντικα θα είναι υπερβολικό στην γεύση. 

Γιν και Γιάνγκ μπορεί επίσης να έχουμε όταν ένα μείγμα είναι μαλακό ή ευαίσθητα τρόφιμα με τραγανή κρούστα. 

Ένα πιάτο γεμάτο μαλακά τρόφιμα θα μπορούσε είναι σα λάστιχο το στόμα, ενώ ένα πιάτο γεμάτο με τραγανή τροφή μπορεί να μην φαίνεται πολύ νόστιμο. 

Η Ισορροπία είναι πολύ σημαντική σε τρόφιμα και Feng Shui

Η Αρωματοθεραπεία είναι πολύ σημαντική επίσης στο Feng Shui , διότι όλες οι αισθήσεις πρέπει να συμπληρωθούν. 
Τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο για την μύτη από νόστιμα τρόφιμα ! 

Σκεφτείτε τις μυρωδιές, όταν μαγειρεύεται κινέζικο φαγητό. 
Ο καθένας στο σπίτι ξέρει τι σημαίνει όταν το σπίτι είναι γεμάτο με το άρωμα του πιπεριού ! 

Αρωματικά καρυκεύματα όπως το σκόρδο, τσίλι και τζίντζερ συχνά πηγαίνουν στο wok κοντά στην έναρξη της διαδικασίας μαγειρέματος, ώστε να μπορούν να δανείζουν τους μυρωδιές.

Πλέον, είναι μια θεραπεία για το μάγειρα να μυρίζει και να γεμίζει όλο το σπίτι με ένα υπέροχο άρωμα. 
Αυτά τα υπέροχα αρώματα μας βοηθούν να απαλλαγούμε από κάθε αρνητική ενέργεια και να καλύψει το σπίτι μας και τους δικούς μας με θετική ενέργεια!
Μην ξεχνάτε ότι και Τα πιάτα σας σερβίρουν φαγητό σας μπορεί επίσης να αυξήσει την ευημερία και την αφθονία σας. Στολισμένο το τραπέζι μας με όμορφα πιάτα προδιαθέτει στην αναζήτηση της τύχης και του πλούτου. 

Κινέζικα ή με ασιατικές παραστάσεις πιάτα με σχέδια ψαριών ή άλλων συναφών πλούτου σχέδια και κρυστάλλινα ποτήρια οδηγούν επίσης τη βελτίωση του πλούτου σας. 

Καλή μας όρεξη!!!

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Σύμβουλος Ευνοϊκής Χωροθεσίας
http://www.drosostalida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου