Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

5 συμβουλές για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση διαρκείας.....!!!

Πολύς κόσμος στην σημερινή εποχή έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτό συμβαίνει με τον φόβο που υπάρχει μέσα μας ότι δεν αξίζω, ένας φόβος που μπορεί να έχει δημιουργηθεί από την παιδική ηλικία αλλά και από στερεότυπα που έχουν περάσει στο υποσυνείδητο από την οικόγένεια, φίλους και κοινωνία. 

Παρακάτω είναι μερικές απλές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αλλάξουν αυτή την πεποίθηση ότι δεν αξίζετε.
1. Σταματήστε να θεωρείτε ότι δεν αξίζετε. Αναγνωρίστε τις προσωπικές σας ποιότητες και δώστε αξία σε αυτές και στον εαυτό σας. Αποφύγετε να λέτε "οι άλλοι άνθρωποι το κάνουν καλύτερα" ή ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Συγχαρείτε τον εαυτό σας σαν να μιλάγατε στον καλύτερό σας φίλο. Όσο δίνετε λιγότερη αξία σε αυτά που κάνετε τόσο περισσότερο πέφτετε σε διάθεση και όλοι ξέρουμε ότι το κλειδί της κατάθλιψης είναι η αρνητική σκέψη.

2. Μάθετε να εκτιμάτε την ζωή. Μπορείτε να γράφετε 3 πράγματα στο τέλος κάθε μέρας που σας ικανοποιήσαν και μαζί με αυτό τους λόγους. 

Θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην διάθεσή σας σε λίγες μόνο εβδομάδες. Γράψτε γιατί είσαστε ικανοποιημένοι για αυτό που κάνατε ή σας συνέβηκε, γιατί σας δημιούργησε χαρά. πχ. "είμαι χαρούμενος ή τυχερός γιατί πήγα μιά βόλτα στο δάσος και απόλαυσα την φύση". 

Τα μικρά πράγματα στην ζωή χτίζουν την αυτοπεποιθησή σας και βελτιώνουν την ικανότητά σας να αισθάνεστε ευγνομωσύνη.

3. Ανανεωθείτε.Προσέξτε την εμφάνισή σας για να νιώθετε και καλά. Δεν χρειάζεται να χαλάσετε μία περιουσία για αυτό.Ακόμα ένα κούρεμα, ένα μικρό πραγματάκι στο σπίτι, ένα μικρό καλαίσθητο ρούχο μπορεί να αλλάξει την διάθεσή σας. Ακόμα και μεταχειρισμένα ρούχα σχεδιαστών που θα μπορούσατε να βρείτε φτηνά σε αγορές ειδικές, κάτι που σας αρέσει χωρίς πολλά λεφτά μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πολύ καλά. Κάνετε τέτοιες μικρές αλλαγές στην ζωή σας.

4. Σκεφτείτε τι θέλετε από την ζωή και ποιές είναι οι ανάγκες σας. Συνήθως κοιτάμε τις ανάγκες των άλλων και παραμελούμε τις δικές μας, στερεύουμε από αυτοπεποίθηση. Εάν όμως είμαστε εμείς καλά τότε μπορούμε να είναι και οι άλλοι γύρω μας. 

Εάν γίνουμε χαλί τότε όντως οι άλλοι θα μας πατήσουν όπως λέει και η παροιμία. Μάθετε να λέτε και όχι. Δείτε ποιές περιοχές στην ζωή σας δουλεύουν και ποιές όχι και πάρετε αποφάσεις για αυτές. 

Πολλές φορές δεν παίρνουμε αποφάσεις γιατί δεν γνωρίζουμε ποιές ακριβώς είναι οι ανάγκες μας. Πάρετε τα ηνία στα χέρια σας και κάνετε αλλαγές.

5. Ο τολμών νικά. Ριψοκινδυνεύστε πράγματα εάν θέλετε να προχωράτε. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ριψοκινδυνεύουν διαρκώς. Μπορείτε να το κάνετε διαρκώς αυτό μέχρι να δείτε ποιές από αυτές τις κινήσεις σας δουλεύουν για εσάς. 

Εαν υποκρίνεστε ότι είστε κάτι το πιο πιθανό είναι να γίνετε και αυτό. Λειτουργείτε λοιπόν σαν να έχετε αυτοπεποίθηση ακόμα και εάν δεν έχετε. Δείτε ανθρώπους που τολμάνε και δείτε τι θα κάναν αυτοί σε κάτι που εσείς διστάζετε. 

Κάνετε παρέα με τολμηρούς και δραστήριους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι με έλλειψη αυτοπεποίθησης κοιτούν στο έδαφος αποφεύγουν να κοιτούν τους άλλους στα μάτια και είναι νευρικοί και κακομοίρηδες. 

Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να προστατευθούν δημιουργώντας όμως έτσι την πραγματικότητα αυτή την οποία απεχθάνονται. 
Εάν δείχνετε ότι είστε άνθρωποι που δεν μπορούν να σας πλησιάσουν άλλοιτο πιο πιθανό είναι να μείνετε απομωνομένοι και στο μέλλον. Μπορείτε βέβαια να λέτε ότι εσείς πάντα έχετε δίκιο και για όλα φταίνε οι άλλοι και για την κακή σας τύχη ξεχνώντας τις δικιές μας ευθύνες και ξεχνώντας ότι όλα είναι μιά ενέργεια έλξης. 

Ελκουμε αυτό που εκπέμπουμε. Προσποιηθέιτε ότι είστε αυτός ο άνθρωπος που θέλετε να είστε και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα και θα ελκύσετε καταστάσεις που επιθυμείτε πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!! Μπράβο. Πρέπει να ΑΛΛΗΛΟΕΝΘΑΡΡΥΝΟΜΑΣΤΕ & να ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!!! Προσέξτε όμως, σας παρακαλώ, τα τυπογραφικά-ορθογραφικά λαθάκια, για να φαίνεται σε όλους μας ότι το κείμενο αυτό είναι γραμμένο από ένα ΣΥΝΕΤΟ άτομο. Όπως ο συγγραφέας μας καθοδηγεί να κάνουμε τη ζωή μας ΚΑΛΥΤΕΡΗ, έτσι πρέπει να κάνει κι ο ίδιος με τη γραφή του... Οι συμβουλές σας αυτές μας Δυναμώνουν ψυχολογικά λίγο ακόμα! Σώφρων και Παντελής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή