Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ζωή δεν δίνει εγγυήσεις επιτυχίας - OSHO......!!!


Πάρε το απόφαση, η ζωή δίνει πολύ λίγες, ελάχιστες εγγυήσεις επιτυχίας. Ο Σενέκας είπε ότι «Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει, παρά μονάχα όταν το κάνει.»

Να θυμάσαι ότι η συμπεριφορά και τα συναισθήματά σου προαποφασίζουν την ποιότητα της ζωής που θα ζήσεις. Γι’ αυτό κι εσύ κάνε τον εαυτό σου να πιστέψει στον εαυτό σου.

Αυτή η πίστη θα προτρέξει και θα προηγηθεί των γεγονότων. Αυτή η πίστη θα δημιουργήσει τα γεγονότα που εσύ επιδιώκεις. Γιατί η πραγματική πίστη είναι η πιο δυνατή μορφή "μαγείας".

Πίστη σημαίνει αυτοπεποίθηση, επιμονή, προσευχή, θετικές σκέψεις και δημιουργικές πράξεις, στοχευόμενη δράση, ξεβόλεμα από τα συνηθισμένα και τέλος ακαταμάχητη, αλλά λογική αισιοδοξία. Δεν είναι εύκολο πράγμα.

Τα εύκολα είναι για τους πολλούς. Τα δύσκολα είναι για τους καλούς.

Άσκηση : Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Αφιέρωσε μια ώρα και γράψε όλες σου τις επιτυχίες και νίκες που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα. Από την πιο μικρή και ασήμαντη, μέχρι και την πιο σημαντική. Δες πώς θα νιώσεις!

«Δεν μπορείς να σταματήσεις έναν αποφασισμένο άνθρωπο να επιτύχει. Ακόμα κι αν στρώσεις εμπόδια στο δρόμο του, αυτός θα τα χρησιμοποιήσει σαν σκαλοπάτια για να αναρριχηθεί σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη». - Mary Kay Ash (1918–2001), πωλήτρια και επιχειρηματίας.
                           
Ζήσε επικίνδυνα!
Η ζωή είναι εύκολη αλλά επίπεδη. Ζεις οριζοντίως, μια πολύ λεπτή φέτα ζωής, ακριβώς σαν μια πολύ λεπτά κομμένη φέτα ψωμί. Ζεις με γραμμικό τρόπο.
                                
Το να ζεις επικίνδυνα σημαίνει πως ζεις καθέτως. Τότε η κάθε στιγμή έχει βάθος και ύψος. Αγγίζει το ψηλότερο αστέρι και τον βαθύτερο βυθό.

Το να ζεις επικίνδυνα σημαίνει ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι, όχι την κεντρική λεωφόρο όπου κινούνται όλοι.

Δεν μπορείς να περπατήσεις σε ένα δρόμο που φτιάχτηκε από άλλους για σένα. Πρέπει να περπατήσεις και να φτιάξεις το δρόμο σου με το περπάτημα.

Πρέπει να δημιουργήσεις το δρόμο περπατώντας. Είναι σαν τα πουλιά που πετάνε στον ουρανό και δεν αφήνουν ίχνη για να τα ακολουθήσει κανένα άλλο πουλί. Ο ουρανός μένει άδειος πάλι. Το κάθε πουλί μπορεί να πετάξει, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει μόνο του. Αυτός ήταν ο κίνδυνος.

Το να ζεις επικίνδυνα σημαίνει να προσέχεις οπουδήποτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μη διαλέγεις το άνετο, το εύκολο, το ευυπόληπτο, το κοινωνικά αποδεκτό, το έντιμο. Διάλεξε κάτι που χτυπάει ένα καμπανάκι στην καρδιά σου. Διάλεξε κάτι που θα’ θελες να κάνεις, παρ’ όλες τις συνέπειες.


Osho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου