Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η ζωή είναι μια σειρά από μικρές επιλογές....!!!

Ποια μικρά πράγματα κάνετε κάθε μέρα τα οποία σας φέρνουν πιο κοντά σ’ αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας; Από την άλλη μεριά, ποια μικρά πράγματα σας κρατούν μακριά από την ευτυχία σας;

Η ζωή είναι μια σειρά από μικρές κι ασήμαντες φαινομενικά επιλογές. Συχνά ξαφνιαζόμαστε όταν βρίσκουμε τον εαυτό μας να μην κάνει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση των στόχων μας. Αλλά είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας; Κάνετε συνειδητά επιλογές οι οποίες προάγουν τους στόχους σας;

Με άλλα λόγια, προσέξτε γιατί η αυτό-υπονόμευση είναι ύπουλη. Σιγουρευτείτε ότι δεν παίζετε παιχνίδια μυαλού με τον εαυτό σας τα οποία σας κλέβουν την ευτυχία σας. Περιοδικά, με την ησυχία σας, ελέγξτε πως κάνετε ότι μπορείτε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας

Πληγώνεται κανείς, αν από τις ενέργειες του περιμένει να πάρει κάτι σαν ανταμοιβή δηλ ανταπόδοση. Αν ενεργείτε χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση, χωρίς να περιμένετε να πάρετε τίποτα πίσω, τελικά δεν θα πληγώνεστε ποτέ και ω του θαύματος παίρνουμε αυτό που επιθυμούμε.

Να αγαπάμε χωρίς προϋποθέσεις και όρους. Να αφήνουμε τους άλλους να είναι ο εαυτός τους. Είναι σαν να τους κάνουμε ένα μπάνιο κατανόησης, ενθάρρυνσης, ίσως και συγχώρεσης αν απαιτείται. Μερικοί από αυτούς θα μας ανταποδώσουν αγάπη όχι για αυτό που είμαστε, αλλά για αυτό που εκείνοι γίνονται όταν είμαστε κοντά τους.

Βασικές αρχές για να τις χρησιμοποιήσετε στην εργασία, στο σπίτι, στην παρέα.

Μην ψάχνετε απαντήσεις, αλλά αφού κάνετε ερωτήσεις, να αναζητάτε βιώματα-εμπειρίες. Το να ψάχνετε την αλήθεια, είναι σαν το ψάρι να ψάχνει για το νερό. Το νερό είναι παντού γύρω του και μέσα του.

Κάθε πρόβλεψη είναι μια ματιά στο μέλλον μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό, είτε πρόκειται για το καλό, είτε για το κακό ( ανησυχία –φόβος )

Ο χαρακτήρας δεν βελτιώνεται μέσα στην ησυχία και την ευκολία. Μόνο σε δύσκολες καταστάσεις η ψυχή δυναμώνει, το όνειρο γίνεται πιο καθαρό και έρχεται η έμπνευση. Μέσα στην θάλασσα μαθαίνεις κολύμπι και μάλιστα στα βαθιά.

Αν κάποιος δεν αντιδρά θετικά στην δική σας θετική προσέγγιση, μάλλον χρειάζεται να τον κρατήσετε μακριά σας. Η πρόσθετη θετικότητα και ενσυναίσθηση θα λιώσει την δυσπιστία και τον φόβο που τον κρατάει σε αμυντικότητα και απόσταση, μόνον αν ο απέναντι είναι το ίδιο θετικός όπως εσείς.

Το νόημα στη ζωή το δίνουμε με τον τρόπο που την ζούμε και όχι με τις θεωρητικές απαντήσεις που δίνουμε σε θεωρητικά ερωτήματα. Το νόημα κρύβεται στο πως σχετιζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο ( ζωντανό και μη ), ανεξάρτητα από το τι λέμε ή σκεφτόμαστε.

Κανονικά η σκέψη προηγείται της δράσης, αλλά για να αλλάξει κανείς μια συνήθεια πρέπει η δράση να προηγηθεί της σκέψης. Η δράση αυτή πρέπει να γίνει με επαναλαμβανόμενο σταθερό τρόπο ώστε να δημιουργηθεί νέα συνήθεια – σε αντικατάσταση της παλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου