Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η Συνταγή της εσωτερικής γαλήνης....!!!

Αποδοχή της τωρινής στιγμής - ό,τι και αν αυτή φέρνει - και εστίαση σε αυτό που επιθυμώ για μένα και τον κόσμο, χωρίς προσκόλληση και εξάρτιση της αξίας και της χαράς μου από το αποτέλεσμα.

Από ποιο αποτέλεσμα εξαρτάς την χαρά σου; Από ποιο την αξία σου; Μπορείς να εργαστείς για τον σκοπό που επιθυμείς χωρίς προσκόλληση στο αποτέλεσμα; 


Πειραματίσου με μικρά πράγματα και δες πώς η μη προσκόλληση αλλάζει την εμπειρία σου.

Δεν μπορείς ποτέ να καθορίσεις ή να ελέγξεις την συμπεριφορά του άλλου.

Μπορείς μόνο να τον εμπνεύσεις μέσα από το δικό σου παράδειγμα, ή και να τον βοηθήσεις, δημιουργώντας ένα ‘ευνοϊκό’ δονητικό περιβάλλον’ με την δική σου υψηλή δόνηση.

Θυμήσου να κάνεις την ερώτηση:

«Τι σε πονάει τόσο πολύ που πρέπει να πονέσεις εμένα για να το ‘θεραπεύσεις’»;

Δοκίμασε έστω και απλά να την αναλογιστείς χωρίς να την ξεστομίσεις. Παρατήρησε τι αλλάζει στο συναίσθημά και την σκέψη σου. Δες αν αυτό έχει κάποια επίδραση στον τρόπο έκφρασης του άλλου. Μια θετική του αλλαγή, ίσως σε κάνει να νοιώσεις καλά, αλλά δεν είναι απαραίτητη. Η πιο σημαντική είναι η δική σου αλλαγή.

«Κάθε επίθεση είναι μια κραυγή για βοήθεια».

Έχε στο μυαλό σου αυτή την σκέψη, πριν κατακρίνεις ή αντιδράσεις στην επόμενη «επιθετική» συμπεριφορά που θα συναντήσεις. Παρατήρησε πως αλλάζει το συναίσθημα και η συμπεριφορά σου.


Το συναίσθημά μας είναι η πυξίδα μας, μας λέει πότε είμαστε σε αρμονία με τον Πνευματικό Εαυτό μας.   Αρνητικό συναίσθημα οποιουδήποτε είδους και έντασης, δηλώνει ότι δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι, ότι αποκλίνουμε και απομακρυνόμαστε. Το αντίθετο ακριβώς δηλώνει το θετικό συναίσθημα.

Η εναρμόνιση, -ή μη-, των δονήσεων που εκπέμπουμε με την δόνηση του Πνευματικού μας Εαυτού καθορίζουν το τι έλκουμε στην ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου