Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ανώτερος Αγγελικός μας Εαυτός......!!!!!!

               

Αν μια μέρα συναντήσετε ένα πανέμορφο χρυσό άγγελο, μια υπέροχη ύπαρξη με εκτυφλωτική λάμψη και ακτινοβόλα ενέργεια, ο οποίος έχει το σχήμα σας και τη μορφή σας, και νιώσετε την αγάπη, τη καλοσύνη, την ευγένεια και τη σοφία του, και ρωτήσετε γεμάτοι έκπληξη και θαυμασμό…
- Ποιος είσαι;
Και πάρετε την απάντηση…

- Εγώ Ειμί!
Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός!
Εγώ και συ είμαστε Ένα!
Και είμαστε αιώνιοι!

Και σκορπώντας γύρω σας την υπέροχη λάμψη του, κατακλύζοντας σας με τη θεραπευτική του ενέργεια, συνεχίσει…

- Εγώ Ειμί η Θεία Παρουσία!
Εγώ Ειμί το Ποτάμι που σε ενώνει με τον Ωκεανό!
Κάθε φορά που στρέφεσαι μέσα σου και αναζητάς μια λύση, Εγώ Είμαι εκεί!

Σε συνοδεύω στο ταξίδι σου και μαζί ανασύρουμε λύσεις και ιδέες για τη γήινη πραγματικότητα σου. Στην ουσία, μαζί δημιουργούμε την πραγματικότητα σου!

Έχω ένα μήνυμα για σένα…
Από δω και πέρα, και για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, το Πνεύμα σου ζητά μόνο αυτό: « Να είσαι ευτυχισμένος! »

Και ύστερα, σας ανοίγει την αγκαλιά του και σας χαμογελάει, με ένα χαμόγελο, ίδιο με το δικό σας…

Αλήθεια, τότε πώς θα αντιδρούσατε;
Νοιώθεις μοναξιά στη ζωή σου; Αισθάνεσαι ότι κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει και να σε αγγίξει πραγματικά; Υπάρχουν στιγμές, που έχεις μέσα σου ένα τεράστιο κενό, και δεν μπορείς με τίποτα να το γεμίσεις;

Αναζητάς να βρεις ένα στήριγμα, ένα σύμμαχο, για να μπορέσεις να πάρεις κουράγιο και δύναμη, να προχωρήσεις στις δύσκολες στιγμές σου; 

Και βέβαια όλα αυτά, τα ψάχνετε πάντα έξω από σας !Κι όμως ! Υπάρχει κάποιος που μπορείτε να ακουμπήσετε ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν έχετε την επίγνωσή του!
Αυτός, δεν είναι άλλος, από τον ίδιο σας τον Εαυτό! 

Ο Ανώτερος Εαυτός, ο Αληθινός Εσωτερικός σας Εαυτός, είναι πάντα μαζί σας, και περιμένει απλά να τον αναγνωρίσετε και να αναζητήσετε συνειδητά την επαφή σας μαζί του. Οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξη του Ανώτερου Εαυτού τους, δεν τους περνάει καν από το μυαλό, ότι υπάρχει μέσα τους μια Ανώτερη ενέργεια, η οποία μπορεί να τους δώσει δύναμη, καθοδήγηση, υγεία, αφθονία, και ότι άλλο χρειάζεται κανείς στο δικό του ταξίδι.

Δεν απαιτείτε καμία ιδιαίτερη μόρφωση, ούτε κανένα χάρισμα, για να μπορέσετε να τον νιώσετε μέσα σας. Αρκεί να βάλετε στην άκρη όλες τις παλιές και άκαμπτες αντιλήψεις σας, όλα τα «πρέπει» και τους κανόνες που σας έχουν επιβάλλει, να αφήσετε ελεύθερο το πνεύμα σας, να ανοίξετε τη καρδιά σας, και να αποφασίσετε να γνωρίσετε και να αγγίξετε μέσα από τη ψυχή σας, το κομμάτι σας εκείνο, που είναι Θεϊκό, άτρωτο, και τέλος να δεχτείτε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο πάνω σας, εκτός από το υλικό, ορατό σας σώμα. Να καταλάβετε, ότι δεν είστε μόνο αυτό. Είστε κάτι πολύ παραπάνω !

Να συνειδητοποιήσετε την ύπαρξη του Ανώτερού σας Εαυτού !
Είναι μέσα σας, γύρω σας, σε κάθε κύτταρο σας, στην αύρα σας! Και συχνά, δεν μπορείτε να κατανοήσετε το μέγεθος του, επειδή ακριβώς είναι δικός σας, είναι κομμάτι σας, και έχετε μάθει ως τώρα, ότι εσείς δεν είστε και τίποτα σημαντικό, και πως όλα τα σημαντικά, βρίσκονται έξω από σας ! Γι αυτό και έχετε συνηθίσει να αποζητάτε τα πάντα στο εξωτερικό περιβάλλον, παρόλο που βλέπετε ότι συχνά δεν έχει τίποτα να σας προσφέρει. 

Γιατί μόνο ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι αυτός, που σας καταλαβαίνει απόλυτα, που ξέρει τι χρειάζεστε πραγματικά, και με τη σοφία που διαθέτει, μπορεί να σας το προσφέρει. Αρκεί να του το ζητήσετε! Τόσο απλά! 

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο, γιατί μιλάμε για χρόνιες και παγιωμένες πεποιθήσεις που έχετε να ξεπεράσετε για να τον συναντήσετε. Είναι όμως απλό! Και βέβαια, αν το θέλετε πραγματικά, τότε ναι, είναι και εύκολο! Πολλές φορές τα πιο απλά πράγματα, φέρνουν και τα μεγαλύτερα αποτελέσματα.
Εκφράστε την επιθυμία σας, να επικοινωνήσετε μαζί του.

Όπως είπαμε, είναι το Θεϊκό σας κομμάτι, είναι ο σύνδεσμος εκείνος που σας ενώνει με την Ανώτερη Πηγή, την Ανώτερη Διάνοια, το Θεό! Ταυτόχρονα είναι το κομμάτι του Θεού, που βρίσκεται μέσα σας! Γι αυτό λέμε ότι ο Θεός, το Πνεύμα βρίσκεται μέσα σας. Κατά μια έννοια, ο Ανώτερος σας Εαυτός, είναι το δικό σας Άγιο Πνεύμα! Αντιληφθήκατε τώρα το μεγαλείο της ύπαρξης σας;

Δηλώστε τη πρόθεση σας να έρθετε σε επαφή. Απλά παραδεχτείτε και κατανοήστε την ύπαρξη του, και καλέστε τον με αγάπη. Ασφαλώς δεν έχει υλικό σώμα, ούτε σχήμα και μορφή, αφού είναι καθαρή ενέργεια, Θεϊκή ενέργεια, μπορείτε όμως να τον φανταστείτε όπως εσείς θέλετε, επειδή το ανθρώπινο μυαλό, αντιλαμβάνεται καλύτερα κάτι που του είναι οικείο και γνωστό. 

Γι' αυτό άλλωστε και οι αγγελικές ενέργειες παίρνουν σχήμα και μορφή για έρθουν κοντά μας, και έτσι εμείς τους βλέπουμε με λαμπερά ρούχα και υπέροχα φτερά, και νιώθουμε όμορφα με αυτή την εικόνα τους. Έτσι μπορείτε να τον οραματιστείτε σαν ένα πανέμορφο χρυσό άγγελο, ο οποίος έχει το πρόσωπο σας με ακόμα πιο τέλεια χαρακτηριστικά ! 

Μπορείτε να τον πλάσετε όπως σας αρέσει και όπως αισθάνεστε πιο άνετα για να επικοινωνείτε μαζί του. Μπορείτε ακόμα, αν είστε πιο εξοικειωμένοι στο πνευματικό μονοπάτι, να νιώθετε την ενέργεια του μέσα στη καρδιά σας, ή λίγο πάνω από το κεφάλι σας, εκεί που βρίσκεται πραγματικά η ενεργειακή σύνδεση σας μαζί του.

Πείτε απλά : « Επικαλούμαι τον Ανώτερο Εαυτό μου », ή διαμορφώστε τη πρόταση σας όπως αλλιώς εσείς θέλετε. Όσο πιο φυσικά, τόσο καλύτερα. Δεν χρειάζονται μεγάλα ή ιδιαίτερα λόγια, ή κάτι συγκεκριμένο, μόνο να έχετε όλη τη καλή διάθεση να το κάνετε. Αλλά και την ειλικρίνεια, και το θάρρος, να του μιλήσετε για ότι αληθινά σας συμβαίνει. 

Έτσι κι αλλιώς, εκείνος ξέρει! Γνωρίζει τα πάντα για σας! Όμως δεν μπορεί να επέμβει, αν δεν του το ζητήσετε. Κι αυτό, γιατί υπάρχει ο Νόμος της Ελευθερίας και της ελεύθερης βούλησης, που χαρακτηρίζει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Και αυτή είναι και η βασική μας διαφορά από τα άλλα ζωντανά όντα σε αυτό το πλανήτη. 

Ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, να αποφασίζει για τη πορεία της ζωής του. Άσχετα βέβαια αν καλλιεργείτε το αντίθετο, και όλοι σε αυτή τη ζωή θέλουν να μας ελέγχουν ώστε τελικά να ακολουθούμε το δρόμο που οι άλλοι μας επιβάλλουν, μέσα από την οικογένεια, τη θρησκεία, τη πολιτεία, κ.τ.λ.

Εκφράστε την ελευθερία σας, και επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να ζήσετε και το δρόμο που σας ταιριάζει, με τη βοήθεια του Ανώτερου σας Εαυτού. 
Είναι ο μοναδικός που δεν πρόκειται ποτέ να σας στερήσει την ελεύθερη βούληση σας, και να κάνει κάτι που είναι ενάντια στο Ανώτερο καλό σας. Μόνο αυτός ξέρει τι είναι πραγματικά κατάλληλο για σας, και μπορεί να σας το δώσει, φέρνοντας στο δρόμο σας ότι χρειάζεται για να το αποκτήσετε. Στην ουσία, έχετε σχεδιάσει μαζί του το πλάνο της ζωής σας, σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο, και έχετε διαλέξει προσεχτικά τα «συμβόλαια» σας, πριν ακόμα γεννηθείτε! 

Με τη διαφορά ότι τώρα, έχετε την επιλογή να αλλάξετε αν θέλετε αυτό το σχέδιο, και να ακολουθήσετε ή να ακυρώστε τα σενάρια του πνευματικού σας συμβολαίου. Αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπινης ύπαρξης, ο καθένας μας να φτιάχνει από την αρχή, μόνος του τη ζωή του!

Ο Ανώτερος Εαυτός μας είναι ο μεγαλύτερος σύντροφος και σύμμαχος, σε αυτή την επίγεια διαδρομή μας. Γι αυτό όσο περισσότερο βρίσκεστε σε σύνδεση μαζί του, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε. Άλλωστε αυτός είναι και ο αληθινός σκοπός της ζωής μας : Να ανακαλύψουμε τον αληθινό, το Θεϊκό Εαυτό μας. Να συνειδητοποιήσουμε τη Θεϊκότητα μας και να βιώσουμε το Θεό που βρίσκεται μέσα μας, και όχι κάπου αλλού!

Όταν εκφράσετε την επιθυμία σας να επικοινωνήσετε με τον εσωτερικό σας εαυτό, σύντομα θα λάβετε κάποια σήματα, κάποια μηνύματα, ώστε να καταλάβετε τη σύνδεση σας μαζί του. Ίσως αισθανθείτε κάτι σαν αεράκι σε όλο σας το σώμα ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο. 

Μπορεί να αισθανθείτε την ενέργεια του γύρω σας, ακόμα και να τη δείτε σαν κύματα στον αέρα. Ακόμα και να μη συμβεί τίποτα από όλα αυτά, να ξέρετε πως σας ακούει και ανταποκρίνεται.

Η πιο συνηθισμένη αίσθηση όμως, αυτό που πάντοτε συμβαίνει, είναι ένα τεράστιο κύμα αγάπης το οποίο σας κατακλύζει. Μια υπέροχη αίσθηση που διαπερνά όλο σας το είναι, και δεν σας αφήνει καμιά μα καμιά αμφιβολία, ότι κάτι συμβαίνει. Κάτι σημαντικό !

Γιατί αυτή είναι η αγάπη του Ανώτερου σας Εαυτού! Δυνατή και ζεστή, σας πλημμυρίζει και σας αγκαλιάζει απλόχερα. Είναι τόσο μεγάλη η χαρά του κάθε φορά που τον θυμάστε! Ο λόγος της δικής του ύπαρξης, είναι να σας προστατεύει και να σας βοηθάει. Θυμηθείτε : θα πρέπει να του δώσετε την άδεια για να το κάνει, θα πρέπει να του το ζητήστε. 

Αλλιώς μπορεί να επέμβει μόνο σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά ακόμα και αυτό είναι σχετικό, γιατί αλλιώς αντιλαμβάνεστε εσείς την ανάγκη, και αλλιώς ο αόρατος κόσμος! Και βέβαια, γιορτάζει μαζί σας τη κάθε σας επιτυχία!

Όλα στη ζωή σας εξαρτιόνται, από το πόση αγάπη μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας! Κάθε φορά που είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας, στην ουσία, είστε συνδεδεμένοι, με τον Ανώτερο σας Εαυτό! Απλώς τότε, το κάνετε ασυναίσθητα. Μάθετε να το κάνετε συνειδητά. Μάθετε να τον ακούτε και να καταλαβαίνετε τα μηνύματα που σας δίνει. Μπορεί να σας καθοδηγήσει σε κάθε κατάσταση. 

Αν μείνετε για λίγο σε ησυχία, ίσως τον ακούσετε να σας μιλάει, με σκέψεις μέσα στο κεφάλι σας. Δεν είναι απαραίτητο να τον ακούσετε με φυσικό ήχο, είναι αρκετό να νιώσετε τις σκέψεις εκείνες που στέλνει. Και που θα ξέρετε ότι οι σκέψεις αυτές είναι δικές του, και όχι του Εγώ σας;

Όταν μιλά ο Ανώτερός σας Εαυτός, ξεχειλίζει από αγάπη ,σοφία και καλοσύνη. Σκοπός του δεν είναι να σας κρίνει, δεν κατακρίνει ποτέ, σας υπενθυμίζει μόνο, πιο είναι το σωστό για σας, με διαύγεια πνεύματος και πάντα καλοπροαίρετα.

Σας σπρώχνει στο δρόμο σας. Δεν σας καταπιέζει και η μόνη του απαίτηση είναι να είστε ειλικρινής απέναντι του. Μέσα στη ψυχή σας βρίσκονται όλα όσα λαχταρά η καρδιά σας. Μελετήστε καλά αυτά που λαχταράτε. Ξεχωρίστε αυτά που μιλούν στη καρδιά σας και συζητήστε τα με τον Θεϊκό σας Εαυτό. Ανοίξτε του τη καρδιά σας με εμπιστοσύνη, γιατί κατανοεί τα πάντα. 

Δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ, δεν θα σας ξεγελάσει, δεν σας κοροϊδέψει. Αφήστε τον να σας οδηγήσει, ξέροντας ότι είστε ασφαλείς, κάντε του χώρο, για να μπορέσει να δώσει λύση στα προβλήματά σας.

Θα γεμίσει την ζωή σας με ηρεμία και πληρότητα, σοφία και αγάπη για τον εαυτό σας, τους άλλους, και τον κόσμο ολόκληρο! Αντιληφθείτε ότι δεν είστε πια μόνοι. Δεν σας αφήνει ποτέ! Είναι πάντα εδώ!

Αν νιώθετε μπερδεμένοι, ζητήστε του να σας δείξει ξεκάθαρα το σκοπό και τον προορισμό σας στη ζωή.
Καθίστε σε απόλυτη σιωπή και καλέστε τον. Βγάλτε όλες τις στενάχωρες σκέψεις από το νου σας, χαλαρώστε, και κρατήστε μόνο τη σκέψη της «Εγώ Ειμί» παρουσίας μέσα σας. Καλέστε τον με τον όνομα του, τρεις φορές. 

Μπορείτε να εστιαστείτε στο μέτωπο σας, ανάμεσα στα φρύδια, εκεί που βρίσκεται το κέντρο του «τρίτου ματιού» και είναι η περιοχή της διαίσθησης και της ψυχικής σας όρασης. Νιώστε την ενέργεια του να κατακλύζει όλο σας το είναι, και όλο το χώρο!

Υπάρχουν αρκετοί διαλογισμοί που μπορείτε να κάνετε, σχεδιασμένοι για να ενισχύσετε την σύνδεση μαζί του. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

Θα σας απαντήσει μέσα στην σκέψη σας καθαρά και με αγάπη. 
«Εγώ Είμαι! Εγώ είμαι η αληθινή σου ύπαρξη! Και εσύ είσαι το δημιούργημα μου στον υλικό κόσμο!», θα μπορούσε να σας πει ! 

Ο Ανώτερος μας Εαυτός και εμείς συνυπάρχουμε μέσα στο άπειρο και ποτέ δεν χανόμαστε, γιατί είμαστε αιώνια μαζί. Αν συνδεθούμε αληθινά, θα απελευθερωθούμε από το φόβο, και όλα όσα μας κρατάνε δεμένους στο σκοτάδι. 

Θα γίνουμε χαρούμενοι, ξέγνοιαστοι, ευτυχισμένοι, γνωρίζοντας την καθαρή αλήθεια! Θα βρούμε δρόμους χαρούμενους, γεμάτους από ευχάριστες εκπλήξεις που τώρα ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε. Πολλές απορίες μας θα λυθούν, και θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας, που θα μας οδηγήσουν σε μια πιο όμορφη ζωή.

Έτσι απλή είναι η διαδικασία του να επικαλούμαστε τον Ανώτερο μας Εαυτό. Εμείς καλούμε, και αυτός έρχεται !
Είναι το άϋλο πνεύμα της ύπαρξης μας, η απόλυτη έκφραση της ελευθερία μας και όχι η εξουσία μας… Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να ζουν και να λειτουργούν πάντα κάτω από μια εξουσία.

Είναι μόνιμα δεσμευμένοι κάτω από δυνάμεις που κυβερνούν, διατάσουν, επιβάλουν. Το χειρότερο είναι, ότι ακόμα και τον Θεό τον νιώθουμε σαν μια μεγάλη πανίσχυρη εξουσία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη σημαίνει ελευθερία. Είναι μία έννοια τόσο άγνωστη και δυσκολονόητη, που σπάνια τη συλλαμβάνουμε. 

Είναι λίγοι αυτοί που αποδεσμεύονται από αυτό που λέμε εξουσία, που μπορούν να ζουν πραγματικά ελεύθεροι, και είναι ευλογημένοι!

Ο Ανώτερός μας Εαυτός, μας παρέχει την ελευθερία να επιλέξουμε αν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του, και αν θέλουμε τελικά την βοήθεια του. Είναι σαν παρατηρητής δίπλα μας, έτοιμος να βοηθήσει όταν ζητηθεί. 

Είναι σύντροφός μας και οδηγός μας.
Μας προσφέρει την ελευθερία των ουρανών και από μας εξαρτάτε αν θα ωριμάσουμε, ώστε να την καταλάβουμε, να την γευτούμε και να μάθουμε να την ζούμε. Όλα γίνονται με επίγνωση, αγάπη, και σοφία. Πρέπει όμως μόνοι μας να τα κερδίσουμε αυτά. 

Δώστε το χέρι στον Ανώτερό σας Εαυτό, εμπιστευθείτε τον, και ξεκινήστε την μοναδική περιπέτεια της αυτογνωσίας. Η Εγώ Ειμί Παρουσία μας είναι η φωνή που μιλά μέσα μας, σιγά, απαλά και με αγάπη, έτοιμη να μας δώσει ένα χέρι βοήθειας στην προσπάθεια μας. Να μας στηρίξει, να καθαρίσει τα νέφη που μας εμποδίζουν να δούμε τη πραγματικότητα, και να μας σηκώσει όταν πέσουμε.

Και βέβαια δεν φταίνε οι Ανώτεροί μας Εαυτοί, όταν εμείς αρνούμαστε το φως και βουτάμε στο σκοτάδι. Είναι επιλογή μας, απόφαση του γήινου μας εαυτού, του Εγώ μας, αυτού που έχει μάθει να λειτουργεί περιορισμένα, να βολεύετε μέσα σε μονότονες καταστάσεις, προσκολλήσεις και εθισμούς.

Αποφασίστε αν θέλετε να προχωρήσετε και να εξελιχθείτε, ή να μείνετε πίσω, ζώντας μέσα στο φόβο, το πόνο, την αλαζονεία, τον εγωισμό και το προσωπικό συμφέρον. Θέλετε να σας οδηγεί ο Ανώτερος ή ο κατώτερος σας Εαυτός; 

Η αγάπη, η αφθονία και η ευτυχία, ή η δέσμευση στην ύλη και στον ανταγωνισμό; Η αγάπη για τον συνάνθρωπο ή η ζήλια και η κτητικότατα; Προτιμάτε την αναζήτηση της πνευματικότητας και της πληρότητας σας, ή το κυνήγι ενός μάταιου υλικού θησαυρού;

Μην ξεχνάτε, ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, δεν είναι οι πιο ευτυχισμένοι! Γιατί είναι άλλο το να ζει κανείς με αφθονία σε όλα τα επίπεδα, και άλλο το να σπαταλάει όλη του τη ζωή με απληστία, στη συγκέντρωση και τη συσσώρευση χρημάτων και υλικών.

Είναι ο Άγγελος της δημιουργίας μας, και όχι της καταστροφής μας !
Όταν έρθετε σε επαφή μαζί του, φτιάχνετε τον δικό σας κόσμο και διευρύνετε την δική σας συνειδητότητα. Επίσης συμμετέχετε στην αγάπη του συνόλου και της προσφοράς, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ένωση.

Σε αυτή την εποχή είναι απαραίτητο να ενωθούμε με τον Ανώτερο μας Εαυτό, γιατί υπάρχει σχέδιο επαναφοράς της ψυχής και ένωσης με τους Ανώτερους Εαυτούς, σε ένα κόσμο απόλυτης χαράς, ευτυχίας και γαλήνης.


Η ψυχή μας είναι συνδεδεμένη μαζί με τον Ανώτερο μας Εαυτό και ζητά να απορροφήσει όλη την γνώση και να σταθεί κοντά του.


Πρέπει να το ζήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και να σταθούμε συνειδητά και ολοκληρωτικά μέσα σ’ αυτό. Να ευθυγραμμιστούμε ψυχικά, νοητικά, αλλά και σωματικά. Να βιώσουμε την ύπαρξη των Ανώτερων Εαυτών μας και να ευτυχίσουμε μαζί τους. Να γίνουμε ολοκληρωμένοι και σταθεροί. Έχουμε δικαίωμα στη γνώση, και μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας.


Η κατάλληλη εργασία κάποια στιγμή θα φέρει σαν πολύτιμο δώρο το άνοιγμα του τρίτου ματιού, του κέντρου της διαίσθησης μας, και τότε θα βιώσουμε ολοζώντανα την υπόσταση άλλων πεδίων, αφού θα αυξηθούν οι εσωτερικοί μας κραδασμοί. 



Γι αυτό ο διαλογισμός, η άσκηση και ο οραματισμός είναι τόσο σημαντικά. Βοηθούν στην ενεργοποίηση της διαίσθησης μας, η οποία είναι η πύλη, στον κόσμο των θαυμάτων! Ακόμη το όραμα, είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος επαφής με τον αληθινό μας εαυτό, δεδομένου ότι είμαστε ήδη εξασκημένοι σε αυτό, βλέποντας παντού γύρω μας εικόνες. 

Οι Ανώτεροι Εαυτοί μπορούν να συνομιλούν νοητικά μαζί μας. Είναι συνέχεια κοντά μας και μπορούν να δουν τον κόσμο μας με τα δικά μας μάτια !

Εκείνο που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε εκδήλωση μιας μεγαλύτερης από μας οντότητας. 
Είμαστε αιώνιοι και αθάνατοι, πάντα υπήρχαμε και πάντα θα υπάρχουμε. Η Πίστη θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι από τον ίδιο τον Θεό! 

Η λογική όμως συχνά εμποδίζει την πίστη να αγκυροβολήσει μέσα μας, γιατί τότε χάνει την εξουσία και τον έλεγχο η προσωπικότητα μας. Όταν η Πίστη μας κατακλύσει, και θελήσουμε να ενωθούμε και να γίνουμε Ένα με το Θεό, όλο το «εγώ» που νομίζουμε πως είμαστε σαν ένας άνθρωπος ξεχωριστός απ’ τους άλλους εξαφανίζεται, και τότε είμαστε ένα κομμάτι από Εκείνον.

Αυτό είναι κάτι που πραγματικά, δεν μπορούμε εύκολα να το δεχτούμε. Ένα ακόμα εμπόδιο που μπαίνει ανάμεσά μας είναι η αμφιβολία!

Η αναζήτηση του Ανώτερου Εαυτού θα μας βγάλει από την άγνοια, τη λήθη του πεδίου μας, και θα μας ανεβάσει.
Ο καθένας πάνω στη γη έχει την δυνατότητα να αφυπνιστεί και να έρθει σε επαφή με την Εγώ Ειμί Παρουσία, τον Ανώτερο του Εαυτό, αν κάνει τα απαραίτητα βήματα.

Επωφεληθείτε ! Είναι τόσο απέραντο το Πνεύμα που δεν μπορεί καμιά διάνοια να το συλλάβει στην ολοκλήρωσή του, γιατί είναι ατελείωτο και άπειρο! Μόνο βιώνοντας το, θα καταλάβουμε τη σημαίνει να ενωθούμε με τον Ανώτερο μας Εαυτό.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό το μεγαλείο! Και δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε απόλυτα, πως ο Ανώτερος Εαυτός μας και εμείς είμαστε Ένα! 

Αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας μόνος του για τον Εαυτό του και για τους άλλους, για το σύνολο της ανθρωπότητας, είναι να μετατρέψει την γνώση σε πράξη, σε βίωμα καθημερινό, ώστε η γνώση να γίνει συνειδητότητα.
Από κει και πέρα, θα γίνει απαραίτητο και ζωτικής σημασίας, το να διαλέγει κάποιος το «σωστό». Θα είναι ανάγκη να υπάρχει και να λειτουργεί μέσα σε γνήσια, αληθινή αγάπη, καλοσύνη και σωστή έκφραση, διότι θα αναζητά τη ψυχική ηρεμία και την ακεραιότητα. 

Έτσι θα είστε προστατευμένοι από την θετική ενέργεια που εσείς οι ίδιοι θα εκπέμπετε. Θα είστε αυτοί που βλέπουν πέρα απ αυτό που φαίνετε. Τα προβλήματα θα χτυπούν πάνω σας και θα φεύγουν, αφήνοντας σας ακόμα πιο δυνατούς, και τα εμπόδια θα γίνονται απλά ευκαιρίες για μεγαλύτερη εξέλιξη!

Η ψυχή είναι αθάνατη. Είναι εκείνη που καθορίζει την κάθε ύπαρξη.
Εξελίσσεται και αυτή και αγωνίζεται να ανέβει κάθε τόσο, μέχρι να φθάσει να αγγίξει το Πνεύμα, το Θεϊκό μέρος που αναλογεί στον καθένα.

Το πνεύμα είναι ο Ανώτερος Εαυτός η Εγώ Ειμί Παρουσία, η Ανώτερη ψυχή που ζει και βρίσκετε μέσα στον αδιατάρακτο Πνευματικό κόσμο και περιμένει την εξελιγμένη καθαρή ψυχή μας να φθάσει μέχρι εκεί. Και μόνο όταν φτάσει, και ενώσει την ύπαρξη της με την πηγή, τότε μόνο ξεκουράζεται, γνωρίζοντας ότι εκτέλεσε την αποστολή της.

Αυτή είναι η ανθρώπινη ψυχή που αναπτύσσετε, μαζεύοντας εμπειρίες συνείδησης από το κάθε πεδίο που περνά, στις ενσαρκώσεις του καθενός από σας, φτιάχνοντας και διαμορφώνοντας εμπειρικά την οντότητά της, έτσι ώστε η εκδήλωση που είναι η προσωπικότητα σας, να είναι κάθε φορά ισχυρότερη.

Όταν ολοκληρωθεί η ψυχή και αφού κάνει τον κύκλο της, -πράγμα που δεν είναι εύκολο-, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Τότε με πλήρη συνειδητότητα πετυχαίνουμε την ανάληψη μας, επιστρέφουμε στο «πατρικό μας σπίτι», στην εστία…

Σκοπός μας δεν είναι μόνο να μάθουμε προς τα πού πηγαίνουμε, αλλά και τον τρόπο που θα φθάσουμε στον προορισμό μας. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός, ο τρόπος και ο δρόμος που θα ακολουθήσει.

Γι αυτό είναι σημαντικό να έχουμε πάντα στα σχέδια και τις επιθυμίες μας, την ανάπτυξη και τη διεύρυνση της συνειδητότητας μας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια της ανέλιξής μας, ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει και να μας οδηγήσει, διευκολύνοντας το δρόμο της ψυχή μας, είναι ο Ανώτερος Εαυτός. Γι αυτό ας μη χανόμαστε ποτέ από κοντά του. Έτσι θα απολαύσουμε το ταξίδι, αξιοποιώντας την γνώση που αποκτήσαμε και την εμπειρία.

Ζούμε μαζί πλέον και στην ύλη και στους ουρανούς, δεν είμαστε κάτι το ξεχωριστό. Βρισκόμαστε σε δύο κόσμους συγχρόνως και δεν ξέρουμε τελικά σε ποιόν είμαστε και που ανήκουμε περισσότερο. 

Η φωνή που ακούμε από τον Ανώτερο Εαυτό να μας μιλάει είναι εσωτερική, νοητική, όμως εμείς είμαστε στην ύλη, ζούμε με τις αισθήσεις, και μαθαίνουμε μέσα από αυτές. Πώς να αρνηθείς αυτό που ζεις τελικά και να ακολουθήσεις μια νοητική φωνή που σε καλεί;

Σ’ αυτό το σημείο είναι και η δυσκολία! Ενώ πρέπει να ζούμε υλικά, είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε και να δρούμε Πνευματικά, ανάμεσα σε δύο πεδία εξολοκλήρου αντίθετα! Μέσα λοιπόν σε αυτήν την αντίθεση, πρέπει να ισορροπούμε, και να μην ξεχνάμε ποτέ τη Θεία φύση μας. 
Και πώς είναι δυνατόν να συνειδητοποιήσεις μια Θεότητα μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή; Είναι δυνατόν;

« Εσύ ο πονεμένος, ο αδύναμος άνθρωπος, ο γεμάτος πάθη και αδυναμίες εσύ, ο ασήμαντος, γίνεται να είσαι ένας Θεός; Εσύ, που τη μία στιγμή ζεις, και την άλλη πεθαίνεις και εξαφανίζεσαι σαν να μην υπήρξες ποτέ, είναι δυνατόν να είσαι Θεός; 

Πως γίνεται ένας μεγάλος Θεός να ζει σ’ ένα μικρό, αρρωστημένο ή ταλαιπωρημένο κορμί; Πως είναι δυνατόν ένας τεράστιος Θεϊκός νους, να χωρέσει σε μία φτωχή ανθρώπινη διάνοια; Και αν είναι έτσι, πως είναι δυνατόν να υπάρχει μέσα μας ο φόβος; »
Και όμως είναι! 

Αλλά δεν τολμάμε ούτε να το πιστέψουμε, πόσο μάλλον να το συνειδητοποιήσουμε!
Ε λοιπόν, ας το πιστέψουμε, επιτέλους ας το συνειδητοποιήσουμε ! Είμαστε εν δυνάμει μικροί Θεοί ! 

Ας αποδεχτούμε την αλήθεια, όσο απίστευτη κι αν φαίνεται! Μόνο τότε θα καταλάβουμε την αξία μας, θα ολοκληρωθούμε, και δεν θα είμαστε απλά ένα σώμα με σάρκα και οστά, αλλά ο «Εγώ Ειμί ο Ων ο Εν Εμεί»! 

Για να μπορέσουμε πιο εύκολα να αντιληφθούμε την παρουσία του Ανώτερού μας Εαυτού, πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε περισσότερο με τη καρδιά, και όχι με τη λογική. Εμείς προσπαθούμε να τα εξηγήσουμε όλα με την λογική, η οποία κατέχει τον εγκέφαλό μας και έτσι είμαστε πολύ μακριά από την επαφή με τον Ανώτερό μας Εαυτό ο οποίος κατοικεί στην καρδιά μας και από κει μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του.

Εκείνος κοιτά να μας καθοδηγήσει, και πάντοτε μας δίνει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε μέσω της διαίσθησής μας, ασχέτως αν πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε.
Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με τη καρδιά, και να νιώθουμε με το μυαλό…

Πρέπει να συνηθίσουμε να πάψουμε να σκαλίζουμε συνέχεια το παρελθόν, και να αρχίσουμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Όσο σκεφτόμαστε το παρελθόν και γυρίζουμε πίσω, δίνουμε ενέργεια σε κάτι που έχει πεθάνει.
Βάλτε στόχους, κάντε τα σχέδια σας για το μέλλον, και πείτε του ότι θέλετε την βοήθειά του για να τους πραγματοποιήσετε. Ζητήστε να σας δείξει τον δρόμο και έτσι θα προχωρήσετε πραγματικά στη ζωή σας και στην εξέλιξή σας.

Μπορείτε να μπείτε σε διαλογισμό δέκα λεπτά το πρωί και δέκα λεπτά το βράδυ και να συζητήστε μαζί με τον Ανώτερό σας Εαυτό όλα τα προβλήματα της ημέρας. Αν το κάνετε αυτό, η πνευματική σας υπόσταση εδραιώνετε με το βίωμα, η ψυχική σας κατάσταση δυναμώνει και ανεβαίνει, και συνηθίζεται να είστε μέσα στη ροή των πραγμάτων.

Όσο πιο πολύ έρχεστε σε επαφή μαζί του, όσο πιο συχνά και καθημερινά, τόσο το καλύτερο! Θα αποκτήσετε σοφία και αυτογνωσία. Ο Ανώτερος μας Εαυτός είναι αιώνιος, ενώ εμείς σαν εκδήλωση είμαστε προσωρινοί. Πρέπει λοιπόν να επωφεληθούμε του χρόνου που έχουμε, όταν βρισκόμαστε στην ύλη!

Μην αφήσετε αυτή τη ζωή να πάει χαμένη..!!
Μην την αφήσετε να κυλήσει και να φύγει, χωρίς να καταλάβετε τίποτα από την ουσία και την ομορφιά της! Χωρίς να συνειδητοποιήσετε το αληθινό σας μεγαλείο!
Και μη σας φαίνετε ανέφικτη ή δύσκολη η επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό!

Είναι η ζωή μας, η ψυχή και η ύπαρξή μας. Είναι όλα!
Είναι η πραγματικότητά μας. Είναι Αυτός που μας ανεβάζει και μας εκτοξεύει στα ύψη!

Επικαλεστείτε τον Ανώτερο Εαυτό σας, όχι μόνο για προστασία και δύναμη για να ξεπεράσετε αυτό που δεν μπορείτε μόνοι σας, την αγωνία, την ενοχή και τη θλίψη, αλλά ζητήστε του και κάθαρση και φώτιση. 

Περπατάμε σ’ έναν άγνωστο κόσμο και διανύουμε μια δυσνόητη πορεία. Συχνά δεν ξέρουμε πώς να φερθούμε, που να σταθούμε, τι να κάνουμε και τι να μη κάνουμε… Δεν ξέρουμε ακόμα πώς να σκεφτόμαστε, προς τα πού να βαδίσουμε, ποιο είναι το σωστό και πιο είναι το λάθος! 

Άλλα επιθυμούμε μέσα μας, και άλλα μας δίνονται στο εξωτερικό πεδίο. Άλλα μας επιτρέπονται, και άλλα συνεχώς μας απαγορεύονται, καταπατώντας συστηματικά την ίδια μας τη φύση.

Πάνω από όλα δεν γνωρίζουμε τα μέτρα και τα όρια μας. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μέσα στην τάξη, και στην ισορροπία που διέπουν το σύμπαν !

Πιστεύουμε ακόμα στο τυχαίο, και βέβαια όσο το πιστεύουμε όντως είμαστε στα χέρια αυτού!

Όμως τίποτα τυχαίο δεν υπάρχει, και πάντα λειτουργεί ο νόμος της συνεχούς εξέλιξης και της συγχρονικότητας και πρέπει να βρούμε μόνοι μας, που είμαστε και που στεκόμαστε. Να ασχοληθούμε συνειδητά και αποφασιστικά με τη δική μας φώτιση, με την εσωτερική μας ύπαρξη, που θα μας οδηγήσει στον λαμπρό δρόμο της εσωτερικής γνώσης που ο καθένας μας κρύβει, και που έχει λησμονήσει, ξεχνώντας ποιος πραγματικά είναι!

Είναι επιλογή μας να ζήσουμε στο ελεύθερο πεδίο της δημιουργίας και της εξέλιξης. Είναι επιλογή μας να χρησιμοποιήσουμε όλο τις δυνατότητες μας, για να φτιάξουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε.

Να μην δεχόμαστε να δεσμευόμαστε από τίποτα! Να προσαρμοζόμαστε σε αυτό τον κόσμο, αλλά να μη συμβιβαζόμαστε! Να μάθουμε να προχωράμε μπροστά, να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε, εξελίσσοντας τον εαυτό μας…

Ας γίνουμε όλοι συνειδητοί πολίτες της Γης, του πλανητικού και του γαλαξιακού μας συστήματος!

Αυτή την στιγμή η ανθρωπότητα περνάει στο επόμενο εξελικτικό στάδιο, που είναι η ένωση με τον Ανώτερό Αγγελικό Εαυτό μας ! 

Ο Σωκράτης μίλησε για αυτή την ένωση και την ονόμασε: 
« Ο Ιερός Γάμος ». 




Λιάνα Τελειώνη
Ενεργειακή Θεραπεύτρια
Συγγραφέας
www.UrantiaCenter.gr

5 σχόλια:

  1. Ένα ευχαριστώ δεν αρκεί, πολλά και από καρδιάς ! Νάσαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σας . Ο ανώτερος εαυτός μας είναι και αυτό που ονομάζετε Φωτεινό σώμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο !!!!! Έψαχνα τόσον καιρό να το εξηγήσω με λέξεις,αλλά τα λόγια ήταν φτωχά να περιγράψουν όλη την μαγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλη ωραια αναληση .Να εισαιπαντα καλα σε ευχαριστω ψια τα μαγεικα σου λογια...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή