Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Μαγνήτες του καλού......!!!

           

Οι σκέψεις και οι λέξεις, οι πράξεις και οι συμπεριφορές, έχουν τη δική τους δύναμη και δυναμική και ανάλογα με την ποιότητα τους μπορούν να ελκύσουν το καλό ή το κακό.

Όλα όσα ονειρευόμαστε, η υγεία, η τύχη, ο έρωτας, η φιλία, το χρήμα, η χαρά δεν είναι δώρα που κάποιο ανώτερο από μας ον αποφασίζει σε ποιόν θα τα προσφέρει ή από ποιόν θα τα στερήσει. Είναι φρούτα που καρποφορούν όταν φυτεύουμε τα δένδρα σε πρόσφορο έδαφος και τα φροντίζουμε με αγάπη.

Βεβαίως το πεπρωμένο του καθενός μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρέμβη. Επειδή όμως κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι αυτή η στιγμή, ή τι του επιφυλάσσει η μοίρα του, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να βάλλει στη ζωή του κανόνες και αρχές, συνήθειες και συμπεριφορές που έλκουν το καλό.

Η τύχη δεν χαμογελάει στους απαισιόδοξους και τους παραιτημένους, ούτε η υγεία διασφαλίζεται με την συνεχή παρεκτροπή από όλα εκείνα που αποδεδειγμένα μπορούν να την προστατέψουν. Η αγάπη δεν είναι λαχείο, αλλά ένα αγαθό που «αγοράζεται» με αγάπη. Το χρήμα δεν αποκτιέται αν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, ούτε συντηρείται αν το ξοδεύουμε σπάταλα. Η χαρά δεν είναι δώρο Θεού, αλλά τρόπος σκέψης.

Ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσουμε ποτέ όλα τα όνειρά μας, θα μπορέσουμε να νιώσουμε το υπέροχο εκείνο συναίσθημα που προσφέρει η σιγουριά του «έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου».

Ένα συναίσθημα, γλυκόπικρο, ένα εξαιρετικό βάλσαμο για τη ψυχή που μας γαληνεύει.

Το καλό έλκει το καλό
Ευτυχώς στη προσπάθεια μας να προσελκύσουμε το καλό στη ζωή μας, δεν είμαστε μόνοι. Εκτός από τους ανθρώπους που μας αγαπούν και των οποίων τη βοήθεια μπορούμε να ζητήσουμε, υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα που μπορούν να μας την προσφέρουν απλόχερα.

Αναζητήστε τα ανάμεσα στις παραδόσεις της θρησκείας και του λαού μας ή και άλλων θρησκειών και λαών, ανάμεσα στα γιατρικά της φύσης, τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά και τα μυστικά της γιαγιάς. Οι ευχές, οι προσευχές, τα φυλαχτά, τα γούρια, τα ματόχαντρα, αλλά και οι κανόνες υγιεινής διαβίωσης, οι συμβουλές των ειδικών, όλα μπορούν δουλέψουν για μας, αρκεί να μπούμε στο κόπο να τα χρησιμοποιήσουμε.

Μαγνήτες για αγάπη και έρωτα
Κανένας δεν θα σας αγαπήσει αν εσείς δεν αγαπάτε τον εαυτό σας. Κανένας δεν θα σας ερωτευτεί αν εσείς δεν είστε ανοιχτοί στον έρωτα. Είτε είστε μόνοι, είτε ζευγαρωμένοι, είτε έχετε πολλούς φίλους είτε λίγους, είτε όλα πάνε καλά στην ερωτική σας σχέση, είτε όχι, μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα προς το καλύτερο :

Φροντίστε τον εαυτό σας. Αυτό θα πει... με αγαπώ. Η ατημελησιά, η αφροντισιά, είναι ανθρωπο-απωθητικά.
Αναπτύξτε την επικοινωνία σας με τον/την σύντροφό σας, και γενικότερα με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, και επιδιώξτε νέες γνωριμίες. Δείξτε ενδιαφέρον για τους άλλους, ακούστε τους, προσπαθήστε να έρθετε στη θέση τους ώστε να τους κατανοήσετε, φερθείτε τους με ευγένεια και τρυφερότητα.

Εκφράστε την αγάπη σας με λόγια και πράξεις. Μην σκέφτεστε στενόμυαλα: δεν μου δίνεις δεν σου δίνω. Αγάπη σημαίνει δίνω στον άλλον ότι έχω και μπορώ να του δώσω χωρίς να περιμένω ανταπόδοση.

Δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα με κόκκινα και ροζ κεριά, με ροζ και κόκκινα τριαντάφυλλα σε ένα βάζο, με απαλή μουσική, ακόμα και αν είστε μόνοι στο σπίτι.

Τονώστε τη λίμπιντό σας και τη λίμπιντο του/της συντρόφου σας με αφροδισιακές τροφές-στρείδια, μύδια, μέλι, καρύδια, κόκκινο κρασί- με ερωτόλογα, ερωτικά βιβλία, ερωτικές ταινίες.

Βάλτε στο χώρο σας πινελιές του ροζ και του κόκκινου -αντικείμενα, υφάσματα, κεριά σ αυτά τα χρώματα- σύμβολα της αγάπης και του έρωτα όπως είναι οι καρδιές, ο φτερωτός θεός, οι βέρες, οι παιώνιες, οι πεταλούδες, διπλά αντικείμενα -δυο πάπιες, δυο κύκνοι, δυο φυτά στην ίδια γλάστρα- φωτογραφίες του γάμου σας, πίνακες και γλυπτά με αγκαλιασμένα ζευγάρια.

Αποφύγετε τα έπιπλα και τα αντικείμενα με τις αιχμηρές γωνίες και προτιμήστε τις καμπύλες γραμμές που επιτρέπουν στη θετική ενέργεια να ρέει πιο ομαλά.

Χαρίστε στον εαυτό σας ή τον/την σύντροφό σας κρυστάλλους που μαγνητίζουν και ενδυναμώνουν τον έρωτα: μαγνητίτη και σουγιλίτη για να τον/ την κατακτήσετε, ροζ χαλαζία και ροζ βήρυλλο για περισσότερη αγάπη, ρόζ τουρμαλίνα, και καρνεόλη για πάθος και σεξ τύπου κάμα σούτρα, αιματίτη για να κρατήσετε την απιστία μακριά από το ζευγάρι.

Αρωματίστε ερωτικά το χώρο σας με αιθέρια έλαια: γιασεμί, τριαντάφυλλο, πατσουλί.


Μαγνήτες για την τύχη
Αποκλείεται να την πάρετε με το μέρος σας αν πιστεύετε ότι είστε άτυχοι, ότι κανένας δεν σας αγαπά, ότι όλοι θέλουν το κακό σας, ότι είστε αποτυχημένοι και ανίκανοι για οτιδήποτε. Για να την προσελκύσετε :

Αρχίστε να σκέφτεστε θετικά και να βλέπετε τη ζωή με αισιοδοξία.

Φροντίστε να βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση, να έχετε ανοιχτό το μυαλό σας σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας και μέσα σας. Η αφηρημάδα είναι ...ολέθριο αμάρτημα.

Διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας. Ενδιαφερθείτε για τους άλλους, χαμογελάστε τους, πιάστε τους κουβέντα.

Αναζητήστε το καλό στους άλλους. Οι άνθρωποι δεν είναι κακοί κατά κανόνα.

Χαλαρώστε. Όσο πιο άνετα και χαλαρά νιώθουμε τόσο οι αισθήσεις μας λειτουργούν στο μάξιμουμ και οι κεραίες μας πιάνουν και τα πιο αμυδρά μηνύματα.

Τολμήστε αλλαγές, επιδιώξτε γνωριμία με το καινούριο. Αναζητήστε, ρωτήστε, ενημερωθείτε.

Εκτός από τη λογική ακούστε και τη διαίσθησή σας. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το ασυνείδητο και όχι η συνείδηση είναι αυτό που παίζει τον καθοριστικό ρόλο στις σωστές για μας αποφάσεις.

Μην το βάζετε κάτω με την πρώτη δυσκολία ή αποτυχία.

Θυμηθείτε ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Κάντε το καλό ανεξάρτητα αν πιστεύετε ότι κανένας δεν κάνει τίποτα καλό για σας.

Αγοράζετε πότε-πότε λαχεία ή παίζετε λότο, προπό, και άλλα. τέτοια, και ας μην έχετε κερδίσει ποτέ ως τώρα.

Τοποθετήστε μέσα στο χώρο, στην τσάντα σας, ή στην τσέπη σας διάφορα σύμβολα της τύχης: Τετράφυλλο τριφύλλι, πασχαλίτσα, λαγοπόδαρο, κλειδί, κολοκύθα, ρόδι, πέταλο, άγκυρα, Βούδα.

Έχετε πάντα μαζί σας έναν ή περισσότερους από τους κρυστάλλους που έλκουν την τύχη: το μάτι της γάτας για να σας πηγαίνουν όλα δεξιά, τον ηλιόλιθο για να νιώθετε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, το πράσινο και το μπλε ζαντ για να μαγνητίζετε τη θετική ενέργεια και τα όμορφα συναισθήματα, την αβεντουρίνη για επιτυχία στις χρηματικές συναλλαγές.

Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις, τη μελαγχολία και τη κατάθλιψη με αιθέρια έλαια: βασιλικός, γεράνι, μανταρίνι, γιασεμί, πατσουλί. Ρίξτε δυο σταγόνες στο λύχνο καύσης αιθέριων ελαίων και πάρτε βαθιές εισπνοές.

Μη διώχνετε από το σπίτι σας τις μικρές πανέμορφες σαύρες που φέρνουν καλοτυχία.


Μαγνήτες για το χρήμα
Αν ονειρεύεστε να γίνετε πλούσιοι αλλά δεν θέλετε να πουλήσετε την ψυχή σας στο διάολο, η μοναδική σας λύση είναι τα λαχεία, το λότο, το προπό και τα άλλα παρόμοια, όχι όμως και τα τυχερά παιχνίδια. Αν απλώς θέλετε χρήματα που θα σας εξασφαλίσουν μια πιο άνετη ζωή :

Σταματήστε να βλέπετε μόνο τα στραβά που υπάρχουν στον επαγγελματικό σας χώρο, και εστιάστε στα θετικά, δίνοντας τον καλύτερό σας εαυτό σε ότι κάνετε.

Ψάξτε για μια καλύτερη δουλειά-χωρίς να παραμελήσετε την ήδη υπάρχουσα.

Ανάψτε πράσινα κεριά και οραματιστείτε ότι βρήκατε την δουλειά που πάντα ονειρευόσαστε. Έτσι θα επισπεύσετε την εκπλήρωση της ευχής σας.

Σταματήστε να πετάτε άσκοπα τα χρήματά σας.

Σταματήστε να ξοδεύετε περισσότερα από όσα βγάζετε, παίρνοντας συνεχώς δάνεια.

Τοποθετήστε στο χώρο σας σύμβολα του πλούτου και της αφθονίας: ένα κέρας της Αμάλθειας, ένα φουντούκι, τα τρία τυχερά νομίσματα του φενγκ-σούι, έναν βάτραχο.
Τοποθετήστε στο χώρο σας σύμβολα της καριέρας και της επιτυχίας με κυρίαρχο το στοιχείο του νερού : Αντικείμενα σε σκούρο μπλε χρώμα, φωτογραφίες και πίνακες με θαλασσινά τοπία, ποτάμια, λίμνες, δρακοχελώνα, ψάρια, χρυσόψαρα σε μια γυάλα, μικρό ενυδρείο, μικρό συντριβάνι.,κ.α.

Έχετε μαζί σας ή τοποθετήστε στο χώρο της δουλειάς σας κρυστάλλους που έλκουν τον πλούτο και την αφθονία: κιτρίνης, μαλαχίτης, ζαφείρι, σμαράγδι.

Βάλτε στην τσάντα σας ένα μικρό κομματάκι τζίντζερ-πιπερόριζα- που έλκει το χρήμα.


Μαγνήτες υγείας & ομορφιάς
Για να προστατέψετε την υγεία -σωματική και ψυχική- την ευεξία και την ομορφιά σας, όλοι λίγο-πολύ γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε. Σας θυμίζουμε μερικούς από τους πιο βασικούς κανόνες :

Βάλτε στο πιάτο σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά εποχής, όσπρια και ψάρι. Μειώστε την ποσότητα και τη συχνότητα κατανάλωσης του κρέατος, των λιπαρών και του αλκοόλ.

Δώστε έμφαση στις αντιοξειδωτικές τροφές -πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, ρόδι, δαμάσκηνα, φράουλες, σπανάκι, μπρόκολο, κολοκύθα κίτρινη, λάχανο, παντζάρια, πράσινο τσάι, χυμό λεμονιού, μαύρη σοκολάτα, ιχθυέλαιο- που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Κόψτε το τσιγάρο ή τουλάχιστον περιορίστε το.

Φροντίστε να κοιμάστε 7- 8 ώρες καθημερινά.

Αυξήστε τη σωματική σας άσκηση.

Βάλτε στη ζωή σας την καθαριότητα -στο σώμα και στο χώρο σας.

Βάλτε στη ζωή σας τάξη στις συνήθειες και στον χώρο σας.

Μάθετε τα όρια της σωματικής και ψυχικής σας αντοχής και μην επιτρέπετε σε τίποτα και σε κανέναν να σας κάνουν να τα ξεπεράσετε.

Μόλις νιώσετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τα νεύρα ή το θυμό σας, διακόψτε οτιδήποτε κάνετε και αλλάξτε περιβάλλον.

Καταπολεμήστε το άγχος, το στρες τη σωματική και πνευματική κόπωση, με συχνά διαλείμματα για χαλάρωση και ξεκούραση.

Καταπολεμήστε το άγχος και το στρες με χαλαρωτικά αφεψήματα: τίλιο, χαμομήλι, γλυκάνισο, πασιφλόρα, βαλεριάνα κ.ά.

Καταπολεμήστε το άγχος και το στρες με χαλαρωτικά αιθέρια έλαια: ιλάνγκ-ιλάνγκ, λεβάντα, νερόλι, περγαμόντο. Ρίξτε δυο σταγόνες στο λύχνο καύσης αιθέριων ελαίων και πάρτε βαθιές εισπνοές.

Ελέγξτε αν το κρεβάτι, το γραφείο, ο καναπές σας και γενικά τα σημεία εκείνα στα οποία περνάτε πολλές ώρες της ημέρας ή της νύχτας, επηρεάζονται από γεωπαθητικά ρεύματα -οι γάτες τα λατρεύουν, οι σκύλοι τα μισούν. Αν ναι, μετακινήστε τα.

Εμπλουτίστε το χώρο σας με φυτά. Μειώνουν την μόλυνση της ατμόσφαιρας και του θορύβου. Αν ο χώρος είναι μικρός υπάρχει και η λύση των κρεμαστών γλαστρών.
Βάλτε μπλε και πράσινες πινελιές μέσα στο χώρο σας -τοίχοι, υφάσματα επιπλώσεων και αντικείμενα σ αυτά τα χρώματα- αντικείμενα από ξύλο, σύμβολα προστασίας όπως είναι ο σταυρός, ο άγγελος, η χελώνα-σύμβολο μακροζωίας- βάζα με φρέσκα λουλούδια σε διάφορα χρώματα, ένα μικρό ενυδρείο ή συντριβάνι.

Έχετε στο σπίτι, στο γραφείο ή πάνω σας έναν κρύσταλλο χαλαζία. Έλκει το φως και τις δυνάμεις του καλού. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αρνητική ενέργεια, καθαρίζει τη σύγχυση από τη ψυχή και το μυαλό. Κρεμάστε στο λαιμό σας το νύχι της τίγρης -σύμβολο μακροζωίας.



Άρτεμη Παπαδοπούλου

1 σχόλιο: