Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Φύλακες Άγγελοι και τα 10 χαρακτηριστικά τους…!!!!

Φύλακες Άγγελοι και πνευματικοί οδηγοί : Τι είναι κατά την χριστιανική παράδοση; Ο καθένας από εμάς, έχει έναν φύλακα άγγελο.

Οι Φύλακες Άγγελοι, μας συνοδεύουν από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή του θανάτου μας. Και παραμένουν στο πλευρό μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. 

Η ιδέα ενός πνεύματος ή μιας υπερφυσικής οντότητας, που ακολουθεί και εποπτεύει κάθε ανθρώπινο ον, ήταν ήδη παρούσα σε πολλές θρησκείες και στην ελληνική φιλοσοφία.

Στην Παλαιά Διαθήκη, μπορούμε να διαβάσουμε ότι ο Θεός περιβάλλεται από ένα δικαστήριο ουράνιων προσωπικοτήτων, που τον λατρεύουν και εκτελούν πράξεις στο όνομα Του. 

Ακόμα και σε αυτά τα αρχαία βιβλία, υπάρχουν συχνές αναφορές σε αγγέλους που στέλνονται από το Θεό. Ως προστάτες ανθρώπων και ατόμων, καθώς και ως αγγελιοφόροι.

Φύλακες άγγελοι στο Ευαγγέλιο:
Στο Ευαγγέλιο, ο Ιησούς μας καλεί να σεβαστούμε ακόμα και τους μικρότερους και ταπεινούς αγγέλους, αναφερόμενος στους αγγέλους, που παρακολουθούν από τον ουρανό και αναλογίζονται, το πρόσωπο του Θεού σε κάθε στιγμή. 

Ο Φύλακας Άγγελος, επομένως, συνδέεται με οποιονδήποτε ζει, υπό τη χάρη του Θεού.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας, υποστήριξαν ότι για κάθε άτομο υπήρχε ένας φύλακας άγγελος. Και παρόλο που δεν υπήρχε ακόμη δογματική διατύπωση σχετικά με τον αριθμό αυτό, ήδη κατά το Συμβούλιο του Trent (1545 – 1563) αναφέρθηκε ότι κάθε άνθρωπος είχε τον δικό του άγγελο.

Από τον δέκατο έβδομο αιώνα και μετά, η εξάπλωση της λαϊκής παράδοσης αυξήθηκε. Και ο Πάπας Παύλος V πρόσθεσε το φεστιβάλ των φυλάκων αγγέλων, στο ημερολόγιο.

Οι Φύλακες Άγγελοι ως προστάτες παιδιών από τις αρρώστιες :
Επίσης στις ιερές παραστάσεις και πάνω απ’ όλα, στις εικόνες της λαϊκής πίστης, οι Φύλακες Άγγελοι άρχισαν να εμφανίζονται. Και συνήθως απεικονίζονταν στην πράξη, ως προστάτες παιδιών από τις αρρώσιες. 

Στην πραγματικότητα και ειδικά από τα παιδιά, ενθαρρυνόμαστε να συνομιλήσουμε με τους Φύλακες Αγγέλους μας. Και να τους απευθύνουμε τις προσευχές μας. Καθώς μεγαλώνουμε, αυτή η τυφλή εμπιστοσύνη, αυτή η άνευ όρων αγάπη προς μια αόρατη αλλά εξαιρετικά καθησυχαστική παρουσία, εξαφανίζεται.

Φύλακες Άγγελοι: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν:
Το Ευαγγέλιο το επιβεβαιώνει αυτό, οι Γραφές το υποστηρίζουν με αμέτρητα παραδείγματα και επεισόδια. Το κατηχητικό μας το διδάσκει από μικρή ηλικία. Να αισθανόμαστε αυτή την παρουσία στο πλευρό μας και να την εμπιστευόμαστε.

Οι φύλακες άγγελοι υπήρχαν πάντα:
Ο Φύλακας Άγγελος μας δεν έχει δημιουργηθεί μαζί μας τη στιγμή της γέννησής μας. Υπήρχαν πάντα, από τη στιγμή που ο Θεός δημιούργησε όλους τους αγγέλους. 

Ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, μια στιγμή κατά την οποία η Θεία Διαθήκη, παρήγαγε όλους τους αγγέλους, κατά χιλιάδες. Μετά από αυτό, ο Θεός δεν δημιούργησε άλλους αγγέλους.

Υπάρχει μια αγγελική ιεραρχία και δεν είναι όλοι οι άγγελοι προορισμένοι να γίνουν Φύλακες Άγγελοι:

Ακόμα και οι άγγελοι διαφέρουν μεταξύ τους στα καθήκοντά τους, και πάνω απ’ όλα στις θέσεις τους, στον ουρανό σε σύγκριση με τον Θεό. 

Μερικοί άγγελοι συγκεκριμένα επιλέγονται για να κάνουν ένα τεστ και, αν περάσουν, είναι ικανοί για το ρόλο του Φύλακα Αγγέλου. Όταν γεννιέται ένα παιδί, ένας από αυτούς τους αγγέλους επιλέγεται, να σταθεί στο πλευρό του, μέχρι το θάνατο και πέρα από αυτό.

Όλοι έχουμε έναν φύλακα άγγελο:
… και μόνο ένα. Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε, δεν μπορούμε να τον μοιραστούμε με κανέναν. Και από αυτή την άποψη, οι Γραφές είναι γεμάτες αναφορές και αποσπάσματα.
Ο Άγγελος μας, μας οδηγεί στο μονοπάτι για τον Παράδεισο:

Ο Άγγελος μας δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της καλοσύνης. Δεν μπορεί να αποφασίσει για εμάς, να μας επιβάλει επιλογές. 

Είμαστε και παραμένουμε ελεύθεροι. Αλλά ο ρόλος του είναι πολύτιμος, σημαντικός. Ως σιωπηλός και αξιόπιστος σύμβουλος, ο άγγελος μας μένει στο πλευρό μας, προσπαθώντας να μας συμβουλέψει για το καλύτερο, να προτείνει τον σωστό δρόμο για να ακολουθήσουμε. 

Να εξασφαλίσουμε την σωτηρία, να αξίζουμε τον Παράδεισο, και πάνω απ’ όλα να είμαστε καλοί άνθρωποι και καλοί χριστιανοί.

Ο άγγελος μας δεν μας εγκαταλείπει ποτέ:
Σε αυτή τη ζωή και στην επόμενη, θα ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς. Σε αυτούς τους αόρατους και “ειδικούς” φίλους, που δεν μας αφήνουν ποτέ ήσυχους.

Ο Άγγελος μας δεν είναι το πνεύμα ενός νεκρού ανθρώπου:
Αν και μπορεί να είναι ωραίο να σκεφτεί κανείς ότι όταν κάποιος που αγαπάμε και πέθανε, έγινε Άγγελος… Και έτσι επέστρεψε στο πλευρό μας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι έτσι. Ο φύλακας άγγελος μας δεν μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζουμε στη ζωή. 

Ούτε μέλος της οικογένειάς μας που πέθανε πρόωρα. Υπήρχε πάντα και είναι μια πνευματική παρουσία που δημιουργήθηκε απευθείας από τον Θεό. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας αγαπάει λιγότερο! Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Θεός, είναι η Αγάπη πρώτα απ’ όλα.

Ο φύλακας άγγελος μας στην πραγματικότητα, δεν έχει όνομα…
Ή, αν έχει, δεν είναι δουλειά μας να του το θεσπίσουμε. Στις Γραφές αναφέρονται τα ονόματα κάποιων αγγέλων, όπως ο Μιχαήλ, ο Ραφαήλ και ο Γαβριήλ. Οποιοδήποτε άλλο όνομα αποδίδεται σε αυτά τα ουράνια πλάσματα, δεν τεκμηριώνεται ούτε επιβεβαιώνεται από την Εκκλησία.

Ο Άγγελος μας πολεμά με όλη του τη δύναμη:

Ο Άγγελος μας είναι ένας πολεμιστής, ένας δυνατός και θαρραλέος μαχητής, που κατατάσσεται στο πλευρό μας, σε κάθε μάχη της ζωής και μας προστατεύει… Όταν είμαστε πολύ ευάλωτοι για να το κάνουμε μόνοι μας.

Ο φύλακας άγγελός μας είναι επίσης ο προσωπικός αγγελιοφόρος μας.
Επιφορτισμένος με το να μεταφέρει τα μηνύματά μας στο Θεό, και αντιστρόφως. Στους αγγέλους ο Θεός απευθύνεται στον εαυτό του για να επικοινωνήσει μαζί μας. Η δουλειά τους είναι να μας κάνουν να κατανοήσουμε το Λόγο του και να μας οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου