Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Μαγκιά είναι να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και να λες έφταιξα…!!!!

Μαγκιά είναι να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και να λες έφταιξα.
Το πιο άκυρο πράγμα που έχω ακούσει από άνθρωπο είναι να ξεστομίζει ότι δεν κάνει λάθος ποτέ! Είναι ακριβώς το πιο μεγάλο λάθος της ζωής του.

Όλοι κάνουμε λάθη άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα το θέμα είναι πως τα διαχειριζόμαστε. Και καλά τα μικρά, π.χ. σκουντουφλησες πάνω σε κάποιον στο δρόμο, δεν είναι και τόσο δύσκολο λες με μεγάλη ευκολία ένα συγνώμη σου λέει και ο άλλος δεν πειράζει (συνήθως) και έξω από την πόρτα. 

Στα μεγάλα τι κάνεις;
Όταν έχεις αδικήσει άνθρωπο και το καταλαβαίνεις αφού έχεις κάνει τη μαλακία τι κάνεις; Πως το μαζεύεις αυτό;

Εκεί οφείλεις να δείξεις από τι είσαι φτιαγμένος. Όσο και αν σφίγγεται το στομάχι σου, όσο και αν βλέπεις το…τσουνάμι να έρχεται από την πλευρά του άλλου, άλλο τόσο οφείλεις μαζέψεις τις δυνάμεις σου να σταθείς στα πόδια σου μπροστά του και να πεις συγνώμη σε αδίκησα δεν τα μέτρησα σωστά τα πράγματα, μπορούμε να το διορθώσουμε; 

Αν θες να εξακολουθείς να λέγεσαι μάγκας αλλιώς ανήκεις σε άλλη κατηγορία.

Δεν είναι εύκολο το ξέρω και το ξέρω γιατί το έχω κάνει. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ειδικά αν ξέρεις ότι ο άνθρωπος απέναντι σου ίσως και να μην το εκτιμήσει και να προσπαθήσει να σε πατήσει. Ξέρεις κάτι δεν είναι απαραίτητο να τον αφήσεις.

Στάσου μπροστά του πες αυτά που έχεις να πεις, δώσε τις εξηγήσεις σου και ότι και να γίνει να ξέρεις ότι τουλάχιστον προσπάθησες να εξηγήσεις ή ακόμα και να διορθώσεις τα πράγματα. 

Το συναίσθημα είναι απίστευτα λυτρωτικό και αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου δεν είναι ένα μίζερο βόδι, που λέει και μια ψυχή, τότε σίγουρα θα είστε και οι δύο σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν.

Αρκεί βέβαια να το εννοείς και να μην το πεις απλά γιατί σε πιάσανε στα πράσα γιατί τότε αγαπητέ μου δεν έχει αξία.
Μην προσπαθήσεις να το καλύψεις ειδικά λέγοντας ένα άθλιο ψέμα γιατί η αλήθεια όσα βαρίδια και να της βάλεις αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια.

Μην προσπαθήσεις να βγεις από πάνω το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του επιβεβαιώσεις το ποσό ρηχός και βλάκας είσαι.

Ο κόσμος μας δυστυχώς έχει γεμίσει από δήθεν μάγκες δεν θέλουμε άλλους. Από πραγματικούς μάγκες έχουμε ανάγκη και μάλιστα μεγάλη.

Γιατί ο άνθρωπος που παραδέχεται τα λάθη του είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να παλεύει. 

Γιατί όταν θα σε κοιτάξει στα μάτια μετά από αυτό δεν θα έχει τίποτα να κρύψει και το βλέμμα του θα είναι καθαρό όπως και η ψυχή του. Γιατί ο άνθρωπος που έχει τα κότσια να παραδεχτεί το λάθος του ξέρεις ότι δεν θα τα παρατήσει εύκολα.

Τέτοιος άνθρωπος προσπαθώ να είμαι κάθε μέρα. Εσύ; 




Λιάνα Ζαφειράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου