Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τι να κάνω αν δε με χωράει το σπίτι;

Νιώθεις κι εσύ ότι οι τοίχοι του σπιτιού σου θα πέσουν όπου να ‘ναι να σε πλακώσουν; Έχουμε τις λύσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν.

Καθώς διανύουμε αισίως τον πέμπτο μήνα συνεχούς λοκντάουν, κάθε άλλο παρά παράλογο είναι να αισθάνεσαι πως δεν αντέχεις άλλο εγκλεισμό, ούτε ταινίες, ούτε βιβλία, ούτε τίποτα. Συμπάσχουμε. Και γι’ αυτό αναζητήσαμε απαντήσεις στο ερώτημα, εκτός από υπομονή, τι άλλο μας μένει να κάνουμε;

Κατ’ αρχάς, οι κανόνες που ισχύουν αυτή την εβδομάδα (και απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον και την επόμενη): Στέλνοντας μήνυμα 6 πας όπου θέλεις, με τα πόδια ή με το ποδήλατο, αρκεί να μη μεσολαβεί άλλο όχημα. 

Χιλιομετρικός περιορισμός δεν υπάρχει, όπως στα άλλα μηνύματα, οπότε αν είσαι από αυτούς που έχουν το Βουλιαγμένη-Άλιμο με τα πόδια για πρωινό, κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορείς να στήσεις ενδιάμεσα πικνίκ με την παρέα σου στην παραλία, ούτε να αράξεις για μπυρόνια σε μια πλατεία του Αλίμου.

Τι μπορείς να κάνεις;
Κατ’ αρχάς, να περπατήσεις στη γειτονιά σου. Μπορεί να σου φαίνεται μίζερο, μπορεί να θεωρείς πως μένεις στην ασχημότερη γειτονιά της πόλης, όμως - αλήθεια σου λέμε - ένα μισάωρο περπάτημα μεσημέρι στον ήλιο θα σου αλλάξει την διάθεση. Άσε που πάντα υπάρχουν πράγματα στη γειτονιά σου που δεν έχεις ανακαλύψει, ακόμα κι αν την έχεις περπατήσει χίλιες φορές σε έναν χρόνο λοκντάουν. 

Εδώ σου έχουμε όλους τους τρόπους να κάνεις το περπάτημα στη γειτονιά ενδιαφέρον - ακούγοντας ηχογραφημένες ξεναγήσεις, μαθαίνοντας τα ονόματα δέντρων και λουλουδιών, μαζεύοντας λεφτά που δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για κάθε χιλιόμετρο που διανύεις.

Πάμε για ορθοπεταλιές
Και κορμάρα θα φτιάξεις, και την διάθεσή σου θα αλλάξουν οι ενδορφίνες που παράγει η γυμναστική - και με τα γυμναστήρια κλειστά απ’ ό,τι φαίνεται για δύο μήνες ακόμα, δεν έχεις και πολλές άλλες εναλλακτικές. 

Άσε τους άλλους να γκρινιάζουν που δεν έχουμε ποδηλατόδρομους (ή γκρίνιαξε κι εσύ, αλλά μην το χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία για να βουλιάζεις στη μιζέρια του καναπέ σου) και δες εδώ μερικές από τις ωραιότερες αθηναϊκές διαδρομές που μπορείς να κάνεις μια χαρά, οδηγώντας στην άκρη του δρόμου.

Δεν έχεις ποδήλατο;
Μπαίνεις στο site της Kineo, διαλέγεις ένα, πληρώνεις 49€ (συν 10€ για εγγραφή) και σου το φέρνουν σπίτι σου για ένα μήνα. Ναι, και κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, το τσεκάραμε.

Αν θέλεις να το κρατήσεις άλλον ένα μήνα, απλώς ανανεώνεις τη συνδρομή σου - χωρίς τα 10€ της εγγραφής, η οποία είναι άπαξ. Τα ποδήλατα είναι ηλεκτρικά, συμπεριλαμβάνονται όμως στη μετακίνηση 6 (το τσεκάραμε κι αυτό) ενώ αν προτιμάς διαθέτουν επίσης και ηλεκτρικά πατίνια. 

Η μηνιαία συνδρομή αλλάζει ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις - τα πατίνια ξεκινούν από 39€ τον μήνα, τα ποδήλατα από 49€. Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στην Αττική.

Οινογνωσία αγάπη μου
Δες το σαν shopping therapy: Αν δε βρίσκεις ενδιαφέρον το να χαζεύεις μαρμελάδες και σαλάτες στο σούπερ μάρκετ (δίκιο έχεις, δεν είναι) μπορείς κάλλιστα να κατευθυνθείς στο τμήμα με τα κρασιά, ή στην κάβα της γειτονιάς σου, και να βουτήξεις σε έναν κόσμο νέων ετικετών και αρωμάτων. 

Και θα ξεχαστείς χαζεύοντας, και θα στήσεις γυρνώντας μια σπιτική οινογνωσία που, όσο να ‘ναι, θα απομακρύνει την προσοχή σου από τους τέσσερις τοίχους που νιώθεις να σε πλακώνουν. Με μέτρο μόνο, ναι; Γιατί αυξάνονται ανησυχητικά τελευταία οι έρευνες που λένε πως το λοκντάουν θα μας κάνει όλους αλκοολικούς.

Άνοιξε ένα εικονικό παράθυρο στον κόσμο
Κανονικό ταξίδι μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε… εικονικό όμως; Από το να διασχίσεις τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου ακούγοντας ταυτόχρονα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς τους, μέχρι να χαζέψεις την θέα από διάφορα ανοιχτά παράθυρα σπιτιών στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, εδώ θα βρεις όλες τις διευθύνσεις που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις μέσα από τον υπολογιστή σου, και να ξεχαστείς έστω και για λίγο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου