Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

6 βήματα για να δημιουργήσετε αφθονία στη ζωή σας ...!!!!

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κενό ανάμεσα στην αφθονία της φύσης και την έλλειψη που νιώθουν πολλοί άνθρωποι στις ζωές τους. Όταν λέτε «δεν έχω αρκετό χρόνο» ή «Ποτέ δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα», έχετε πέσει σε ένα κενό. Αυτό γιατί είναι γνωστό ότι ο χρόνος είναι άπειρος και ότι μπορούμε να δημιουργούμαστε αέναα. 

Γιατί λοιπόν νιώθετε ότι δεν παίρνετε το μερίδιο που σας αναλογεί; Ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου η οικονομία έχει φέρει χρηματικό έλλειμα σε εκείνους που κάποτε είχαν χρήματα, το άγχος για την απώλεια εισοδήματος έχει αντικαταστήσει το αίσθημα αφθονίας και ολοκλήρωσης. 

Δεν θα έπρεπε η έλλειψη χρόνου ή χρημάτων να σας σταματά. Γιατί τότε, τι γίνεται με την συναισθηματική ολοκλήρωση, την έλλειψη αγάπης ή τις δημιουργικές λύσεις; Η αφθονία περικλείει τα πάντα -τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Το να φέρετε αφθονία στη ζωή σας θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι πιθανοτήτων. 

Ας συνεχίζουμε με την αντίληψη ότι μπορείτε να χαράξετε την τύχη σας, το οποίο είναι το ίδιο με το να λέμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα θέλουμε. 

Αυτό το συμπέρασμα είναι καλύτερο από το να εξαρτάστε από τα σκαμπανεβάσματα της τύχης. Εάν περιμένετε καλά πράγματα να πέσουν ως δια μαγείας στα πόδια σας, είσαστε νικημένοι εκ των προτέρων. 

Αυτό γιατί η φύση της ζωής είναι να φέρνει περισσότερα άσχημα παρά καλά στην πορεία μας. Αντί να περιμένετε παθητικά για να νικήσετε στον αγώνα της ζωής, μπορείτε να αλλάξετε το παιχνίδι προς όφελός σας.

Μετατρέψτε την αρνητικότητα σε θετική δράση
Σκεφτείτε σήμερα ένα πράγμα για το οποίο νιώθετε αρνητικά συναισθήματα. Πριν το πέρας της ημέρας, βρείτε μία θετική δράση που μειώνει αυτή την αρνητικότητα. Ξεκινήστε με δράσεις όπως:

– Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας

– Πείτε την άποψή σας

– Διορθώστε ό,τι φτιάχνεται

– Ζητήστε βοήθεια

– Αναζητήστε σοφές συμβουλές

– Απομακρυνθείτε από καταστάσεις που δεν μπορούν να διορθωθούν

– Μειώστε το στρες

– Εξετάστε το ρόλο σας στην δημιουργία μιας αρνητικής κατάστασης

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Κάνοντας ένα μικρό βήμα ξεκινάτε την αλλαγή.

Αποκτήστε μία υγιή εξωτερική οπτική
Σε άσχημες καταστάσεις, οι άνθρωποι έχουν την τάση να αποσύρονται μέσα στον εαυτό τους. Η λογική «είναι δικό μου πρόβλημα» οδηγεί σε απομόνωση, η οποία κάνει τα πράγματα χειρότερα. Κανένας δεν θέλει να γίνεται βάρος στους άλλους και όλοι θέλουν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους. 

Όμως και άλλοι άνθρωποι έχουν βρεθεί στη θέση σας. Έχουν αντιμετωπίσει απώλεια και έλλειψη, έχουν επιβιώσει από τον πόνο και τελικά τα κατάφεραν. Είναι τεράστια βοήθεια να είστε σε επαφή με ένα τέτοιο άτομο, έναν έμπιστο φίλο που έχει περάσει αυτά που περνάτε.

Μην ενισχύετε τα επίπεδα ματαιότητας
«Είναι μάταιο, κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τίποτα δεν θα αλλάξει ούτε θα γίνει καλύτερο». Η φωνή της ματαιότητας επιμένει επειδή όλοι υπήρξαμε μικρά παιδιά που ένιωθαν αβοήθητα και χωρίς ελπίδα κάποιες φορές. 

Εάν ενισχύετε αυτή τη φωνή της ματαιότητας, θα καταφέρει να σας ρίξει στο επίπεδό της. Πείτε στον εαυτό σας «Αυτή η αρνητική φωνή δεν είμαι εγώ». Ευγενικά αλλά αποφασιστικά απορρίψτε αυτή τη φωνή και όταν κάτι καλό συμβεί, όσο μικρό και αν είναι, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι αυτή η φωνή έκανε λάθος.

Διευρύνετε την αντίληψή σας
Ο μεγαλύτερος εχθρός της αφθονίας είναι η συστολή. Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση, νιώθετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος ή πέφτετε πάνω σε τοίχο όταν προσπαθείτε να βρείτε μία λύση, όλα αυτά είναι σημάδια συστολής -στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Η διεύρυνση είναι ο μεγαλύτερος φίλος της αφθονίας. 

Φέρνει μέσα μας το φως, ανοίγει νέους ορίζοντες. Σε μία χαλαρή και ανοιχτή κατάσταση, η αντίληψή σας βλέπει πιο μακριά και η ζωή δεν είναι τόσο περιορισμένη. Πώς μπορείτε να διευρύνετε την αντίληψή σας; Για να ξεκινήσουμε, αφήστε χρόνο στην καθημερινότητά σας για ηρεμία και ειρήνη. 

Ο εγκέφαλος έχει ένα φυσικό μηχανισμό για να επανεκκινεί και να επανέρχεται σε ισορροπία. Πηγαίνετε λοιπόν σε ένα ήσυχο μέρος και καθίστε με τα μάτια σας κλειστά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για λίγα λεπτά. Αφήστε τον εαυτό σας να συγκεντρωθεί ξανά και διαλογιστείτε.

Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη
Εάν θέλετε μία ριζική θεραπεία για να σταματήστε να είστε το θύμα, είναι αυτή. Τα θύματα κυβερνώνται από εξωτερικές δυνάμεις -άλλους ανθρώπους, καταστάσεις ή τυχαίες εξελίξεις. Έτσι, αφού δεν μπορείτε να ελέγξετε τα εξωτερικά γεγονότα φαίνεται λογικό να μην αναλαμβάνετε την ευθύνη για τα άσχημα που σας συμβαίνουν. 

Η λύση είναι να αναγνωρίσετε ότι οι καταστάσεις αλλάζουν μόνο όταν ένα άτομο σταματήσει να κοιτάζει προς τα έξω και αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να κατηγορείτε τον εαυτό σας. Αντί για αυτό πείτε κάτι θετικό: Αυτή είναι η ζωή μου. 

Αποκτάτε πάλι τον έλεγχο στη ζωή σας μόλις αναλάβετε αυτές τις ευθύνες. Την ίδια στιγμή, δηλώνετε κάτι πολύ απλό και αληθές. Ανακτάτε τον έλεγχο στη ζωή σας γιατί εάν δεν είστε υπεύθυνοι για αυτήν, τότε ποιος είναι;

Αναπτύξτε ένα υψηλότερο όραμα για τη ζωή σας
Μπορεί να ξέρετε ανθρώπους που είναι πλούσιοι αλλά δυστυχισμένοι όμως σίγουρα δεν υπάρχουν άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι και πλήρεις. Η υλική αφθονία που μπορεί να είναι χρήσιμη, δεν περιέχει πληρότητα. Η ολοκλήρωση έρχεται όταν ένα όραμα υλοποιείται. 

Όσο μεγαλύτερο το όραμα, τόσο μεγαλύτερη και η πληρότητα. Η ύπαρξη ενός οράματος θέτει σε κίνηση πολλές κρυφές διαδικασίας. Εάν εξασκείστε γίνεστε καλύτεροι. Εάν έχετε θετική ενέργεια, τότε θα λάβετε θετική ενέργεια. 

Το όραμα που έχετε για τη ζωή προσελκύει τα συστατικά που οδηγούν στην επίτευξή του, εάν βάλετε στην άκρη τους αχρείαστους αντιπερισπασμούς. Πρέπει να εξασκηθείτε σε αυτή την διαδικασία «ξεδιαλέγματος». Συμβαίνει αυτόματα, σε ένα βαθύτερο επίπεδο συνειδητότητας και αφού ξεδιαλύνετε ποιο είναι το όραμά σας.




Πηγή: chopra.com Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Όμορφη Ζωή Άρθρα Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο. Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Από Όμορφη Ζωή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου