Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

6 τρόποι για να συνεχίζεις την προσπάθεια όταν είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις…!!!!

Σε οποιαδήποτε κατάσταση και να βρισκόμαστε, υπάρχουν φορές που νιώθουμε πως τα πάντα είναι δύσκολα και θέλουμε να σταματήσουμε την προσπάθεια. Όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, ανεξάρτητα των συνθηκών. 

Όταν αισθάνεσαι πως η προσπάθεια δεν αποδίδει όσο θα ήθελες ή πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενες, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω 6 αποτελεσματικές τεχνικές. 

1. Σκέψου και Πάλι τον Σκοπό σου 
Γιατί επέλεξες από την αρχή τον στόχο σου; Ποιο είναι το όνειρο σου; Τι θα ήθελες πραγματικά να καταφέρεις με την προσπάθεια σου; 

Θυμήσου, τα κίνητρα πίσω από τους στόχους σου θα είναι η δύναμη που σε καθοδηγεί. Είναι η δύναμη που θα σε κρατάει στην σωστή κατεύθυνση και θα σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις. 

Ο μόνος τρόπος να μείνεις δεσμευμένος στην προσπάθεια σου είναι να έχεις έναν ισχυρό λόγο πίσω της, να την στηρίζει. Μόνο όταν ο σκοπός είναι συμπαγής θα κάνεις ότι χρειαστεί για να πετύχεις στον στόχο σου. Να αντέξεις και να ξεπεράσεις τις αποτυχίες αλλά και να εξελίξεις τον τρόπο που αναπτύσσεις τις δομές των παραγωγικών σου διαδικασιών. 

Όταν είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις ανακάλεσε τον λόγο που ξεκίνησες. 

2. Θυμήσου τι Έχεις Καταφέρει 
Όλοι έχουμε επιτυχίες. Μπορεί να είναι μεγάλες ή μπορεί να είναι μικρές. Δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις συγκεκριμένες μνήμες ώστε να σου δώσουν ώθηση την στιγμή που την χρειάζεσαι περισσότερο. 

Όταν αισθάνεσαι πως η προσπάθεια σου δεν οδηγεί εκεί που θέλεις, πάρε ένα κομμάτι λευκό χαρτί και ξεκίνησε να γράφεις τις σημαντικότερες νίκες σου. Ποιες στιγμές σε καθόρισαν και ποιες για ποιες στιγμές είσαι περήφανος. 

3. Κατανόησε πως τα Εμπόδια Είναι Απαραίτητα 
Αυτός είναι ένας φυσικός νόμος που χρειάζεται να κατανοήσεις. Μαθαίνουμε τα περισσότερα έπειτα από αποτυχίες και εμπόδια. Μόνο τότε κατανοούμε βαθύτερα την προσπάθεια που πρέπει να καταλάβουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Θυμήσου, οι πέτρες μετατρέπονται σε διαμάντια όταν ασκείται η κατάλληλη πίεση. Οι δύσκολοι καιροί είναι η απαραίτητη πίεση για να σου δοθεί η ευκαιρία να εξελίξεις τις ικανότητες σου. 

4. Συγκεντρώσου σε ότι Κάνεις Καλύτερα 
Όταν συγκεντρώνεσαι σε οτιδήποτε δεν κάνεις καλά, τότε αυτό μεγαλώνει. Αντιθέτως, συγκεντρώσου σε ότι κάνεις ήδη καλά. Η προσπάθεια σου θα γίνει πιο στοχευμένη και κυρίως πιο παραγωγική. 

Όταν πιστεύεις πως είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις συγκεντρώσου στις πράξεις που χρειάζεται να προβείς ώστε να βγεις από τον αρνητικό κύκλο που βρίσκεσαι. Συγκεντρώσου στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. 

5. Καθάρισε το μυαλό σου 
Όταν όλα γύρω σου φαίνονται δύσκολα τότε να ξέρεις πως έχει έρθει η ώρα να καθαρίσεις το μυαλό σου από πιθανά αρνητικά μοτίβα σκέψης. 

Όταν αισθάνεσαι χαμένος σε μια ζούγκλα επιλογών, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι πάρεις μια βεβιασμένη απόφαση. Αντί αυτού, προσπάθησε να χαλαρώσεις το μυαλό σου, είτε πηγαίνοντας μια βόλτα είτε επαναπροσδιορίζοντας την συνολική εικόνα που έχεις για την κατάσταση. 

6. Κατέγραψε τις Σκέψεις σου 
Σε μια κόλλα χαρτί κατέγραψε τις σκέψεις που θεωρείς πως σε ωθούν να παραιτηθείς από την προσπάθεια. Στην συνέχεια γράψε τους λόγους που πιστεύεις πως αυτές οι σκέψεις ισχύουν. Ακόμα, μπορείς να στηριχτείς σε ένα απλό αλλά χρήσιμο εργαλείο σκέψεων: 

· Ποιες είναι σκέψεις. 

· Πως αντιδρώ σε αυτές. 

· Γιατί συνεχίζω να τις ακούω. 




Χρήστος Παπανίκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου