Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Πως ο διαλογισμός αλλάζει τη μοίρα σας...!!!!

Αν πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από τωρινές κακές συνήθειες και να αποφύγετε τα προστάγματα της μοίρας που σας έκαναν να υποφέρετε, δεν έχετε μεγαλύτερο καταφύγιο από τον διαλογισμό. 

Κάθε φορά που διαλογίζεστε βαθιά στον Θεό, λαμβάνουν χώρα ευεργετικές αλλαγές στον εγκέφαλό σας.

Για να συντελεστεί ακόμα και μια ελαφρά εκλέπτυνση στη δομή του εγκεφάλου απαιτούνται δώδεκα χρόνια φυσιολογικής, υγιούς ζωής. Για να εξαγνιστεί επαρκώς το εγκεφαλονωτιαίο οικοδόμημα ώστε να ενωθείτε με τον Θεό απαιτούνται ένα εκατομμύριο ηλιακά χρόνια. 

Ωστόσο αυτή η αναγκαιότητα να τηρηθούν προσεκτικά οι φυσικοί νόμοι για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο αίρεται για έναν Κρίγια Γιόγκι που χρησιμοποιεί την πνευματική επιστήμη.

Η ανώτερη μέθοδος να ζει με την ψυχή απελευθερώνει τον γιόγκι. Αναδυόμενος από τη φυλακή του εγώ του, γεύεται τον βαθύ αέρα της πανταχού παρουσίας. Η σκλαβιά της φυσιολογικής ζωής, αντίθετα, αναγκάζει τον άνθρωπο να εξελίσσεται με ταπεινωτικά αργό ρυθμό. 

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να απαιτήσει από τη Φύση να του παραχωρήσει καμία επίσπευση όταν απλώς και μόνο συμμορφώνεται με την εξελικτική τάξη. 

Ακόμα κι αν ζει ακολουθώντας αλάνθαστα τους νόμους που κυβερνούν το σώμα και τον νου του, εξακολουθεί να χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια μεταμφίεσης σε ενσαρκώσεις για να φτάσει στην τελική απελευθέρωση.

Ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται για τον συνηθισμένο άνθρωπο που δεν ζει σε αρμονία ούτε καν με τη Φύση, για να μην αναφέρω την ψυχή του. 

Του ανθρώπου που επιδιώκει, αντί για αρμονία, αφύσικες πολυπλοκότητες και προσβάλλει με τις σκέψεις και το σώμα του την πνευματική υγεία της Φύσης. Γι’ αυτόν, δύο εκατομμύρια χρόνια μετά δυσκολίας επαρκούν για τη λύτρωση.

Μισό λεπτό περιστροφής της ενέργειας γύρω από την ευαίσθητη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου παράγει μια λεπτοφυή πρόοδο στην εξέλιξή του. 

Αυτό το μισό λεπτό της Κρίγια ισοδυναμεί με ένα χρόνο φυσιολογικής πνευματικής εξέλιξης. Χίλιες Κρίγια που εκτελούνται σε 8½ ώρες δίνουν στον γιόγκι, σε μια μέρα, το ισοδύναμο χιλίων ετών φυσικής εξέλιξης: 365.000 χρόνια εξέλιξης μέσα σ’ ένα χρόνο. 

Σε τρία χρόνια, ένας Κρίγια Γιόγκι μπορεί έτσι να πετύχει, με σωστή προσωπική προσπάθεια, το ίδιο αποτέλεσμα που η Φύση φέρνει σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

Απαλλαγείτε από την περιοριστική συνειδητότητα ότι είστε άντρας ή γυναίκα. ΜΑΘΕΤΕ ότι είστε ένα παιδί του Θεού. Κι όταν εξασκείστε στις τεχνικές διαλογισμού του Self-Realization, ιδίως στην Κρίγια Γιόγκα, θα δείτε πραγματικά το φως του Θεού να σας βαφτίζει. 

Η χαρά του διαλογισμού είναι συγκλονιστική. Αυτοί που δεν έχουν βυθιστεί βαθιά στη σιωπή του αληθινού διαλογισμού δεν ξέρουν τι είναι πραγματική χαρά.

Η Κρίγια Γιόγκα είναι η πραγματική «τελετουργία της φωτιάς» που συχνά εξαίρεται στην Μπάγκαβαντ Γκίτα. 

Ο γιόγκι ρίχνει τους ανθρώπινους πόθους του σε μια μονοθεϊστική τελετουργική πυρά που είναι αφιερωμένη στον απαράμιλλο Θεό. Αυτή είναι πράγματι η αληθινή γιογκική τελετουργία, κατά την οποία όλες οι παλιές και τωρινές επιθυμίες γίνονται καύσιμο που καταναλώνεται από τη θεϊκή αγάπη.

Η Κρίγια λειτουργεί σαν τα μαθηματικά – είναι αδύνατο να αποτύχει. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

[ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ βιβλίου: Το μονοπάτι της Κρίγια Γιόγκα, όπως διδάχθηκε από τα Μαθήματα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, συμπεριλαμβάνει επιστημονικές τεχνικές εσωτερίκευσης της συνειδητότητας και απελευθέρωσης του νου από περισπασμούς των αισθήσεων, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απορροφηθεί ολοκληρωτικά από τη θεϊκή εσωτερική κοινωνία.]

Ρωτήστε μας για τα ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ μαθήματα, δίνονται στο κόστος (8 ευρώ το μήνα), γιατί, όπως είπε ο Δάσκαλος, «η πνευματικότητα είναι κτήμα όλης της ανθρωπότητας και πρέπει να δίνεται δωρεάν και γενναιόδωρα, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εμπορίου».




Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δασκάλου: http://www.yoganandagreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου