Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Τι θα έκανα εγώ σε περίπτωση προσβολής του CORONAVIRUS...!!!!

Μας λένε να πλύνουμε τα χέρια μας ή να μην ερχόμαστε σε επαφή με άλλους, αλλά δεν μας λένε το σημαντικότερο. ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!! Οπότε αποφάσισα να γράψω αυτά παρακάτω που μπορούν να μας προστατεύσουν και είναι προσιτά. 

ΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ 

(Με συγχωρείται αν το κείμενο έχει ορθογραφικά λάθη. Τα γραφτά Ελληνικά μου δεν είναι καλά) 

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα αν έχουμε άσθμα. Τα γαλακτοκομικά παράγουν πολλούς βλεννογόνους / φλέγμα που είναι τροφή για μικρόβια και ιούς. (Αντικαθιστούμε το γάλα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου) 

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C Είναι ωφέλιμη σε όλες τις πνευμονικές παθήσεις είναι αποσυμφορητική. 

ΤΡΩΜΕ ΣΚΟΡΔΟ – Τρώμε άφθονο σκόρδο που βοηθά στην καταπολέμηση των ιών και βλαβερών βακτηριδίων. Σκορδαλιά λοιπόν αλλά και το τρώμε ωμό για όσους το αντέχουν. ( όχι σκόρδα από την Κίνα όμως. Ψεκάζονται με χημικά για να μην φυτρώνουν.) 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ από ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ ( υπάρχουν στα φαρμακεία) 

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΙΓΑΝΗΣ – OREGANO ESSENTIAL OIL είναι γνωστό ότι σκοτώνει τους ιούς. Μία ή δύο σταγόνες αναμιγνύονται σε μια κουταλιά ελαιόλαδου. Το “ZANE” είναι ένα ελληνικό λάδι ρίγανης που είναι αγνό και μπορεί να ληφθεί εσωτερικά. Το παραγγέλνετε μέσω διαδικτύου και έρχεται σε δυο μέρες. 

ΑΛΛΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ όπως ΘΥΜΑΡΙ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΘΡΟΥΜΠΙ, ΜΕΝΤΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΥΣΩΠΟ ΜΕΛΙΣΟΧΟΡΤΟ. Πρέπει να είναι απολύτως αγνά για εσωτερική κατανάλωση. Μια με δυο σταγόνες σε ελαιόλαδο ή σε μέλι. Όλα είναι αντιικά και κάποια από αυτά είναι επίσης αποσυμφορητικά. 

Τα εν λόγω βότανα τα παίρνουμε και σαν αφέψημα. Τα αφήνουμε να τραβήξουμε καλά και πίνουμε 2 με 3 κούπες την ημέρα. Την άλλη μέρα φτιάχνουμε κάποιο άλλο από αυτά εν αλλάξ. Κάποια φαρμακεία φτιάχνουν βάμματα από αυτά που είναι πιο ισχυρά.

Πίνουμε επίσης ρόφημα από πιπερόριζα. Υπάρχει φρέσκια στα σουπερμάρκετ. 

Φροντίζουμε το πεπτικό μας σύστημα και εισάγουμε τα καλά βακτήρια που είναι η βάση του ανοσοποιητικού, καθώς 80% της ανοσίας βρίσκεται στο έντερο. 

Και μην ξεχάσετε το κυριότερο. Δεν ενδημούμε σε φόβους και ανησυχίες που καταβάλλουν το ανοσοποιητικό του ανθρώπου. 

Ασκούμαστε τακτικά – 3 φορές την εβδομάδα, και αναπνέουμε βαθιά. 




Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου