Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Βιταμίνη D : Γιατί πρέπει να τη συνδυάζετε πάντα με το μαγνήσιο...!!!!

Γνωρίζετε πιθανώς ότι η βιταμίνη D «συνεργάζεται» με το ασβέστιο με απώτερο στόχο την ενίσχυση της σκελετικής υγείας, ενώ για την αποτελεσματικότερη δράση της στον οργανισμό απαραίτητη είναι και η επάρκεια βιταμίνης Κ. 

Τώρα, μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Εταιρείας (JAOA) δείχνει ότι υπάρχει συνέργεια και μεταξύ της «βιταμίνης του ήλιου» και του πολύτιμου μαγνησίου. 
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, αν τα αποθέματα μαγνησίου στον οργανισμό δεν είναι επαρκή, τότε η βιταμίνη D δεν είναι δυνατό να μεταβολιστεί κι έτσι παραμένει ανενεργή στο σώμα. 

«Πολλοί παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D χωρίς να γνωρίζουν πώς μεταβολίζεται η συγκεκριμένη βιταμίνη στο σώμα. Χωρίς αρκετό μαγνήσιο, η βιταμίνη D δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ασφαλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mohammed S. Razzaque, καθηγητής Παθολογίας στο Κολέγιο Οστεοπαθητικής Ιατρικής Lake Erie του Οχάιο και ένας εκ των συντακτών της νέας μελέτης. 

Όπως εξηγεί περαιτέρω ο καθηγητής, τα άτομα που έχουν επαρκή ποσότητα μαγνησίου στον οργανισμό τους χρειάζονται μικρότερες δόσεις βιταμίνης D ώστε να ανατρέψουν την ανεπάρκεια ή την έλλειψή της. 

Παράλληλα, το μαγνήσιο είναι βοηθητικό σε περίπτωση οστεοπόρωσης, καθώς μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων που προκύπτουν λόγω των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στον οργανισμό. 

Μια έλλειψη ή ανεπάρκεια είτε της βιταμίνης D είτε του μαγνησίου συνδέεται με ποικίλες δυσμενείς εκβάσεις για την υγεία, μεταξύ των οποίων οι σκελετικές παραμορφώσεις, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και οι μεταβολικές διαταραχές. 

Να σημειωθεί ότι η συνιστώμενη ημερήσια δόση μαγνησίου είναι τα 420 mg για τους άντρες και τα 320 mg για τις γυναίκες. Τροφές ιδιαίτερα πλούσιες σε μαγνήσιο είναι τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, τα φασόλια, το μπρόκολο, το καστανό ρύζι, τα κάσιους, ο κρόκος του αυγού, τα ιχθυέλαια, ο λιναρόσπορος, τα πράσινα λαχανικά, το γάλα, τα μανιτάρια, η βρόμη, ο πασατέμπος και το τόφου. 




1 σχόλιο:

  1. This way my acquaintance Wesley Virgin's adventure starts in this SHOCKING and controversial video.

    Wesley was in the military-and shortly after leaving-he revealed hidden, "MIND CONTROL" tactics that the government and others used to get whatever they want.

    As it turns out, these are the exact same SECRETS lots of celebrities (especially those who "come out of nowhere") and top business people used to become rich and successful.

    You've heard that you only use 10% of your brain.

    That's mostly because most of your brainpower is UNCONSCIOUS.

    Perhaps this conversation has even taken place IN YOUR very own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head seven years back, while driving an unregistered, garbage bucket of a car without a license and with $3.20 in his bank account.

    "I'm absolutely frustrated with going through life paycheck to paycheck! When will I become successful?"

    You've been a part of those those types of thoughts, right?

    Your own success story is waiting to start. You just need to take a leap of faith in YOURSELF.

    UNLOCK YOUR SECRET BRAINPOWER

    ΑπάντησηΔιαγραφή