Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ενεργειακή ψυχολογία και κβαντική θεραπεία...!!!!


Ενεργειακή ψυχολογία μέσω της κβαντικής θεραπείας είναι ο σύγχρονος τρόπος για να επουλώσουμε τα τραυματισμένα συναισθήματα ή τις εμπειρίες του παρελθόντος. Η διαφορά από ότι ονομάζαμε μέχρι τώρα «ψυχοθεραπεία» είναι ότι, πλέον η δύναμη του λόγου γύρω από τα βιώματα μας δεν φαίνεται να είναι αρκετή. 

Με την ενεργειακή ψυχολογία και τη κβαντική θεραπεία ο θεραπευόμενος διαγράφει κάθε παλιά πεποίθηση, που δεν τον εξυπηρετεί πλέον, γίνεται πιο συνειδητός και βλέπει άμεσα αποτελέσματα στη βελτίωση της ψυχολογίας του και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα γεγονότα. 

Όμως, είναι δυνατόν να είμαστε συνειδητοί και να παρατηρούμε το πώς δημιουργούμε οι ίδιοι την καθημερινότητά μας ή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στη ζωή μας; Έχουμε εκπαιδευτεί να πιστεύουμε ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι πιο πραγματικός από ότι ο εσωτερικός μας κόσμος. 

«Αυτό που συμβαίνει μέσα μας θα δημιουργήσει αυτό που συμβαίνει έξω από μας.» Fred Alan Wolf 

Ο Grudermeyer υποστηρίζει ότι η ενεργειακή ψυχολογία είναι το γενικό όνομα μιας αναδυόμενης οικογένειας πειραματικών εργαλείων ταχείας αποτελεσματικότητας, που χρησιμοποιούν τα ενεργειακά μονοπάτια του σώματος, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ψυχολογικών και πνευματικών καταστάσεων μυαλού-σώματος. 

Η ενεργειακή ψυχολογία βασίζεται σε ένα ενεργειακό σύστημα που μεταδίδει ενεργητικές πληροφορίες σε όλο το ανθρώπινο σώμα (Gallo & Vincenzi, 2000). 

Ένα από τα πρώτα πειράματα, που υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι ένα ενεργειακό πεδίο περιβάλλει κάθε άνθρωπο, ήταν του Burr (1972), που μετρούσε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των ζώων και των ανθρώπων. 

Ο ίδιος αναφέρει ότι το σώμα αναπτύσσεται σε ένα ήδη υπάρχον ενεργειακό πεδίο, που χρησιμεύει ως σχέδιο της φυσικής του μορφής. 

Ο Gerber (1988) υποστηρίζει ότι η φυσική ασθένεια αρχίζει στο ενεργειακό επίπεδο και εκδηλώνεται στη συνέχεια στο φυσικό επίπεδο. 

Η παραδοσιακή ψυχοθεραπεία έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμη του λόγου για να μεταμορφώσει τα συναισθήματα μιλώντας για τα βιώματα, τις εμπειρίες και τις προκλήσεις κάποιου, μέσω του οποίου ένα άτομο είναι σε θέση να κατανοήσει καλύτερα την κατάστασή του, να είναι ανοιχτό σε διαφορετικές οπτικές γωνίες και να μπορεί να αρχίσει να εξετάζει νέες εναλλακτικές λύσεις. 

Ωστόσο, η ομιλία από μόνη της δεν αλλάζει σημαντικά τον εσωτερικό κόσμο της σκέψης, του συναισθήματος και των προθέσεων. 

Σε ενεργειακό επίπεδο, το συναισθηματικό μπλοκάρισμα μπορεί να επηρεάσει τα συναισθηματικά πρότυπα. Τα ενεργειακά συστήματα μπορούν να επηρεάσουν άλλα ενεργειακά συστήματα διορθώνοντας μια διαταραχή και αναδιατάσσοντας το ενεργειακό σύστημα του άλλου οργανισμού. 

Από τη σκοπιά της κβαντικής φυσικής, τα ψυχολογικά προβλήματα αποτελούν συνάρτηση ενεργειακών πεδίων στα οποία οι διαταραχές εκδηλώνονται συμπεριφορικά, νοητικά και νευρολογικά, έτσι ώστε οι θετικές επιδράσεις στη συμπεριφορά ενός ατόμου να αλλάξουν το ενεργειακό πεδίο κάποιου (Gallo, 1999). 

Η «θεραπεία εξ’ αποστάσεως» είναι πλέον αποδεκτή από τον επιστημονική κοινότητα, καθώς η ενέργεια δεν γνωρίζει χρόνο, τόπο και κάθε άλλο νοητικό όριο. 

Η πίστη στην ύπαρξη της θεραπείας, ως αποτέλεσμα των βαθιά εσωτερικών προθέσεων και της εστίασης της προσοχής, των εικόνων και των ευχών έχει τις ρίζες της στην πρακτική της προσευχής, μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθούν πολλές μορφές της ενεργειακής θεραπείας. 

Τα κύρια συστατικά της απομακρυσμένης θεραπείας, είναι ότι οι σκέψεις και οι προθέσεις ενός ατόμου επηρεάζουν την υγεία ενός άλλου, καθώς περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας ισχυρής σύνδεσης με το πεδίο (Θεός) και χαρακτηρίζονται από αγνή πρόθεση. 

Η κβαντική φυσική μας λέει, ότι το σύστημα πεποιθήσεων ενός ατόμου μπορεί να αλλάξει τις θεμελιώδεις ιδιότητες των υποατομικών στοιχείων και έτσι οι προθέσεις και οι σκέψεις ενός ατόμου μπορούν να δημιουργήσουν περιστασιακά τον κόσμο του γύρω τους (Trevithick, 2003). 

Δεδομένου ότι η κβαντική φυσική εφαρμόζεται στην ψυχολογία, το μυαλό αλληλεπιδρά με τα υποπυρηνικά σωματίδια και τα αναγκάζουν να αλλάξουν τις ιδιότητές τους για να αντικατοπτρίζουν τις πεποιθήσεις μας : «Το σύνολο του σύμπαντος είναι θεμελιωδώς μόνο μια μεγάλη θάλασσα ενέργειας, φτιαγμένη από κβαντικά ενεργειακά κύματα. 

Αυτά τα κύματα ενέργειας ρέουν απαλά μέσα από κάθε όψη του σύμπαντος. Στην ουσία, δεν υπάρχει τίποτα σταθερό για το σύμπαν. Αυτό που φαίνεται στερεό αποτελείται μόνο από ενέργεια που συλλέγεται μαζί και εμφανίζεται ως στερεά ύλη (Trevithick, 2003). 

Αυτά τα κβαντικά ενεργειακά κύματα κινούνται μεταξύ του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος. Η μόνη φορά που μένουν στο παρόν και γίνονται θέμα είναι όταν το μυαλό μας εστιάζει την προσοχή και την πρόθεσή μας προς αυτά τα κύματα δυνατοτήτων και τα διαμορφώνουμε στην πραγματικότητα, με τις σκέψεις μας. 

Όπως δήλωσε ο Wolf (1991): το θέμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς κάποια συνείδηση ​​για να το αντιληφθεί. Δημιουργούμε τους κόσμους μας από τη συνείδηση ​​και οι πεποιθήσεις μας (εστίαση και πρόθεση) τους φέρνουν την ύπαρξη. Τα κβαντικά ενεργειακά κύματα υπάρχουν μόνο ως δυνατότητες, μέχρι να τα σκεφτούμε. 

Από την άλλη ο κβαντικός νους τα βλέπει όλα να συμβαίνουν τώρα. Συνεπώς, αυτό που έχει ειπωθεί επανειλημμένως, είναι πως ότι συμβαίνει τώρα, είναι διαθέσιμο για τον άνθρωπο τώρα. 

Η ιδέα να βάλουμε μία δυσάρεστη σκέψη ή ένα συναίσθημα παλιό, κάτω από ένα καινούριο που δημιουργείται στο τώρα, μπορεί να αλλάξει και όλο το παρελθόν μας και τον τρόπο που το βιώνουμε. 

Το μυαλό μας προωθείται στο μέλλον μέσα από την εστίαση και τις προθέσεις μας και το μέλλον μας αντιμετωπίζεται ως κύματα δυνατοτήτων, περιμένοντας τον καθένα μας να δημιουργήσει την δική του πραγματικότητα. 

Οι σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας στο τώρα παίζουν ρόλο σε αυτό που θα συμβεί στο μέλλον μας. Η συνείδησή μας επηρεάζει τους γύρω μας, καθώς οι σκέψεις μας φτάνουν στο περιβάλλον για να συνδεθούν με τους άλλους γύρω μας. 

Η συνειδητοποίηση του θεραπευόμενου μέσω της κβαντικής θεραπείας με απτές αποδείξεις, ότι ο ίδιος διαμορφώνει την πραγματικότητά του, τον βγάζουν από την κατάσταση του δράματος, καθώς ενεργοποιείται ψυχικά, σωματικά και πνευματικά για την καλυτέρευση της ζωής του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου