Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Η κακόβουλη ενέργεια της ζήλιας που τη θεωρείς αγάπη…!!!!

H ζήλια είναι ένα προαιώνιο ελάττωμα που ευθύνεται για εκατομμύρια συγκρούσεις σε διάφορα επίπεδα στην ανθρωπότητα. Όταν χαρακτηρίσουμε μια συμπεριφορά με αυτό τον όρο, μας έρχεται αμέσως σαν εικόνα η ζήλια μεταξύ δύο συντρόφων. 

 Η συνηθισμένη ζήλια είναι το συναίσθημα της αμφιβολίας και της ανασφάλειας που αισθάνονται οι περισσότεροι σε κάποια φάση της ζωής τους και εκδηλώνεται με προστριβές και λεκτικές αντιδράσεις. Σε πολύ μικρές δόσεις λειτουργεί θετικά μέσα σε μια σχέση γιατί την ανανεώνει. 

Όταν ξεπερνάει τα συνηθισμένα όρια, αναφέρεται πολλές φορές ως μια παθολογική κατάσταση, που βασικό συστατικό της είναι η κτητικότητα! 

Η ζήλια είναι μέρος της αρνητικής πλευράς του εαυτού σας, που δηλώνει μειωμένη αυτοεκτίμηση. 

Ο ζηλιάρης άνθρωπος διακατέχεται από έλλειμμα αγάπης και αναπτύσσει τον φόβο της εγκατάλειψης. Η εμμονή της απιστίας ριζώνει βαθιά στο νου και οδηγεί το άτομο να πλάθει ακραία φανταστικά σενάρια. Κυρίαρχο ρόλο παίζει το δικαίωμα της διεκδίκησης που εκδηλώνεται σε λανθασμένη μορφή, καθώς θεωρείς ότι είναι κάτι δικό σου. 

Ο άντρας μου, η γυναίκα μου! Αυτή η αντίληψη που έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο των ζευγαριών δεν σε αφήνει να κατανοήσεις ότι κανείς δεν ανήκει σε κανένα, γιατί είμαστε ανεξάρτητα και αυτόνομα όντα. Το πιο πιθανό είναι εσύ, να εξαρτάσαι από τον άλλο και να νιώθεις ανασφάλεια. 

Γιατί η ζήλια είναι προσκόλληση, ένα πάθος που φωλιάζει ο φόβος του μετά, τι θα πουν οι άλλοι, πως θα ζήσω μόνος/η ; Κρύβει μοναξιά και απόγνωση η ζήλια…. ακραία συναισθήματα. Η ζήλια περιέχει πολύ εγωική αγάπη, ουσιαστικά δεν αγαπάς αληθινά, αλλά η αλαζονεία δεν σε αφήνει να το δεις. 

Η ζήλια πολλαπλασιάζεται από τις ακατάσχετες και υπερβολικές σκέψεις, δημιουργεί εμμονές και ο νους αναπαράγει προβολές που κυκλοφορούν στο νου, γιατί τελικά έχεις μπει σε μια σκοτεινή άβυσσο. 

Το ενεργειακό σου πεδίο θαμπώνει και οι σκεπτομορφές που εμφανίζονται χοροπηδάνε σε ένα ξέφρενο χορό που δημιουργεί πολλές φορές παράνοια και προβληματικές καταστάσεις που τις τρέφεις εσύ με τα ενεργειακά πλοκάμια που έχεις απλώσει… 

Γιατί αυτό έχεις κάνει στην ουσία, έχεις δημιουργήσει ένα τερατώδες μόρφωμα στον ψυχισμό σου που τρέφεται από αυτή την κακόβουλη ενέργεια και σφίγγεις το θύμα σου που τόσο αγαπάς… με την αγάπη-θηλιά! 

Έχεις αναλογιστεί όμως πώς αισθάνεται το άτομο που δέχεται την ενέργεια της ζήλιας; Ποιές είναι οι επιπτώσεις στον ψυχισμό του; 

Τι περισσότερες φορές είναι σαν να δέχεται μια συμπίεση του ζωτικού του χώρου, βάλλεται συνεχώς από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σου. Πολλές φορές νιώθει ότι πνίγεται και δυσφορεί με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από κοντά σου γιατί δεν αντέχει την ψυχολογική πίεση. 

Η προσκόλληση σου σε αυτό που νομίζεις αγάπη φέρνει το αποτέλεσμα της απομόνωσης και της απόστασης. Πλέον είσαστε πολικά αντίθετοι σαν ενέργειες, καθώς δημιουργείται μια απωθητική δόνηση σε κάθε επαφή σας. 

Δεν αντέχει πλέον να είσαστε μαζί, απομακρύνεται, βρίσκει δικαιολογίες για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο μαζί σου. Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνεις, αντίθετα επιβεβαιώνει ο νους σου πόσο δίκιο έχεις και το πόσο άδικα σου φέρεται. 

Νομίζεις ότι είσαι το θύμα στην σχέση που έχεις διαβρώσει με την συμπεριφορά σου. Η αυτολύπηση, σου χτυπάει με συμπόνια τον ώμο… Η κλασσική κωμωδία η «Ζηλιάρα» είναι η πραγματικότητα και εσύ η μικρογραφία. 

Γελάμε βλέποντας την, ενώ αποφεύγουμε να δούμε την αλήθεια, γιατί αν δούμε πιο βαθιά αυτό θα μας πικράνει, καθώς δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι εμείς φταίμε για την εξέλιξη στην ζωή μας. 

Δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου, καθώς ο εγωισμός και η υπερηφάνεια σε καθησυχάζουν ότι είσαι άψογος/η στα καθήκοντα σου, χωρίς να βλέπεις πόσο έχεις εγκλωβίσει τον άνθρωπο και την σχέση σου. Η αληθινή αγάπη όμως απελευθερώνει και δεν εγκλωβίζει. 

Κάθε δεσμός ενισχύεται με τον αλληλοσεβασμό και την εμπιστοσύνη, αυτές είναι οι δυο κολώνες που στηρίζεται μια σχέση, ένας γάμος. Ο κάθε άνθρωπος θέλει το χώρο του για να αναπνέει και να νιώθει όμορφα και όχι να παραβιάζεται το ζωτικό του πεδίο και να περιορίζεται η ελευθερία του. 

Γιατί αυτό είναι ο βιασμός της προσωπικότητας του άλλου. Και βέβαια δεν εννοούμε ότι η απάθεια και η αδιαφορία είναι το αντίδοτο, γιατί και αυτά φέρνουν αντίστοιχες επιπτώσεις όπως η ζήλια. 

Υπάρχει η λεπτή γραμμή του αλληλοσεβασμού, της κατανόησης των αναγκών και της αξιοπρέπειας που χρειάζεται να βιώνουμε στις σχέσεις μας. Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον άσε τον ελεύθερο να εξελιχθεί και να ανοίξει τα φτερά του… και θα πετάξεις και εσύ μαζί του. 




Από senhar
Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Senhar Βοηθώ μέσω της συμβουλευτικής την επίλυση θεμάτων στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και κάνω ενεργειακό Feng Shui στους χώρους και στο σώμα καθώς εκπαιδευτεί ως Ενεργειακός Σύμβουλος Alpha Chi. Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Senhar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου