Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Το Timing είναι πάντα σωστό...!!!!

Το Timing είναι πάντα σωστό
Πόσες φορές άκουσες ανθρώπους να λένε “ήταν λάθος το timing”; Γνωριστήκαμε τη λάθος στιγμή, η ευκαιρία προέκυψε όταν δεν ήσουν έτοιμος, είτε εσύ, είτε ο άλλος.

Όχι φίλε μου. Το timing είναι πάντα σωστό. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι σε επίπεδο προσωπικότητας ή σε επίπεδο “εγώ”, πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμοι με το μυαλό να υποδεχθούμε αυτό που η μοίρα μας έφερε. 

Σε ψυχικό και υποσυνείδητο επίπεδο, η κάθε συνάντηση έρχεται την κομβική στιγμή που η ψυχή χρειάζεται για να πάρει το βίωμα και το μάθημα που θα την προετοιμάσει για το επόμενο επίπεδο.

Το μόνο εμπόδιο είναι ο φόβος, οι αντιστάσεις της περπατημένης και οι όποιοι κατώτεροι προγραμματισμοί σου, όπου θα παλέψουν με νύχια και με δόντια ενάντια στο θέλημα της ίδιας σου της ψυχής. Και είναι πολύ δυνατοί. Για τον λόγο αυτό θα νιώσεις τον διχασμό και το μπέρδεμα ανάμεσα στο μέσα σου και το μυαλό σου.

Όμως εσύ είσαι ακόμα πιο δυνατός. Αρκεί να πιστέψεις στο εσωτερικό σου κάλεσμα, να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, τον Θεό, το σύμπαν ή όπου πιστεύεις, και μέσα από την καρδιά σου να βιώσεις και να αφεθείς ολοκληρωτικά στην ευκαιρία αναβάθμισης και αγάπης που σου χαρίστηκε. Μόνο έτσι θα πάρεις όλα της τα δώρα.

Ο συγχρονισμός ειδικά με έναν άλλο άνθρωπο μπορεί να είναι από απλός ως πολυδιάστατος. Μπορεί απλά να ήρθε για να σου δείξει κάτι μέσα σου, να σε βοηθήσει σε κάποιο τομέα, ή για να βιώσετε πράγματα πρωτόγνωρα ως τώρα, ακόμα και για να βγάλετε τις καλύτερες ή τις χειρότερες πτυχές των εαυτών σας.

Πρώτα για να τις δείτε, μετά για να τις αποδεχτείτε, κι ανάλογα με τις ποιότητές τους είτε να τις θεραπεύσετε μαζί, είτε να τις αξιοποιήσετε και να τις μεγαλώσετε. 

Αν κερδίσει η αγάπη, και συγχρονίζεστε ακόμα, οι γραμμές της ζωής σας θα συνεχίσουν να ζωγραφίζουν αγκαλιασμένες τον γραμμικό χρόνο σας στη γη. Αν κερδίσει ο φόβος, η κάθε μια θα συνεχίσει να ζωγραφίζει χώρια από την άλλη, όπως έκανε και πριν, ίσως λίγο διαφορετικά πια.

Αυτό είναι το δώρο της κάθε συνάντησης και κάθε ευκαιρίας. Αν νικήσετε τον φόβο και προχωρήσετε μέσω της καρδιάς και της αγάπης, τότε θα έχετε καταφέρει κάτι μοναδικό, την αποδοχή εαυτού και αλλήλου, και με την ελεύθερη βούληση θα μεταβείτε σε νέα επίπεδα ύπαρξης και σχέσης, με τις αναβαθμισμένες μεριές σας. 

Αν πάλι δεν τα καταφέρετε, είτε το καταλάβετε από την αρχή είτε μετέπειτα, ο ένας θα έχει κάνει ένα μοναδικό δώρο στον άλλον, την αυτεπίγνωση μέσω αντανάκλασης.

Όταν στη μία ή και στις δύο μεριές νικήσει ο φόβος, τότε η συνάντηση μπορεί να είναι τραυματική και η μετάβαση αρκετά δύσκολη, ανάλογα το βάθος και ένταση της σύνδεσης. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι ακόμα κι έτσι, είναι μέρος της ζωής, και μπορεί κάποιος να μην είναι έτοιμος, να φοβάται να μπει ολοκληρωτικά στη συνάντηση, ή να κάνει πίσω.

Στο τέλος, όσο κι αν χρειαστεί, θα καταφέρεις όχι μόνο να συγχωρέσεις αλλά και να ευχαριστήσεις μέσα σου ψυχικά τον άνθρωπο εκείνον. Ίσως όχι την προσωπικότητά του, αλλά σίγουρα την ψυχή του. 

Εκείνον που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με την όποια συμπεριφορά και στάση του, όπου ακόμα και χωρίς να το ξέρει, σου έδωσε το ερέθισμα μέσω της κατάστασης για να γίνεις ακόμα καλύτερος, σοφότερος, δυνατότερος, αλλά κυρίως να έρθεις πιο κοντά σε εσένα και στο μέσα σου.

Αυτό που έχει σημασία, είναι εσύ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Όχι του άλλου, αλλά των δικών σου. Βλέπεις τους αυτοματισμούς σου; Αναγνωρίζεις το Φως σου; 

Φροντίζεις να το θυμάσαι και να το ενισχύεις; Αναγνωρίζεις τις Σκιές σου; Εξυπηρετούν την αγάπη και την ανέλιξη, ή το εγώ σου και τις κατώτερες λειτουργίες σου; Θα ρίξεις το φταίξιμο στον άλλον που στα πυροδοτεί, ή θα νιώσεις ευγνωμοσύνη για τη νέα αντίληψη και θα δουλέψεις προς αυτή;

Ασφαλώς όταν και οι δύο άνθρωποι είναι σε αντίστοιχο επίπεδο συνειδητότητας, όλα είναι πιο εύκολα. Όταν το χάσμα είναι μεγάλο, η θέληση μικρή ή μονόπλευρη, και η παραμονή σε μια τέτοια κατάσταση μεγάλη, τότε υπάρχει ο κίνδυνος τοξικότητας και του να χάσεις μεγάλο μέρος του εαυτού σου.

Όπως συνέβη στην ταινία Inception, όπου ο ένας παρέμεινε σε μεγάλα βάθη για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να χάσει την ίδια του την αλήθεια, και τον εαυτό. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η επιστροφή θα σε ανταμείψει, ακόμα κι αν για το μυαλό σου πάρει περισσότερο χρόνο από όσο θα ήθελες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που σκεφτείς “είναι λάθος το timing”, θυμήσου ότι η στιγμή είναι η καλύτερη από ποτέ. 

Ψάξε βαθιά μέσα σου να εντοπίσεις με τι συγχρονίστηκε η κατάσταση ή ο άνθρωπος που σου παρουσιάστηκε, άνοιξε την αγκαλιά και μέσα από την καρδιά σου αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία όσο καλύτερα μπορείς.

Μείνε εκεί όσο χρειαστεί η ψυχή σου, όχι το τραύμα σου ή το εγώ σου. Τον άλλον δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον αλλάξεις, αν η ελεύθερη του βούληση δεν δει την εσωτερική του αλήθεια να περπατάει μαζί με την δική σου. 

Όμως μπορείς να αλλάξεις εσένα, πρωτίστως για εσένα, αλλά και για τον επόμενο άνθρωπο που θα “δει” τι πραγματικά είσαι, τι μπορείς να γίνεις, και τι μπορείτε να γίνετε, μαζί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου