Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Περνάς δύσκολα, σε βλέπω. Θυμήσου ...!!!!


Περνάς δύσκολα, σε βλέπω. Σε έχω δει να δακρύζεις όταν ήθελες ουρλιάζοντας φτάνει πια να φωνάξεις. Σε άκουσα στην τρεμάμενη φωνή σου όταν όλους γύρω σου τους διαβεβαίωνες ότι όλα πάνε καλά, γιατί έτσι έχεις μάθει να το καταπίνεις.

Αυτήν την ώρα, η έκφραση όλα θα πάνε καλά ακούγεται τόσο χαζή! Ίσως και όλες οι φράσεις μάταιες να είναι. Στάχτη στα μάτια θα ρίξουν και τη φωτιά δεν μπορούν να τη σβήσουν.

Ζήσε αγαπημένη μου καρδιά τη στιγμή σου αυτή! Όπως την έχεις ζήσει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν! Τότε που πάλι πίστευες πως φτάνει, αλλά δεν έφτανε, και αυτό το δεν έφτανε σου μεγάλωσε τα φτερά και σε έμαθε να πετάς. 

Ναι, ίσως τώρα να θεωρείς πάλι πως δεν μπορείς να πετάξεις, μα έχει διαφορά το να μην ξέρεις να πετάς από το να είσαι σε ένα προσωρινό κλουβί, επειδή τώρα πια έχεις φτερά.

Θυμήσου πως παλαιότερα πάλι θεωρούσες ότι φυλακισμένο ήσουν, μέχρι να καταλάβεις ότι χρειαζόταν απλά να αφήσεις τη μεγαλοσύνη σου να εκφραστεί ώστε να μην σε χωράει κανένα κλουβί μέσα του. 

Έχε στο νου σου, ότι τα κλουβιά πάντοτε φτιάχνονται για το μέγεθος των φτερών που θέλουν να φυλακίσουν. Αν μεγαλώσουν και άλλο τα φτερά σου, κλουβί δεν θα βρεθεί να σε προβληματίζει.

Ναι, βλέπεις βουνό το πρόβλημα. Και ίσως έτσι να είναι. Από την κορυφή των βουνών όμως απολαμβάνεις την καλύτερη θέα και αναπνέεις τον καθαρότερο αέρα. Στα ριζά του βουνού, είναι μουχλιασμένη η ανάσα. Για αυτό, συμβουλές δεν έχω να σου δώσω, μόνο να σου υπενθυμίσω :

Θυμήσου από πού έχεις έρθει, και ποιους αγώνες έχεις κερδίσει. Νικητής πάντα στεφόσουν, αλλιώς δεν θα ήσουν σήμερα εδώ. Είσαι της φύσης πλάσμα μοναδικό.

Θυμήσου ότι το δάκρυ το έχεις ξαναχύσει, και αυτό σου καθάρισε τη ματιά έτσι ώστε να δεις καλύτερα το μονοπάτι σου και να ακούσεις με περισυλλογή την καρδιά σου.

Θυμήσου ότι αν και είχες απώλειες, πάντα στο τέλος το όφελος ήταν να ξεκαθαρίσεις καλύτερα το περιβάλλον γύρω σου. Δεν χρειάζεται πάντα να κουβαλάς μαζί σου τόσο παρελθόν. Κοιτάζοντας πίσω, δεν πηγαίνεις μπρος.

Θυμήσου πόσο μεγάλωσες μέσα από τα προβλήματα. Πόσο σοφός έγινες, πόσο έμπειρος, και πόσο έμαθες να διεκδικείς αντί να μεμψιμοιρείς. Είσαι σήμερα εδώ, γιατί κάποτε απαίτησες και όχι γιατί ονειροπολούσες.

Θυμήσου ότι η σημερινή σου θέση που έφερε και το πρόβλημα, ίσως κάποτε να ανήκε στα μεγάλα σχέδια που είχες για τη ζωή, αλλά ίσως δεν είχες σκεφτεί καλά και όλες τις παραμέτρους αυτού του σχεδίου.

Θυμήσου ότι οι πρόγονοί σου ξεπέρασαν τα δικά τους προβλήματα με πολύ λιγότερα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους και χωρίς εφόδια έχτισαν τον κόσμο που σήμερα απολαμβάνεις, γιατί τα τότε προβλήματα τους γιγάντωσαν αντί να τους σπάσουν και ανάγκασαν τη ζωή αντί αυτή να τους αναγκάσει.

Θυμήσου ότι με κάθε σου πρόβλημα, επαναπροσδιορίζεις τη θέση σου αλλάζοντας τη ροή στο ρολόι του σύμπαντος καθώς και αυτό μαθαίνει από αυτό που εσύ μαθαίνεις. Βλέποντάς σε οι επόμενες γενιές, έχουν ήδη χτίσει πάνω σε καλύτερες βάσεις τα θεμέλιά τους.

Θυμήσου τέλος, ότι αυτοί που δεν έχουν καθόλου προβλήματα, βρίσκονται δυο μέτρα κάτω από τη γη, ενώ εσύ έχεις τη μεγάλη ευκαιρία ακόμα να μπορείς να πετάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου