Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Για αυτό το λόγο θα παιδεύεσαι πάντα στον έpωτα...!!!!

Σωστός ή λάθος ο ερωτικός μας σύντροφος είναι αυτός που κρατάει - εν αγνοία του ή και εν γνώσει του, αν πρόκειται για εξελιγμένη οντότητα - στα χέρια του κομμάτια του παζλ που αποτελούν το κάρμα μας, και αυτά τα κομμάτια, προκειμένου να το εκπληρώσουμε, πρέπει οπωσδήποτε να τα αποκτήσουμε. 

Τα γεγονότα που σφραγίζουν την ερωτική μας ιστορία είναι μια συνεχής αλληλουχία αιτίων και αποτελεσμάτων, δράσεων και αντιδράσεων, παραβάσεων, υπερβάσεων και ανατροπών. Η αποκωδικοποίηση τους είναι άκρως διαφωτιστική. 

Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο αγαθό που αποκομίζουμε από έναν έρωτα-ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε- είναι ότι για τη σωτηρία της ψυχής, αλλά και για να έχει νόημα η ζωή μας, αυτό που μετράει περισσότερο είναι το να αγαπάμε και όχι να μας αγαπάνε. 

1. Εμποδισμένος έρωτας: Όταν ο ένας από τους δυο ζει μακριά από τον άλλον, ή τους χωρίζει ένας άλλος άνθρωπος, ή ένα γεγονός ή μια κατάσταση έξω και από τους δυο, όπως για παράδειγμα ο ξαφνικός θάνατος του ενός, μια οικογενειακή βεντέτα, μια παγίδα που στήνει ένας τρίτος. 

Πιθανόν οι δυο αυτοί άνθρωποι να είναι αδελφές ψυχές που συναντήθηκαν σε λάθος χώρο και χρόνο, που σημαίνει ότι οι μεταξύ τους λογαριασμοί δεν ήρθε ή ώρα να κλείσουν. Πιθανόν επίσης να πρέπει να μάθουν ότι ο έρωτας δεν είναι το μόνο αγαθό στη ζωή και ότι υπάρχουν και κάποια άλλα που πρέπει κάποιες φορές να βάζουμε πάνω από τον έρωτα. 

2. Απαγορευμένος έρωτας: Όταν ο ένας από τους δυο είναι παντρεμένος ή όταν έχουν συγγένεια αίματος. Στη περίπτωση αυτή ο ένας από τους δυο, ή και οι δυο ερωτευμένοι καλούνται να αναμετρηθούν με τον εσωτερικό κώδικα αξιών τους. Αν αποφασίσουν να ζήσουν τον έρωτα τους, εν γνώσει τους για την παράβαση που κάνουν, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπροστά σε καινούριες δοκιμασίες προκειμένου να μάθουν τη συνέπεια προς τις αρχές τους και κυρίως τι σημαίνει καθήκον. 

Αν κάνουν την υπέρβαση και επιλέξουν να αγαπάνε ο ένας τον άλλον από μακριά, τότε έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι ότι θα εκπληρώσουν το κάρμα τους. 

3. Έρωτας χωρίς ανταπόκριση: Ο ένας αγαπά ο άλλος αδιαφορεί, ή αρχικά αγαπά και μετά του «τελειώνει», ενώ ο άλλος εξακολουθεί να τον αγαπά. Στη περίπτωση αυτή αυτός που αγαπά καλείται μέσα από τη μοναξιά του, να αποκτήσει αυτάρκεια και να πατήσει στα πόδια του. 

Πιθανόν επίσης είναι ότι ο άνθρωπος αυτός σε προηγούμενη ζωή του δεν εκτίμησε ή δεν τίμησε το αγαθό της συντροφικότητας και της αγάπης και προκειμένου να το κάνει, πρέπει να τα στερηθεί. 

4. Έρωτας με ανταπόκριση που καταλήγει σε συναινετικό χωρισμό: Σε τέτοιου είδους ερωτικές σχέσεις εμπλέκονται συνήθως δυο άνθρωποι που οι ψυχές τους αναγνώρισαν η μια την άλλη, καθώς συνυπήρξαν σε μια προηγούμενη ζωή. 

Το γεγονός ότι δεν κρατάνε για πάντα μπορεί να οφείλεται στο ότι απλώς ο ένας έπρεπε να «θυμίσει» στον άλλον κάτι σημαντικό, και ολοκληρώνοντας την αποστολή του να τον αφήσει ελεύθερο για να μπορέσει να αναζητήσει την επόμενη σημαντική πληροφορία που χρειάζεται για την εκπλήρωση του κάρμα του. 

5. Έρωτας με ανταπόκριση που τελειώνει με αντιδικία: Όπως και σε κάποια προηγούμενη ζωή τους οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ερωτική σχέση, αντί να κλείσουν τους παλιούς τους ανοιχτούς λογαριασμούς δημιουργούν κι άλλους. Ίσως συναντήθηκαν σε λάθος χώρο και χρόνο, ίσως δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά τη σχέση τους. 

Μέσα από τον πόνο που προκαλούν ο ένας στον άλλον, καλούνται να μάθουν πολλά για τον εαυτό τους, τις δυνατότητες τους και τη πορεία τους. Γι' αυτό αντί να προσπαθούν να ξεχάσουν πόσο κακό τους έκανε ο αγαπημένος, πρέπει να ανακαλύψουν ποιες δικές τους πράξεις οδήγησαν αυτόν τον αγαπημένο σε εκείνες που τους πόνεσαν. 

6. Έρωτας συγκρουσιακός: Αν οι θυελλώδεις συγκρούσεις για σοβαρό ή για ασήμαντο λόγο χαρακτηρίζουν μια ερωτική σχέση, προφανώς οι δυο ερωτευμένοι είναι ακριβώς ίδιοι, επιδιώκουν συνειδητά ή υποσυνείδητα το ίδιο έπαθλο και αυτό τους φέρνει σε σύγκρουση. 

Ο λόγος της συνύπαρξης τους το πιθανότερο είναι η ανάγκη να αποδεχτούν τον εαυτό τους, να κατανοήσουν την ουσία των πραγμάτων, να μάθουν τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει και τι αυτό που ενώ λάμπει ως χρυσός δεν είναι παρά μπρούτζος. 

7. Έρωτας αρμονικός και παντοτινός: Όπως και ο έρωτας με ανταπόκριση που καταλήγει σε έναν ειρηνικό χωρισμό, έτσι και ο έρωτας που κρατά για πάντα και είναι αρμονικός, αφορά ανθρώπους που αγαπήθηκαν σε μια προηγούμενη ζωή τους και σ αυτήν εδώ σμίγουν για να λειτουργήσουν ο ένας ως βοηθός του άλλου στην αποστολή του, δηλαδή στην εκπλήρωση του κάρμα του, ή για να τους προστατέψουν από μοιραία λάθη, ή ένα κακό που μπορεί άθελα τους να κάνουν στον ίδιο τους τον εαυτό. 

Κάθε φορά που ο ένας ακολουθεί τη συμβουλή του άλλου, παρά το γεγονός ότι διαφωνεί, του βγαίνει σε καλό, ενώ στην αντίθετη περίπτωση την …πατάει. Ο αρμονικός και παντοτινός έρωτας είναι πολύ «σοφός» και ευλογημένοι όσοι τον βιώνουν. 

8. Έρωτας παγιδευτικός: Είναι μια ερωτική σχέση μέσα στην οποία ο ένας από τους δυο ή και οι δυο νιώθουν παγιδευμένοι. Ο πανικός μπροστά στο αδιέξοδο, το αίσθημα της στασιμότητας ή και της οπισθοδρόμησης, το αίσθημα της αδυναμίας αλλά και της απελπισίας που βιώνουν τα θύματα, μόνο αποπροσανατολίζουν την πορεία προς την εκπλήρωση του κάρμα. 

Λογικά αλλά και διαισθητικά γνωρίζουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να βάλουν τέλος σ αυτή τη σχέση, αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος βρίσκει τη δύναμη να το κάνει. Και η συνύπαρξή τους έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να ανακαλύψουν το κρυφό δυναμικό τους, που αφήνουν ανεκμετάλλευτο από τεμπελιά ή φόβο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στον εαυτό τους, τον άλλον και τη ζωή. 

9. Έρωτας αταίριαστος: Είναι ο έρωτας που δένει δυο ανθρώπους που προέρχονται από εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις - ο ένας είναι δισεκατομμυριούχος και αριστοκράτης ο άλλος πάμπτωχος και λαϊκός, ο ένας είναι άνθρωπος των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο άλλος δεν μπόρεσε να τελειώσει το Λύκειο, ο ένας είναι μια εξελιγμένη οντότητα, ο άλλος έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. 

Το πιθανότερο είναι ότι σε προηγούμενες ζωές σας η σχέση που είχατε μεταξύ σας ήταν σχέση γονιού-παιδιού, αλλά και οι δυο , ή ο ένας από τους δυο δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντα του απέναντι στον άλλον. 

Σ αυτή τη ζωή λοιπόν ο «ριγμένος» ή αδικημένος, αφενός καλείται να υποδείξει στον άλλον ποιο είναι το καθήκον του, όχι απαραίτητα απέναντι στον ίδιο, και αφετέρου δικαιούται να πάρει όσα στερήθηκε εξαιτίας του άλλου. 

Χρήμα, ανέσεις, μόρφωση, καλλιέργεια, μήπως και αγάπη; Αυτός που υπερτερεί μέσα στη σχέση, λόγω πλούτου ή μόρφωσης, ή εξέλιξης, πιθανόν πρέπει να μάθει να δίνει χωρίς να ζητάει το αντίτιμο και να μοιράζεται με τους άλλους τα «αγαθά» του. 

10.Έρωτας …γιο-γιο: Μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε. Τα φτιάχνετε, χωρίζετε, τα ξαναφτιάχνετε, ξαναχωρίζετε και πάει λέγοντας μια ζωή. Προφανώς είστε ίδιοι σε όλα αλλά κανένας από τους δυο δεν τον παραδέχεται, κανένας από τους δυο δεν αντέχει τον εαυτό του, πώς λοιπόν να αντέξει τον άλλον. 

Είναι προφανές ότι και οι δυο αποφεύγετε να έρθετε αντιμέτωποι με τον εαυτό σας, γιατί αν το κάνετε θα πρέπει μετά να αναλάβετε και τις ευθύνες σας και να στρωθείτε στη δουλειά για την εκπλήρωση του κάρμα σας. Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι πάσχετε και οι δυο από έλλειψη ωριμότητας και άγνοια του τι σημαίνει να αγαπάς; 




Άρτεμη Παπαδοπούλου – lifesharing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου