Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Προτάσεις για διακοπές σχεδόν χωρίς ευρώ, με εθελοντισμό...!!!!

Εναλλακτικός Τουρισμός 
Αν θέλετε να συνδυάσετε οικονομικές διακοπές με εθελοντική εργασία για κάποιο κοινωνικό ή περιβαλλοντικό σκοπό, μπορείτε να το κάνετε με την εγγραφή σας σε κάποια από τα προγράμματα εθελοντισμού που προσφέρουν οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Ο εθελοντικός τουρισμός προσελκύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που επιθυμούν την χαλάρωση των διακοπών αλλά και την κοινωνική - περιβαλλοντική προσφορά. Συχνά, τα εθελοντικά προγράμματα έχουν κάποιο μικρό κόστος συμμετοχής για τους εθελοντές. 

Δείτε μια ενδεικτική λίστα εθελοντικών προγραμμάτων: 

1. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 
είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. 

Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο. To έργο της περιλαμβάνει δράσεις προστασίας και μελέτης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, καθώς και παρεμβάσεις για τα κρίσιμα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: ornithologiki.gr 

2. ΑΡΙΩΝ - Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών.
Ο «ΑΡΙΩΝ» – «Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών», είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002, με έδρα στη Θεσσαλονίκη 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: arion.org.gr

3. ΑΡΧΕΛΩΝ - Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. 
ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: archelon.gr

4. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 
είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: arcturos.gr

5. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Ο εθελοντισμός αποτελεί βασική αρχή για το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους». Ήταν ένα όνειρο χρόνων για όλους τους κατοίκους της Λέσβου που αγωνίσθηκαν για την προστασία και την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους. 

Η ενεργοποίηση των πολιτών για να προστατευτούν απολιθώματα ξεκίνησε το 1985 όταν το Απολιθωμένο Δάσος ανακηρύχθηκε επίσημα από το κράτος «Διατηρητέο μνημείο της Φύσης». Από τότε το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου άρχισε να γίνεται γνωστό και άνθρωποι από όλο τον κόσμο άρχισαν να επισκέπτονται το μοναδικό αυτό στολίδι του νησιού. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: lesvosmuseum.gr

6. Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας
είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988. Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: mom.gr

7. Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. 

Για πιθανή συνεργασία με το Δίκτυο πατήστε εδώ: medsos.gr 

8. Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων - ΕΚΠΑΖ - 
είναι το πρώτο και μεγαλύτερο Κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και από τα λίγα Κέντρα παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας. Ξεκίνησε τη δράση του στην Θεσσαλονίκη το 1984, ενώ το 1990 συστάθηκε υπό τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με έδρα των δραστηριοτήτων του την Αίγινα. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: ekpaz.gr

9. ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps, EVS, εθελοντικές δράσεις. Μια κύρια δραστηριότητα της ΕΛΙΞ είναι η αποστολή εθελοντών από την Ελλάδα και την Κύπρο σε εθελοντικές δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Για τα εθελοντικά προγράμματα πατήστε εδώ: elix.org.gr




Συντάκτης: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου