Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αισθάνεστε αποθαρρυμένοι; 5 τρόποι για να πετύχετε τους στόχους σας...!!!!

Αισθάνεστε αποθαρρυμένοι; Κι όμως υπάρχουν 5 τρόποι για να πετύχετε σίγουρα τους στόχους σας! 

Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια. Λες Μπράουν – Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας 

Νιώθετε κατάθλιψη; Έχετε έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας; Φοβάστε την αποτυχία; Αν για όλα τα παραπάνω η απάντηση σας είναι μια τεράστια σακούλα πατατάκια, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο και να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιονδήποτε στόχο βάλετε στη ζωή σας. 

Τρόπος # 1: Καταμερισμός εργασίας 
Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε, γιατί μας τρομάζει ο όγκος της δουλειάς μπροστά μας, με αποτέλεσμα να παραλύουμε. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζουμε αυτό που μας φοβίζει με το μέγεθος του, είναι να το σπάσουμε σε μικρότερα, περισσότερο διαχειρίσιμα κομμάτια. Ο καταμερισμός της εργασίας αυξάνει την αυτοπεποίθηση μας και μας βοηθά να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα μας με λιγότερο στρες. 

Τρόπος # 2: Ενδυνάμωση αυτοπεποίθησης 
Η αυτοπεποίθηση αφορά την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Η αλήθεια είναι ότι η προσέγγιση ενός στόχου με αυτοπεποίθηση θα απομακρύνει τις όποιες αμφιβολίες και ανασφάλειες σας κρατούν συνέχεια πίσω. 

Όσον αφορά το πώς μπορείτε να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθηση σας, ένας τρόπος είναι αντί να επικεντρώνεστε στο μεγάλο τελικό στόχο, να ρίχνετε το βάρος στις μικρές νίκες. Κατά αυτόν τον τρόπο και χαρούμενοι θα νιώθετε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτήσετε και αυτό που θέλετε, δίχως αμφιβολία, θα το πετύχετε. 

Τρόπος # 3: Καλλιέργεια αντίληψης 
Η αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα είναι το Α και το Ω όσον αφορά τη θέληση μας να ολοκληρώνουμε τους στόχους μας. Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Στάνφορντ συμπέρανε ότι αν πιστεύετε πως έχετε απεριόριστη θέληση, τότε στην πράξη θα έχετε μεγαλύτερη θέληση από αυτή του μέσου ανθρώπου. 

Η αλήθεια είναι ότι δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Η αντίληψη μας για τον κόσμο γύρω μας είναι αυτή που τον καθορίζει. Οι περιορισμοί που βάζετε στον εαυτό σας είναι οι περιορισμοί που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε μπροστά. Αλλάξτε την αντίληψη σας για εσάς και το περιβάλλον σας και θριαμβεύσετε σε κάθε επίπεδο σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. 

Τρόπος # 4: Αλλάξτε ταυτότητα 
Η ταυτότητα που κουβαλάμε, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και για ποια πράγματα πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις. Είστε καπνιστές; Αγαπάτε το τρέξιμο; Μήπως είστε τεμπέληδες; Ή μήπως νιώθετε συνέχεια θύμα των άλλων και των καταστάσεων γύρω σας; 

Όλα αυτά αποτελούν παράδειγμα των ταυτοτήτων που βάζουμε στον εαυτό μας και μας φρενάρουν στην επίτευξη των στόχων μας. Στο ερώτημα του πως αλλάζω ταυτότητα η απάντηση είναι απλή: αλλάξτε την αφήγηση της ζωής σας. Αν εσείς πιστεύετε ότι είστε θύμα, θα το πιστέψουν και οι άλλοι. Αν εσείς πιστεύετε ότι είστε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, τότε σύντομα θα γίνετε. 

Τρόπος # 5: Σκεπτικό υψηλού επιπέδου 
Στην πραγματικότητα έχουμε δύο τύπους σκέψης: υψηλού επιπέδου και χαμηλού επιπέδου. Η σκέψη χαμηλού επιπέδου επικεντρώνεται στο πως θα ολοκληρώσετε μια εργασία, στους βραχυπρόθεσμους στόχους σας, στην εκτέλεση τω σχεδίων σας. 

Η σκέψη υψηλού επίπεδου αφορά το γιατί θέλετε να ολοκληρώσετε κάτι, την ουσία πίσω από το στόχο. Αυτός ο τρόπος σκέψης ενισχύει τη θέληση που θα σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα, όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες και να πετύχετε όλα όσα βάλετε στο μυαλό σας. 




Timothy James
Photo on Pixabay 
Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους.Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου