Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Τα 3 θαυματουργά υγρά στο σώμα μας...!!!!

Έλαιο αγάπης = το λιπαρό στοιχείο του δέρματος μας 

Οίνος = το αίμα μας 

Μύρο = τα ύδατα του σώματός μας που αλλάζουν μέσα από τον λόγο και τις σκέψεις. 

Οι σκέψεις αλλοιώνουν τα ύδατα του σώματός και γίνονται φωτιά που καίει τα πάντα γύρω της. Οι σκέψεις όταν γίνουν λόγος τότε γίνονται ποτάμι οργής. Η οργή, μας μετατρέπει σε αργή κίνηση και έτσι έρχεται να βιωθεί από εμάς η αργοπορία - η οκνηρία και από εκεί γεννιούνται τα πάθη. 

Η αργοπορία γίνεται γιατί εμείς λόγο της οργής βαραίνουμε πολύ κάποιες φορές και στο 100πλάσιο του βάρους μας. Τότε γινόμαστε δυσκίνητοι. Αυτή η δυσκίνητη κατάσταση μας οδηγεί στην δυσκαμψία, την ακαμψία και τελικά στον όλεθρο Η οποία μας οδηγεί στην απομόνωση και την απέχθεια. 

Εν Αρχή είν’ ο Λόγος λοιπόν. Ο Λόγος είναι η σκέψη. Η σκέψη η οποία είναι η βασική αιτία που τα υγρά στοιχεία του σώματός μας μεταβάλλονται σε τοξικά. 
Για να έρθει η θεραπεία τους και η αρμονία τους, εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Με ποιο τρόπο? Αφήνοντας όλες μας τις σκέψεις στην αγκαλιά του Θεού, χωρίς ντροπή, χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές. Αλλά μέσα από την πρόθεση μας να αλλάξουμε. 

Τότε ο ίδιος ο Θεός, που σου το είπε μέσα στην Αγία Γραφή, ζήτησε Μου και θα σου δώσω, χτύπησε Μου και θα σου ανοίξω, θα σου ανοίξει την αγκαλιά Του. 

Να είσαι απλώς έτοιμος να αναγνωρίσεις και να αφήσεις πίσω σου τον παλιό σου άνθρωπο και να φορέσεις τον Καινούργιο. Να γίνεις Κενός και Καινός ταυτόχρονα. Η προσευχή είναι αυτή που θα δομήσει το πρώτο Καινό και ο Λόγος Του που είναι η Καινή διαθήκη θα δομήσει το δεύτερο Καινό σου. Κενός + Καινός = ΕΚΕΙΝΟΣ κατοικεί ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ. 

Κενός = Κτίσμα Ενός 

Καινός = Ικανός. 

Δηλαδή ένα Ικανό Κτίσμα για να κατοικήσει μέσα του Εκείνος. 

Η αληθινή πρόθεση της απόλυτης εγκατάλειψης του παλιού ανθρώπου και η λαχτάρα της δημιουργίας του καινούργιου είναι για τον Θεό, μία νέα διαθήκη που Συνδημιουργείτε παράλληλα με τη ζωή σας. Γιατί ο Θεός γνωρίζοντας ακριβώς όλα όσα σου συμβαίνουν, όλα όσα έχεις πράξει, όλα όσα έχεις πει, θα σε φροντίσει και θα σου δώσει όλα όσα χρειάζεσαι για την απόλυτη σωτηρία της ψυχής σου. 

Γιατί το δικό σου θέλω είναι ίδιο και απαράλλαχτο με το δικό Του. Η συνάντησή σας. 

Να θυμάσαι πως αν ψάχνεις τον Θεό και ακόμη δεν τον έχεις δει ή τον βλέπεις αποσπασματικά, απλώς εσύ δεν έχεις δοθεί, δεν έχεις παραδοθεί. Το εγώ σου, μυαλό σου, σκέψεις σου σε κρατούν σε απόσταση. Γέμισε το μυαλό σου μόνο με τον Θεό. 

Κάθε σου σκέψη να είναι μέσα από Εκείνον για Εκείνον. Και όταν εσύ παραδοθείς απόλυτα τότε όλα τα άλλα θα τα αναλάβει Εκείνος. Να θυμάσαι πως ο Θεός μιλά και επικοινωνεί μόνο με την αγνότητα της καρδιάς. 

Εκεί θα τον βρεις να σε περιμένει. Αλλά παράλληλα σου έχει δώσει μία ακόμη βοήθεια για να συναντηθείτε. Η βοήθεια είναι στη δική Του φωνή, η οποία υπάρχει μέσα στην Καινή διαθήκη. Άνοιξέ την και εκεί θα Τον γνωρίσεις, εκεί θα Τον δεις, εκεί θα Τον νιώσεις. 

Έτσι με όλο αυτό το μεγαλείο τα υγρά του σώματός σου γίνονται Θεϊκά. Τι σημαίνει αυτό ? Μα η υγεία και η αρμονία ρέουν στο σώμα σου. Αν έχεις ορμονική διαταραχή, αν έχεις προβλήματα στο αίμα σου τα οποία μεταφέρονται και στο σώμα σου, κάλυψε τον χώρο αυτόν με τον Θεό. 

Αναζήτησε και θα δεις ότι αντί για κενότητα, αυτή που σου ζητά Εκείνος, έχεις πληρότητα. Από τι ? Μα φυσικά από το εγώ σου. Όταν είσαι γεμάτος από εγώ, ο Θεός παραμερίζεται. Όταν είσαι γεμάτος από τον Θεό το εγώ παραμερίζεται. 

Και όπως κι Εκείνος είπε δεν γίνεται να έχουμε δύο βασιλιάδες. Αν βασιλιάς μας είναι το εγώ τότε δεν είναι ο Θεός. Αν κουράστηκες να από όλα τα κομμάτια της ζωής σου, ζήτα από τον Θεό να σε φωτίσει και να σου δείξει το Νέο σου μονοπάτι. Τότε η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα μέσα από την Ευσπλαχνία Του. 




Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου