Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Συνειδητή δημιουργία : Γίνε παρατηρητής της ζωής σου...!!!!

Κάντε ένα βήμα πίσω. Κοιτάξτε για πολύ καλά τη ζωή σας από την πλευρά του παρατηρητή. Κοιτάξτε την από έξω και γίνετε συνειδητοί στο τι κάνετε και λέτε σε καθημερινή βάση. 

Τις περισσότερες φορές οι μέρες μας γεμίζουν κάνοντας τα ίδια πράγματα. Πηγαίνουμε στον ίδιο χώρο εργασίας, συναναστρεφόμαστε τους ίδιους ανθρώπους και ασχολούμαστε με τα ίδια πράγματα. Αλλά κοιτάξτε περαιτέρω και ακόμα πιο συγκεκριμένα. Κοιτάξτε τα απλά πράγματα. 

Τι τρώτε; Τι σκέφτεσαι; Πότε σηκώνεστε το πρωί και πότε πηγαίνετε για ύπνο; Βουρτσίζετε τα δόντια σας και κάνετε ένα ντους. Πώς ντύνεστε; Εργάζεστε έξω; Μια ολόκληρη σειρά από τελετουργίες και επαναλήψεις. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι η ζωή μας, και αυτό είναι που μας κρατά και μας εμποδίζει. 

Τις περισσότερες φορές βρισκόμαστε σαν σε κατάσταση ύπνου, χωρίς να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι ζούμε τη ζωή αυτή με αυτόματο πιλότο. Ζώντας χωρίς να γνωρίζουμε την ίδια παλιά ιστορία που μας μεγάλωσαν να πιστεύουμε ότι επιλέξαμε. Τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε και λέμε μέσα σε μια μέρα δεν έχουν επιλεγεί ποτέ, όχι συνειδητά, έχουν προγραμματιστεί. 

Μας έχουν ταΐσει με αυτά μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και της κοινωνίας εν γένει, η οποία βομβαρδίζει ολόκληρη την ύπαρξή μας με σημάδια της "σωστής" ζωής. Δεν είναι όλα κακά φυσικά. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει και ζήσει μερικά ωραία πράγματα, έχουμε αναπτύξει μεγάλες αξίες και έχουμε συναντήσει μερικούς υπέροχους ανθρώπους. 

Ίσως η ζωή να είναι καλή, αλλά τα ψέματα και ο προγραμματισμός πρέπει να φύγουν.

Τα καλά και τα κακά νέα είναι : δεν είναι δικό σας λάθος. Ο υποσυνείδητος νους είναι απλώς ένα προγραμματισμένο τσιπ αν θέλετε, που ενεργεί σαν πιλότος σας. Σας κρατά κλειδωμένους στην ψευδή πεποίθηση ότι είστε ελεύθεροι και έχετε τον έλεγχο, όταν στην πραγματικότητα - δεν είναι έτσι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής, οι ζωές μας τέθηκαν σε ένα σύστημα δομής. Μέσω μιας ελεγχόμενης εκπαίδευσης πάνω σε θέματα και γραπτές «αλήθειες», έχει διαμορφωθεί ολόκληρη η εικόνα μας για τον κόσμο, για το ποιοι είμαστε και ποιοι έχουμε ανάγκη να είμαστε. 

Τούβλο-τούβλο το σπίτι μας και ολόκληρη η πόλη της πραγματικότητας έχει διαμορφωθεί και χτιστεί γύρω μας αφήνοντας ελάχιστο ή καθόλου χώρο για δημιουργική ή ελεύθερη ερμηνεία. Η σκηνή έχει στηθεί. 

Θα ακούσουμε την ίδια παλιά ιστορία ξανά και ξανά μέχρι να την μάθουμε. Γίνεται μια αλήθεια για όλα τα κύτταρά μας. Δεν έχει σημασία αν είναι η πραγματική αλήθεια, ακόμα κι έτσι γίνεται δική μας. Και την κατέχουμε και την τιμούμε. 

Αυτός είναι ο λόγος να το να γίνετε παρατηρητής είναι τόσο σημαντικό για να επιτύχετε έναν συνειδητά δημιουργικό νου. Αποκτήστε επίγνωση του πώς μιλάτε στους φίλους σας, ποιες ιστορίες λέτε. Είναι τα ίδια παράπονα για τη δουλειά, το σύζυγο σας, τα παιδιά; 

Ίσως μιλάτε για το πώς δεν αισθάνεστε καλά, για την υγεία σας ή για άλλα θέματα που σας ενδιαφέρουν; Μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά εφ’ όσον δεν ανυψώνει το πνεύμα σας και εφ’ όσον δεν αντανακλά ποιοι είστε και τα πιο αγνά συναισθήματα σας, σας κρατά πίσω. 

Σας κρατά κλειδωμένους στη λαβή του αυτόματου πιλότου και έτσι η ζωή γίνεται μια διαφορετική ημέρα με την ίδια παλιά ιστορία.

Αν έχετε παιδιά, είμαι βέβαιη ότι είπατε στον εαυτό σας «Ακούστηκα ακριβώς όπως η μητέρα / ο πατέρας μου». Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αλλά κάτι μας λέει για τον προγραμματισμό που προαναφέραμε. 

Χωρίς συνειδητή παρατήρηση, υιοθετούμε όλα όσα μας δείχνουν, όπως συμπεριφορές και μοντέλα σκέψης. Μαθαίνουμε μέσω του αυτιού, του στόματος και των ματιών. Σαν παιδιά είμαστε σαν σφουγγάρια, κυριολεκτικά ρουφάμε τα πάντα. Παρακολουθούμε και μαθαίνουμε, ακούμε και καταγράφουμε. Ο σκληρός δίσκος γεμίζει σιγά-σιγά. 

Δεν έχουμε φίλτρο ή εγχειρίδιο για να χρησιμοποιήσουμε. Αποθηκεύουμε τα πάντα και δεν διαγράφουμε τίποτα. Αυτός είναι ο μόνος κανόνας. Στο σημείο αυτό δεν έχουμε τη δυνατότητα να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε, ως εκ τούτου σώζουμε τα πάντα ως αλήθεια μας. 

Καθώς μεγαλώνουμε, κρατιόμαστε από αυτό σαν να είναι η σύνδεσή μας με τον εαυτό μας και να το προσθέσουμε στις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής και των κυττάρων μας. Ναι, τα κύτταρα μας έχουν αναμνήσεις και πιθανότατα δεν είστε εδώ για πρώτη φορά. 

Η ιστορία σας είναι πολύ παλαιότερη από την τρέχουσα ζωή σας. Πολλά από αυτά έχουν κληρονομηθεί από τις γενιές που έχουν προηγηθεί. Δεν είναι περίεργο που η ιστορία είναι τόσο δυνατή και για το ότι είναι δύσκολο να την αφήσουμε πίσω μας. Δεν είναι περίεργο που την αφήνουμε να τραβήξει την πορεία της, με αυτόματο πιλότο, μέχρι να πονέσει πραγματικά. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνουμε παρατηρητής για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνειδητά οτιδήποτε. Η αλλαγή γίνεται μέσω της συνειδητοποίησης και της θέλησης για αλλαγή. 

Μέσα από την παρατήρηση και της συνειδητοποίηση της αλήθεια για τα πρότυπά μας. Μέχρι να αποκτήσουμε επίγνωση των πραγματικών σκέψεων και πράξεων μας, συνεχίζουμε να είμαστε στερημένοι από την δύναμη μας. Συνεχίζουμε τον πόλεμο εναντίον του εσωτερικού μας προγραμματισμού. Η αλλαγή γίνεται δύσκολη και η ζωή πιο απογοητευτική.

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν έκανα καμία αλλαγή στον τρόπου που ζούσα μέχρι που ήμουν σχεδόν νεκρή. Έκανα την ιστορία μου δική μου, και πίστευα κάθε λέξη της. Κουβαλούσα τόσες πολλές ψευδείς πεποιθήσεις που δεν ένιωθα πλέον να συνδέομαι με τίποτα άλλο εκτός από το μεγάλο μου κεφάλι, το πείσμα μου και την γεμάτη στρες ζωή μου. Απόλυτα αποσυνδεδεμένη από τον εαυτό μου, δεν είχα καμία εσωτερική αίσθηση ότι ανήκω ή της αξίας του εαυτού μου, και έγινα χρόνια ασθενής. 

Δυστυχώς, η ιστορία μου δεν είναι μοναδική με την έννοια ότι υπέφερα από τον προγραμματισμό μου. Η ιστορία μου είναι διαφορετική από πολλά άλλα άτομα, με την έννοια ότι αποφάσισα ότι έπρεπε να δώσω ένα τέλος. 

Έπρεπε να δώσω ένα τέλος στην πίστη μου σε αυτές τις ανοησίες, το ψεύδος και τον παλιό προγραμματισμό. Να δώσω ένα τέλος στο να πιστεύω ότι δεν θα γίνω υγιής ποτέ ξανά, και ότι με κάποιον τρόπο δεν άξιζα την υγεία και την ευτυχία. Έδωσα τέλος στο να πιστεύω ότι ήμουν σπασμένη και όχι ολόκληρη. 

Η ζωή μου το άξιζε. 

Εγώ το άξιζα. 

Η Διαφορά Μεταξύ Πεποίθησης και Αλήθειας 

Είναι εύκολο να πιστέψουμε αυτό που πιστεύουν όλοι οι άλλοι. Να ακολουθούμε τη ροή των μαζών, να μην παρατηρούμε ποτέ τη δική μας ζωή ή να αναλύσουμε γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε αυτό που πιστεύουμε. Το θέμα είναι, μέχρι να αλλάξουμε το πώς βλέπουμε τον κόσμο, ο κόσμος παραμένει ο ίδιος. Όσο συνεχίζουμε να περπατάμε στον ίδιο δρόμο, εκεί θα συνεχίσουμε να είμαστε, έτσι δεν είναι; 

Η παρατήρηση της ζωής μας θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η μεγαλύτερη εικόνα. Μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε ψευδείς πεποιθήσεις καθώς και συναισθηματικές αποστασιοποιήσεις. 

Βγαίνοντας από τα κεφάλια μας, όπου είμαστε τόσο εύκολα χειραγωγούμενοι, μας αφήνει να έλθουμε σε επαφή με την καρδιά μας, την έμφυτη σοφία μας και τον καθαρό παιδικό μας ενθουσιασμό - και με την αλήθεια και τις συνειδητές δημιουργίες. Έχουμε ακόμη και παιδικές ιστορίες που μας το λένε αυτό. Ότι είναι εύκολο να είσαι πρόβατο μέσα στις μάζες. 

Τα Καινούρια Ρούχα Του Αυτοκράτορα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα : 
''Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας αυτοκράτορας που ενδιαφέρονταν υπερβολικά να έχει της καλύτερης ποιότητας ρούχα. Ολόκληρος ο κόσμος του περιστρέφονταν γύρω από αυτό, και δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο. Μια μέρα αρκετοί απατεώνες ήρθαν να τον δουν και του είπαν ότι ήταν οι καλύτεροι υφαντές του κόσμου. 

Θα του έφτιαχναν το πιο όμορφο ύφασμα για τα ρούχα του. Ο Αυτοκράτορας ενθουσιάστηκε. Του είπαν ότι έφτιαχναν υφάσματα από ένα πολύ ιδιαίτερο νήμα. Τα ενδύματα θα φαίνονται αόρατα σε όσους ήταν ηλίθιοι ή δεν έκαναν τις δουλειές τους.

Οι απατεώνες παρήγγειλαν μερικά από τα καλύτερα υλικά και τα πούλησαν κρυφά για να πάρουν τα χρήματα. Κορόιδεψαν τον Αυτοκράτορα και τους υπηρέτες του, προσποιούμενοι ότι δεν φορούσαν τίποτα. 

Ο Αυτοκράτορας απέλυσε όλο το προσωπικό του που δεν μπορούσε να δει αυτό το φανταστικό ύφασμα, καθώς πίστεψε ότι είναι ψεύτες και δεν κάνουν τη δουλειά τους. Έγινε εύκολο σε αυτούς να πουν ψέματα για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Τώρα όλοι είπαν ότι είδαν τα όμορφα νήματα να μετατρέπονται σε αυτό το φανταστικό ύφασμα. 

Ο αυτοκράτορας καταλήγει να φοράει απολύτως τίποτα, πιστεύοντας ότι τα ενδύματά του ήταν αόρατα μόνον για τους ψεύτες. Ξεκίνησε μια πομπή όπου οι υπηρέτες του περπατούσαν πίσω του με τα χέρια τους σηκωμένα για να κρατούν το καπέλο. 

Ολόκληρη η πόλη θαύμαζε αυτόν και τα καινούργια του ρούχα, μέχρις ότου ένα νέο αγόρι φώναξε ότι ο Αυτοκράτορας δεν φορούσε ρούχα, και ότι στην πραγματικότητα ήταν γυμνός''. 

Στην ιστορία αυτή, αποκαλύπτεται μεγάλη σοφία. Ο Αυτοκράτορας ήθελε να κρατήσει τη θέση του και δεν δίστασε να ξεφορτωθεί οποιονδήποτε τον απειλούσε. Οι απατεώνες έγιναν πλούσιοι, κοροϊδεύοντας, εξαπατώντας και παίζοντας παιχνίδια του μυαλού, και οι μάζες είχαν την τάση να ακολουθούν το πλήθος και να αποδέχονται το ψέμα της εξουσίας. 

Οι υπηρέτες φοβούνταν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και μόνο το παιδί δεν είχε κανένα σχέδιο. Το νεαρό αγόρι είναι η φωνή της συνείδησης σε αυτή την ιστορία. Στην αφέλεια του και έχοντας μια ζωή που στερείται μακροχρόνιου προγραμματισμού και φόβου, λέει την αλήθεια του. 

Θέλω όλοι μας να είμαστε αυτό το αγόρι, να μπορούμε να λέμε τις αλήθειες μας και να μην εμποδιζόμαστε από την παλιά ιστορία.

Μόνον όταν ξεφορτωθούμε τα παλιά μοτίβα και αφυπνιστούμε στο γεγονός ότι η δύναμη μας δεν πηγάζει από τον εγκέφαλο μας, θα αισθανόμαστε και θα ενεργούμε σύμφωνα με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. 

Βλέπετε, ο εγκέφαλος είναι απλά ένα όργανο, ένα εργαλείο, για να χρησιμοποιηθεί ή όχι. Η αληθινή δύναμη μας προέρχεται από το πνεύμα μας, τις καρδιές μας και την δύναμη του Θεού μέσα μας.

Τον εγκέφαλο μπορείς να τον χειριστείς, τις καρδιές μας όχι. Πολλές από τις ιστορίες μας μας βλάπτουν σε καθημερινή βάση, εμποδίζοντας μας να εξελιχτούμε, να γιατρευτούμε, να μεγαλώσουμε, και να δημιουργήσουμε αληθινή ευτυχία και αυτό-πραγμάτωση. Είναι τα οδοφράγματα από την κόλαση και τα εμπόδια της αληθινής μας ουσίας. 

Ποιες Είναι οι Ιστορίες Που Λέμε Στους Εαυτούς Μας;
• Είμαι περιορισμένος
• Δεν μπορώ ποτέ να είμαι υγιής
• Είμαι σταθερά μη καλός σε οτιδήποτε
• Δεν έχω τους σωστούς πόρους
• Είμαι πολύ νέος/γέρος

• Δεν είμαι αρκετά καλός
• Δεν έχω αρκετά χρήματα και δεν θα έχω ποτέ
• Δεν είμαι ωραίος
• Δεν είμαι αρκετά έξυπνος
• Δεν μπορώ να το αποφύγω, είναι στα γονίδια μου

• Κακοποιήθηκα, επομένως δεν είναι εύκολο για μένα
• Είμαι μόνος, και η ζωή είναι σκληρή
• Είμαι άρρωστος και δεν θα γίνω ποτέ καλά
• Κανείς δεν με αγαπά
• Πρέπει να είμαι τέλειος

• Δεν είναι για μένα. Δεν είναι τόσο σημαντικός
• Δεν μπορώ να το κάνω αυτό
• Η οικογένεια μου δεν θα το επιτρέψει
• Τίποτα καλό δεν μου συμβαίνει ποτέ
• Είμαι αδύναμος! 

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Είναι μια αντανάκλαση των ανοησιών μας και, στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Ποτέ. Βρήκατε κάτι σε αυτή τη λίστα που νομίζετε ότι είστε εσείς; 

Αν βρείτε, κάντε ένα βήμα πίσω και παρατηρήστε. Ελεύθεροι από την ιστορία της εξαπάτησης και των ψεμάτων. Χωρίς τον παλιό προγραμματισμό. Ας ελπίσουμε ότι θα ανακαλύψετε την θέληση σας να βρείτε την αλήθεια που είναι κρυμμένη μέσα σας. 

«Άσχετα με το πόσες φορές ένα ψέμα έχει ειπωθεί και πόσοι άνθρωποι το πιστεύουν, ποτέ δεν θα είναι η αλήθεια!» - Hilde Larsen 

Ας είναι αυτή η στιγμή που θα σηκωθείτε και θα πάρετε πίσω την δύναμη σας. Ας είναι αυτή η στιγμή που περιμένετε όλη τη ζωή σας. Ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας και ας αμφισβητήσετε όλα όσα έχετε μάθει ποτέ και κρατήσει σαν αλήθεια σας και όλα τα αόρατα τείχη και οι φράχτες ας πέσουν κάτω. 

Για να μπορέσει να φτάσει στο υποσυνείδητο νου, ο συνειδητός νους πρέπει να είναι έτοιμος για το έργο. Πρέπει να θελήσετε να δείτε με τα μάτια σας ανοιχτά και να κοιτάξετε μερικά λιγότερο από κολακευτικά μοτίβα στη ζωή σας. Αυτός δεν είναι ένας ανταγωνισμός ή ένας αγώνας δρόμου για να είστε τέλειος. Ξεχάστε το τέλειο! Η ζωή είναι τόσο πολύ μεγαλύτερη από αυτό. 

Μια παρμένη από την καρδιά απόφαση πρέπει να γίνει για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τα νέα σας βήματα. Δεν είστε μόνο αυτός που περιμένατε, είστε ο μόνος που περιμένατε. 

Είστε αυτός που διηγείται τις ιστορίες σας, ο δημιουργός των σκέψεών σας, ο κύριος των πράξεων σας και ο επικεφαλής των λειτουργιών της ζωής σας. Είστε ο παρατηρητής ΚΑΙ ο εκτελεστής, και όσο περισσότερο κάνετε ένα βήμα πίσω τόσο πιο συνειδητά μπορείτε να δημιουργήσετε - από τη δική σας αλήθεια, όχι από την αλήθεια των άλλων. 

Εσύ είσαι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Η δημιουργική δύναμη της φύσης που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σας, παρατηρώντας τι κάνετε, σκέφτεστε, αισθάνεστε και πιστεύετε. Κάντε ένα βήμα πίσω και μετά ένα βήμα προς τα εμπρός.




Της Hilde Larsen
Μετέφρασα αυτό το άρθρο το οποίο θα αναρτηθεί στην ομάδα "Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο" σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου