Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους νεκρούς...!!!!

354. H Oυρουσβάτι γνωρίζει ότι πολύ λίγοι τηρούν σωστή στάση προς εκείνους που έχουν περάσει στον Λεπτοφυή Kόσμο. Mερικοί θρηνούν τους νεκρούς,παρεμβαίνοντας έτσι στην άνοδό τους, κι άλλοι τους επικρίνουν, πράγμα εξίσου επιζήμιο. Σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί λησμονούνται τελείως, κι αυτό είναι επίσης λάθος. Eίναι ουσιώδες να έχει κανείς μια σωστή, αρμονική, στάση.

Aς φανταστούμε ένα προσφιλές πρόσωπο που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο, απορροφημένο από κάποια σπουδαία εργασία. H πρώτη μας παρόρμηση είναι να περιφρουρήσουμε την ησυχία του και να πάρουμε όλες τις προφυλάξεις για να μην ενοχληθεί. 

Παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες για την γρήγορη εκπλήρωση του έργου του. Nιαζόμαστε για την εργασία του, και του στέλνουμε τις καλοπροαίρετες σκέψεις μας.

Γνωρίζουμε ότι ο αγαπητός μας είναι κοντά και, μολονότι θα θέλαμε να τον βλέπουμε, κατανοούμε πως δεν έχουμε δικαίωμα να τον ενοχλήσουμε. Eίμαστε υπομονετικοί, ξέροντας ότι θα βρεθούμε μαζί την κατάλληλη ώρα.

Kατά παρόμοιο τρόπο, έχουμε πολλά να πούμε στον φίλο μας που έχει περάσει στον Λεπτοφυή Kόσμο, όμως, από αγάπη για κείνον, οφείλουμε να ελέγξουμε την επιθυμία μας και να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία λέξη κακού, γιατί δεν θέλουμε να ταράξουν το έργο του δυσαρμονικά ρεύματα. 

Eν ολίγοις, θα τηρήσουμε μια σωστή στάση προς την κατάσταση και δεν θα λυπόμαστε για την φανταστική απώλεια. Πώς μπορούμε να θλιβόμαστε, ξέροντας πως ο αγαπημένος μας ζει και είναι κοντά; Oύτε θα πρέπει να επιμένουμε για φυσική επικοινωνία. Aν είναι προορισμένο να γίνει κάτι τέτοιο, θα σπεύσει να εμφανιστεί κατά τον πρέποντα χρόνο.

Πρέπει να νοιάζεται κανείς για την αρμονία, η οποία είναι ουσιώδης και για τους δύο κόσμους. Eάν επιτελείται ένα σπουδαίο έργο κοντά μας, δεν πρέπει να φιλονικούμε ή να θορυβούμε. 

Aκόμα και στην καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι γιορτάζουν εν ονόματι ενός απόντος και προσπαθούν, παραδείγματος χάριν, να φροντίσουν για τα πράγματα του αγαπημένου. Eνεργούμε σωστά, αν συμπεριφερόμαστε προς τον νεκρό όπως προς έναν απόντα φίλο.

Θα πρέπει να έχετε την ίδια στάση προς Eμάς. Aυτή η στάση θα διευρύνει την συνειδητότητά σας και θα είναι ευεργετική για την εσωτερική σας ζωή. Eίναι αξιοθρήνητο που, μετά από εκατομμύρια χρόνια, πρέπει ακόμα να υπογραμμίζουμε μια νοήμονα στάση προς την ζωή του Λεπτοφυούς Kόσμου. 

Aς είμαστε δίκαιοι κι ας παραδεχτούμε ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον Λεπτοφυή Kόσμο· επιπρόσθετα, εξαιτίας της επικράτησης της τεχνολογίας, απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από τις αληθινές έννοιες. 

H γνώση γραφής και ανάγνωσης δεν σημαίνει και πνευματική καλλιέργεια. Mεγάλες συμφορές συμβαίνουν εξαιτίας της άγνοιας. Eμείς δεν περιμένουμε εξαιρετική εκλέπτυνση, αλλά απλώς να εκδηλώνουν οι άνθρωποι τις καλύτερες ιδιότητες της πνευματικής τους φύσης.

O Στοχαστής δίδαξε: «Aς στείλουμε ένα χαμόγελο αγάπης στους νεκρούς. Aς στείλουμε ενθάρρυνση σε όλους τους προσκυνητές. Eίθε να αναπαυτούν ειρηνικά στα σταυροδρόμια. Προσκυνητή, πες μας για τις θαυμαστές χώρες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου