Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ο τρόπος να διαβάσετε το μυαλό αυτού που σας ενδιαφέρει...!!!!

Πολλοί από εμάς νομίζουμε πως το να διαβάσουμε το μυαλό του άλλου είναι κάποιο είδος ελεγκτικού μηχανισμού.

Αν μπορείτε να ανακαλύψετε την επόμενη του κίνηση, μπορείτε να τον χειραγωγήσετε ή να προβλέψετε τις μελλοντικές του πράξεις. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι και πολύ πιο πρακτικό και προσωπικό. 

Το να διαβάζετε το μυαλό του άλλου σας επιτρέπει να βρίσκεστε εκεί γι αυτόν, να κατανοείτε την οπτική γωνία του και να σχετίζεστε με εκείνον σε βαθύτερο επίπεδο.

Εδώ υπάρχουν 6 τρόποι για να διαβάσετε το μυαλό κάποιου εύκολα : Η γλώσσα του σώματος. Η γλώσσα του σώματος είναι ακόμα μια σαφή ένδειξη γι αυτά που σκέφτεται κάποιος.

Αν το μέτωπο του κάνει ρυτίδες, τότε είναι αγχωμένος. Πως κάθεται ή πως στέκεται; Ποια είναι η στάση του; Όταν τα πρωτεύοντα στην άγρια φύση δείχνουν δύναμη, ανοίγουν τα χέρια τους προς τα έξω. Τεντώνονται και χτυπούν το στήθος τους. Βασικά, τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν, μειώνοντας έτσι το στρες. Επίσης, όταν έχετε νεύρα η κορτιζόλη αυξάνεται.

Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, ως αποτελέσματα εμφανίζονται η στέρηση ύπνου, η αύξηση του βάρους και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Η καφεΐνη έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες αλλά όταν γίνεται κατάχρηση αυτής μπορεί να οδηγήσει σε ανεβάσματα της κορτιζόλης, επομένως μπορεί να ακολουθήσει η αύξηση βάρους και η αϋπνία.

Επίσης, μπορείτε να μάθετε πολλά για την ψυχική κατάσταση κάποιου από την γλώσσα του σώματος, την στάση και τα ενεργειακά του επίπεδα. Παρακολουθήστε την αναπνοή του. Πως αναπνέει;

Αν κάποιος αναπνέει από την βάση της σπονδυλικής του στήλης σημαίνει πως είναι χαλαρός.

Αν η αναπνοή κάποιου είναι ρηχή, βρίσκεται σε ένταση. Αν θέλετε να μάθετε την ψυχική κατάσταση κάποιου παρατηρήστε την αναπνοή του. Αν η αναπνοή του είναι ασταθής, είναι πιθανώς νευρικός που σημαίνει πως δεν θέλει να γνωρίζετε κάτι. Μπορεί ίσως να είναι ντροπαλός, αγχωμένος ή να σας κρύβει κάτι.

Αν κάποιος έχει χαλαρή αναπνοή, ξέρετε πως η ψυχική του κατάσταση είναι ήρεμη που τυπικά σημαίνει πως είναι ειλικρινής.

Διαβάστε τα μάτια του.
Τα μάτια μπορούν επίσης να αποκαλύψουν πολλά. Η κόρη λέγεται πως είναι η πύλη για το μυαλό. Μερικές έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάποιος σκέφτεται έντονα, οι κόρες διαστέλλονται. Είναι επίσης ενδιαφέρον πως όταν ο εγκέφαλος είναι υπερφορτωμένος οι κόρες συστέλλονται.

Επιπλέον, όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, οι κόρες διευρύνονται. Αν διευρυνθούν αλλά τότε συσταλθούν, σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται πολύ για εσάς. Αν παραμείνουν διεσταλμένες, σημαίνει πως είναι ενθουσιασμένος που είναι μαζί σας.

Ακούστε τον τόνο της φωνής του.
Όχι τα λόγια, τον τόνο. Ο τόνος της φωνής μπορεί επίσης να πει τα πάντα. Η ταχύτητα της φωνής κάποιου. Η αργή είναι ήρεμη, η γρήγορη νευρική. Τα λόγια δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η ενέργεια πίσω από αυτά. Αυτό δεν χρειάζεται καν να εξηγηθεί επειδή ξέρετε τι σημαίνει ένας συγκεκριμένος τόνος.

Αλλά μερικές φορές πρέπει πραγματικά να συντονιστείτε και να ακούσετε για να πάρετε απαντήσεις.

Περάστε χρόνο μαζί του.
Αν θέλετε να ξέρετε τι εκνευρίζει ένα άτομο, περάστε χρόνο μαζί του. Ένα απόγευμα και θα μάθετε πολλά. Μια βδομάδα, μήνα και χρόνο και ίσως να διαβάζετε ο ένας το μυαλό του άλλου.

Όταν περνάτε χρόνο με κάποιον, θα γίνει φανερό το πώς θα αντιδράσει σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ανεξάρτητα από το αν οι σκέψεις και τα συναισθήματα του είναι νευρικά, γενναία, χαρούμενα ή λυπημένα δε θα είναι δύσκολο να τα παρατηρήσετε όταν γνωρίζετε καλά το άτομο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με εκπλήσσει όταν ένας γονέας ισχυρίζεται ότι δεν συνειδητοποίησε πως ίσως κάτι πήγαινε λάθος με το παιδί του, αν αυτό έκανε κάτι λάθος. «Όλα ήταν φυσιολογικά» ίσως πει. Αυτό συνήθως είναι μια ένδειξη πως ο γονιός δεν περνά αρκετό χρόνο με το παιδί του. Αν το έκανε, δε θα ήταν απαραίτητες οι λέξεις για να γνωρίζει πως κάτι είναι λάθος.

Άλλες φορές ίσως είμαστε σε σχέση με κάποιον για λίγα χρόνια και ακόμα δεν ξέρουμε τι σκέφτεται. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άγχος στην σχέση επειδή είναι δύσκολο να ξέρετε πώς να πράξετε όταν δεν γνωρίζετε τι σκέφτεται ή αισθάνεται ο σύντροφος ή ο φίλος σας. Αλλά ακόμα, γενικά ο χρόνος είναι μια συσκευή που επιτρέπει σε κάποιον να αγγίξει τον εγκέφαλο ενός άλλου. Βεβαιωθείτε πως δεν τροφοδοτείτε το μυαλό του με την ενέργεια σας.

Όλα εξαρτώνται από εσάς.
Αν προσεγγίσετε μια κατάσταση νευρικά, ο φίλος σας θα αντικατοπτρίσει αυτή την ένταση. Προσεγγίζοντας μια κατάσταση σε χαλαρό επίπεδο, μπορούμε να απορροφήσουμε την ενέργεια του άλλου και να αναγνωρίσουμε τι πραγματικά είναι χωρίς να χρειάζεται να μαντέψουμε. Είναι σημαντικό να σημειώσετε πως όλοι έχουν την ικανότητα να ρωτήσουν πως νιώθει ο άλλος.

Πέρα από την ευγενική ερώτηση «τι κάνεις;» (που πάντα απαντάται με το τυπικό «καλά») είναι εντάξει το να σκάψουμε λίγο βαθύτερα.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να διαβάσετε το μυαλό του και να κάνετε μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση όπως «φαίνεσαι χαλαρός, είσαι σε καλή διάθεση…;» Οι παρατηρήσεις σαν αυτές μπορούν να ανοίξουν πραγματικό διάλογο σε αντίθεση με το απλό συνηθισμένο πείραγμα.

Ως λίγη εξάσκηση, αν κάποιος σας ρωτήσει «πως πάει;» μπορείτε να πείτε κάτι πραγματικό. Σταματήστε και εξετάστε τα συναισθήματα σας για λίγα δευτερόλεπτα και πείτε τα. Η αυτογνωσία είναι κρίσιμη όταν επιχειρείτε να γνωρίζετε περισσότερα για τους γύρω σας. Όσο λιγότερο ενήμεροι και συγκεντρωμένοι είστε, τόσο λιγότερο θα είστε σε θέση να διαβάσετε το μυαλό ενός άλλου ατόμου.




Μάγεια Τ. – awakengr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου