Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ποια είναι η πραγματική ηλικία της ψυχής σου ;

Δες σε ποια ηλικιακή ομάδα συντονίζεται η ψυχή σου..
Η εξελικτική διαδικασία που αποκαλύπτει την πορεία ανάπτυξης σου λέγεται Ηλικία της Ψυχής, καθώς μετενσαρκώνεσαι από ζωή σε ζωή στο ταξίδι της ψυχής σου.

Για να καταλάβεις καλύτερα, η ηλικία Ψυχής αναφέρεται στο πόσο μπορεί να έχεις αναπτυχθεί μέσα από την εμπειρία σου στον πλανήτη,και δεν αφορά μόνο το πόσες ζωές μπορεί να έχεις ζήσει. Κανένα πρόσωπο δεν είναι «μπροστά» ή «πίσω» από κάποιο άλλο, απλά είναι μια θέση που κατέχει στον συνεχή κύκλο της ζωής.

Κάθε ηλικία ψυχής διαθέτει μια μοναδική προοπτική και μια σειρά από μαθήματα που προσφέρουν την εμπειρία, την ατομική επιλογή, και τελικά, τη δυνατότητα να μάθεις και να εξελιχτείς.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου των ενσαρκώσεων, η ψυχή εξελίσσεται μέσα από πέντε στάδια ηλικίας στο φυσικό επίπεδο. Κάθε στάδιο είναι ένα σημάδι της εξέλιξης της ψυχής. Αυτά είναι όλα τα βασικά κλειδιά για την προώθηση της διαδικασίας της εσωτερικής εξέλιξης.

Η κατανόηση των διαφορετικών επιπέδων που υπάρχουν είναι ένας χρήσιμος τρόπος για την ανάπτυξη ενσυναίσθησης, κατανόησης και διορατικότητας.

Ανεξάρτητα από το αν πιστεύεις ή σε διασκεδάζει η δυνατότητα της μετενσάρκωσης, θα διαπιστώσεις ότι οι ακόλουθες θεωρίες για τις Ηλικίες της Ψυχής ισχύουν για μια τεράστια ποικιλία ανθρώπων στη ζωή σου.

Δεν έχεις πάρα να διαβάσεις και να δεις σε ποια ηλικιακή ομάδα συντονίζεται η ψυχή σου.

Νεογέννητη ψυχή 
Μαθήματα: Βασικές δεξιότητες ζωής, επιβίωση, θνησιμότητα.

Αντιστοίχιση με Ηλικία: 0-4
Βασικά Χαρακτηριστικά Ψυχής: Ατίθαση, παιχνιδιάρα, ευερέθιστη, απλή, επιφυλακτική, παιδιάστικη και εξαρτημένη από την ομάδα.

Θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σαν νεογέννητη ψυχή, αν συχνά γίνεσαι αντιληπτός από τους άλλους ως αδαής, παιδικός και αθώος προς την πολυπλοκότητα της ζωής. Πιθανόν κατέχεις μια πολύ απλοϊκή αντίληψη και μια πραγματικά άδολη προσέγγιση προς τον κόσμο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στην «πολιτισμένη κοινωνία». 

Αντ 'αυτού, προτιμάς εξοικειωμένες φιλίες και ομάδες ανθρώπων σε άγρια, αδάμαστα περιβάλλοντα. Συχνά ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας και καλό θα είναι να ζητάς την καθοδήγηση από τις πιο γηραιές ψυχές - που θα σου διδάξουν τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους – αλλιώς μπορεί να αντιδράς βίαια σε υποτιθέμενες απειλές.

Παιδική ψυχή
Μαθήματα: Κοινωνική δομή, κανόνες, ρόλους, ανθρώπινες σχέσεις.

Αντιστοίχιση με Ηλικία: 4 – 13
Βασικά Χαρακτηριστικά Ψυχής : Ευσυνείδητη, πειθαρχημένη, υπάκουη, έχεις έναν ρόλο που ορίζεται, απόλυτη και με παραδοσιακές, ισχυρές αξίες.

Εάν είσαι μια παιδική ψυχή, προσπαθείς να βρεις το νόημα, την τάξη και τη σταθερότητα έξω από την χαοτική και αβέβαιη φύση της ζωής. Γίνεσαι αντιληπτός από τους άλλους ανθρώπους συνήθως ως αγνός, καθάριος, σεμνός και άκαμπτος. Γεγονός είναι ότι οι πεποιθήσεις και η αίσθηση του εαυτού σου ορίζονται από την κοινωνία και από το παραδοσιακό ηθικό ή θρησκευτικό σύστημα. 

Προσεγγίζεις τους άλλους, με την αίσθηση πως είναι «ακριβώς σαν κι εσένα» και μπορεί να νιώσεις σύγχυση και αναστάτωση όταν αυτοί οι «άλλοι» που πίστευες ότι ενεργούν σαν εσένα, δρουν διαφορετικά απ’ ότι αναμενόταν. Η εμπειρία της ζωής σου πάντως, είναι βασισμένη πάνω σε κανόνες, άκαμπτους και δογματικούς.

Νεανική ψυχή
Μαθήματα: Προσωπική εξέλιξη, ελεύθερη βούληση, προσωπικά επιτεύγματα.

Αντιστοίχιση με Ηλικία: 13-29
Βασικά Χαρακτηριστικά Ψυχής : Φιλόδοξη, ανταγωνιστική, καινοτόμα, αναζητά το υλικό κέρδος, ψάχνει την ελευθερία, εγωκεντρική, με έντονη προσωπική έκφραση.

Εάν διαθέτεις μια νεανική ψυχή, αντιδράς παρόμοια μ’ έναν έφηβο, ο οποίος επιδιώκει την ανεξαρτησία, την κοινωνική θέση και το υλικό κέρδος. Ουσιαστικά, είσαι φορέας της αλλαγής και υπεύθυνος για πολλές από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στον κόσμο. Από νωρίς μαθαίνεις να επηρεάζεις το περιβάλλον σου και βλέπεις τους άλλους σαν «αυτούς» που μπορείς να καθορίσεις. 

Η εμπειρία της ζωής σου είναι ανταγωνιστική, εργατική, ανεξάρτητη, με κίνητρο το κέρδος. Δεν φοβάσαι να κερδίσεις ή να χάσεις και θα επιδιώκεις πάντα κάτι που οδηγεί στην ευημερία. Φοβάσαι τη γήρανση, την φυσική φθορά του σώματός και θα κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις τη θέση και την εμφάνισή σου.

Ενήλικη ψυχή
Μαθήματα : ενσυναίσθηση, ψυχολογική σταθερότητα, αλληλεξάρτηση, αυτογνωσία, σχέσεις.

Αντιστοίχιση με Ηλικία: 29-55
Βασικά Χαρακτηριστικά της Ψυχής : Ευαίσθητη, περίεργη, νευρωτική, γεμάτη διπλωματία, εσωστρεφής, αναζητά την ισοτιμία και τη συνεργασία.

Η συνεργασία, η συμπόνια, η συμπάθεια και η κατανόηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας της ψυχής. Εάν ανήκεις σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα της ψυχής, εστιάζεις στον εσωτερικό κόσμο και συχνά προσπαθείς να αποφύγεις την πολυπλοκότητα και τις πιο λεπτές αποχρώσεις της ζωής. Εδώ η ψυχή σου είναι φιλελεύθερη, προσανατολίζεται προς τις σχέσεις και οραματίζεται. 

Η ζωή σου δεν αφορά πλέον την επιβίωση ή το υλικό κέρδος, αλλά αφουγκράζεται την κατανόηση και την συντροφικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα ψάξεις τον εσωτερικό σου κόσμο και θα διερευνήσεις την συγγένειά σου με τους άλλους, αφού μπορείς να αισθάνεσαι έντονα την «ουσία» των άλλων ανθρώπων και να την αντιλαμβάνεσαι με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη δική σου. 

Αυτό μπορεί να σε ωθήσει να ζεις κάτω από πολύ ένταση και, συχνά, μέσα σε δράματα. Η εμπειρία της ζωής σου, είναι συναισθηματική, τύπου σαπουνόπερας, με κατανόηση και γεμάτη αυτό-επίγνωση.

Παλιά ψυχή
Μαθήματα: Μη-προσκόλληση, αυτονομία, σοφές συμβουλές, πνευματική εγρήγορση.

Αντιστοίχιση με Ηλικία: 56+
Βασικά Χαρακτηριστικά της Ψυχής : Μοναχική, ανεξάρτητη, φιλοσοφημένη, φιλάνθρωπη, κουρασμένη, χωρίς κίνητρα, με κατανόηση.

Στο τέλος του κύκλου μετενσάρκωσης έρχεται η γηραιά ψυχή. Έχοντας ήδη βιώσει τα προηγούμενα 4 στάδια της ύπαρξής της, η γηραιά/παλιά ψυχή έχει ολοκληρωμένη γνώση της κοινωνίας, των σχέσεων και του κόσμου γενικότερα. 

Σε αυτό το σημείο, εάν η ψυχή σου νιώθεις ότι ανήκει εδώ, βρίσκεις την καθημερινή ζωή πολύ πληκτική, και πιθανόν τίποτε δεν μπορεί να σε εκπλήξει ή να θέσει σε κίνδυνο την αυτοπεποίθησή σου. Είσαι χαλαρός και φιλοσοφημένος για τη ζωή, ακτινοβολείς βάθος, ηρεμία και σοφία και δεν έχεις καν ενδιαφέρον να μπεις στο παιχνίδι των υλικών αποκτημάτων. 

Έχεις την τάση να είσαι πιο αποστασιοποιημένος και να προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου και τους άλλους μέσα σ ένα ευρύτερο πλαίσιο. Η εμπειρία της ζωής σου θα είναι χαλαρή, εύκολη, ανεξάρτητη από συναισθηματικές εντάσεις, πνευματικά προσανατολισμένη και μερικές φορές λίγο νωθρή.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε κατηγορία, συχνά πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να ζουν μια ηλικία της ψυχής περισσότερο από τις άλλες.

Αλήθεια εσύ, σε ποιά Ηλικία Ψυχής, νιώθεις ότι είσαι;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου