Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κάλεσε τον Μέγα Δάσκαλο να σε Φωτίσει....!!!!!!!

Οι δονήσεις κάθε φράσης, κάθε σκέψης που κάνουμε έχουν δύναμη. Αυτό το ξέρουμε εδώ και κάποια χρόνια. Όπως επίσης ξέρουμε ότι τίποτε στη ζωή μας δεν έρχεται τυχαία και έτσι ξαφνικά. Κάπως το προκαλέσαμε και το προσκαλέσαμε. Κάποιες φορές άθελά μας και κάποιες φορές ηθελημένα.

Το θέμα είναι πως φτάνουμε στο συμπέρασμα να καταλάβουμε ότι για όλα όσα μας συμβαίνουν έχουμε μερίδιο ευθύνης.

Όπως και να έχουν τα πράγματα όλοι μας έχουμε ένα ισχυρό όπλο, που λέγεται προσευχή. Δηλαδή μία μορφή ισχυρής δόνησης η οποία μπορεί να καταρρίψει κάθε τι αρνητικό ή ασύμμετρο στη ζωή μας.

Μέσα στις τόσες προσευχές που σας έχω δώσει αναλυτικά για την δική σας αναβάθμιση και λύτρωση, σήμερα θα δούμε την παρακάτω ευχή.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισέ με.
Φώτισέ με!!! Μία φράση μεγαλείο, μία φράση η οποία λέει στον ίδιο τον Κύριο, να μας δώσει τη δική Του φώτιση για την δική μας ζωή, για τις δικές μας αποφάσεις.

Πότε μπορούμε να λέμε αυτή την ευχή?
Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε διλήμματα. Όταν εμείς δεν είμαστε σίγουροι για κάποιον δρόμο. Ακόμη και να είμαστε σίγουροι ως ένα σημείο, δεν ξέρουμε αν αυτός ο δρόμος μας γεννήθηκε από την λογική μας ή την καρδιά μας. Ίσως να μην έχουμε την δυνατότητα να ξεχωρίζουμε αυτή την βασική διαφορά. 

Έτσι κάτω από τέτοιες συνθήκες αρχίζουμε να λέμε την ευχή αυτή συνέχεια και συνέχεια, ζητώντας τον Ιησού να μας φωτίσει. Τι εννοούμε με αυτό. Ζητάμε από Εκείνον να μας δείξει αν ο δρόμος μας είναι κάτω από τα πλαίσια της αγάπης και της καρδιάς μας.

Αν ο δρόμος έχει μέσα του φόβο, ανασφάλεια τότε Εκείνος θα μας εμφανίσει άλλο μονοπάτι πιο εύκολο.

Όσο επιλέγουμε την δική Του κρίση απ’ τη δική μας, τόσο πιο κοντά μας θα Τον έχουμε και θα μας φωτίζει με την αγάπη Του κάθε μας βήμα, κάθε μας μονοπάτι.

Μπορούμε αυτή την ευχή να την λέμε και για τις σχέσεις μας. Δηλαδή όταν αντιμετωπίζω προβλήματα με τυχόν αφεντικά, φίλους, συγγενείς, γονείς, συντρόφους και παιδιά, λέγοντας αυτή την ευχή, θα μας δώσει αμέσως την βελτίωση της σχέσης.

Οπότε σε περιπτώσεις σχέσεων αντί για το φώτισέ με, λέμε φώτισε μας. Δηλαδή να μας οδηγήσει και τις δύο πλευρές στον δρόμο της αγάπης.

Όταν έχω να πάω σε ένα δύσκολο ραντεβού ζητάω από τον Ιησού να φωτίσει τον άνθρωπο αυτόν. Όχι με δόλο, ούτε με στόχο να παραπλανήσω τον συνάνθρωπό μου, αλλά με οδηγό την αγάπη Του να έχουμε μία όμορφη κατάληξη.

Έτσι όσο συνεργαζόμαστε με τον Ιησού κάνουμε ταυτόχρονα το θέλημά Του, γιατί δεν κατακρίνουμε κανέναν. Ενώ παράλληλα η ένωση μας με Εκείνον μέσα από αυτή την ευχή θα μας ενισχύσει την πίστη μας και θα μας απαλλάξει από πολλές ώρες άγχους και θυμού.

Αν μέχρι εχθές δεν έκανα καμία προσευχή καλό είναι να θυμάμαι πως η προσευχή είναι μία εκγύμναση του Νου, άρα είναι ανάλογη με την γυμναστική. 

Δηλαδή δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις να έχω τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που έχει κάποιος που γυμνάζεται χρόνια.

Όμως ο Θεός και Πατέρας μας, επειδή με κάθε μας προσπάθεια χαίρεται 100νταπλάσια, θα δούμε σχεδόν αμέσως την αγκαλιά Του.

Ακόμη και να μη δούμε την αγκαλιά Του καλό είναι να μη χάσουμε την πίστη μας και να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη την προσευχή μας.

Να εστιάζουμε την ώρα της προσευχής μας και να παρατηρούμε. Ποιος προσεύχεται τώρα το μυαλό μου ή η καρδιά μου ?





Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου