Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Βρείτε το πάθος σας και ζήστε μια ζωή γεμάτη νόημα....!!!!!!!!!

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό που ζουν. Όπου κι αν πάνε, θα νιώθουν πάντα μία πλήξη και μία μονοτονία. Στην πραγματικότητα, τα ακούτε τόσο συχνά αυτά γύρω σας, που θα σκέφτεστε ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα, να δεχτούν τη ζωή τους όπως είναι. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματική αλήθεια.

Η ζωή δεν πρέπει να είναι θλιβερή, οτιδήποτε και αν συμβαίνει γύρω μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να διαμαρτύρονται για τη ζωή τους, παρά να κινητοποιηθούν και να κάνουν κάτι για αυτό. 

Αν είστε ένα άτομο που θέλει να κάνει κάτι για την ζωή του και να έχει νόημα, τότε μείνετε στο άρθρο και διαβάστε έναν σύντομο οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το πάθος σας. Είναι το πρώτο βήμα για να ανακαλύψετε το πραγματικό σας πάθος.

1. Μερικές σωστές ερωτήσεις. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, "Τι είναι αυτό που θέλω από τη ζωή μου;" Πολλοί άνθρωποι, ακόμη και οι ενήλικες, δεν είναι σίγουροι για το τί θέλουν πραγματικά. Όμως θέλει χρόνο για να μπορεί να απαντήσει κανείς στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής. 

Αλλά για να γίνει το πρώτο βήμα, πρέπει να ξεκινήσετε με αυτές τις ερωτήσεις. Αν θέλετε πραγματικά να βρείτε το πάθος σας, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες ερωτήσεις.

2. Ξεπεράστε την αμφιβολία για τον εαυτό σας. Μερικοί άνθρωποι έχουν την τύχη να ανακαλύψουν από νωρίς στη ζωή τους, ποιό είναι το πάθος τους. Έχουν θέσει στον εαυτό τους από πριν, τις σωστές ερωτήσεις και έχουν αφιερώσει χρόνο, για να σκεφτούν, αλλά κυρίως για να νιώσουν τί είναι αυτό που θα τους αναπτερώσει το πάθος. Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί που είναι παθιασμένοι με κάτι, αλλά δεν τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν (ειδικά στη χώρα μας). 

Ένα άτομο μπορεί για παράδειγμα, να έχει πάθος με το τραγούδι χωρίς ποτέ να έχει προσπαθήσει να γίνει τραγουδιστής. Το να αμφισβητούμε και να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, είναι ένα, θα λέγαμε, επικίνδυνο εμπόδιο. 

Αν θέλετε να βρείτε το πάθος σας θα πρέπει να ξεπεράσετε κάθε είδους αμφιβολία για τον εαυτό σας και να αρχίσετε να πιστεύετε σε εσάς και τις δυνάμεις σας. Πάρα πολλοί άνθρωποι, με αυτό τον τρόπο, δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν, με αποτέλεσμα να μένουν στάσιμοι.

3. Να έχετε έμπνευση. Κανείς δεν είναι τέλειος. Όσο και να προσπαθήσετε να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, θα συναντήσετε μερικές φορές, απογοήτευση και αμφιβολίες. Μην αφήσετε να σας σταματήσει αυτό. Η έμπνευση μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, οπουδήποτε και αν είστε.

Ένας τρόπος να ανεβάσετε το ηθικό σας, είναι να αρχίσετε να διαβάζετε για ανθρώπους που έχουν ζήσει μια ζωή γεμάτη νόημα. Οι άνθρωποι πέτυχαν αυτό που ήθελαν από πριν, μπορεί να αντιμετώπισαν τις ίδιες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε και εσείς. 

Μαθαίνοντας για τις αποτυχίες τους και πώς ξαναβρήκαν τη δύναμη και πέτυχαν πάλι, θα σας βοηθήσει να χειριστείτε τις δικές σας ενδεχόμενες αποτυχίες και θα σας ενθαρρύνει στο να βρείτε το πάθος σας.

4. Κατανοήστε τα κίνητρά σας. Ο Σωκράτης έλεγε συχνά στους μαθητές του να "γνωρίσουν τον εαυτό τους." Αυτή η φράση, είναι μία από τις πιο σημαντικές αρχές της ζωής μας. Πάρα πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν τα κίνητρά τους. Δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο αν τους αρέσει η δουλειά τους ή προτιμούν μόνο το μισθό τους. 

Αν θέλετε να βρείτε το πάθος σας, πρέπει να καταλάβετε τα κίνητρά σας. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί κάνετε αυτό που κάνετε. Εργάζεστε για παράδειγμα, για μία εταιρεία, επειδή σας αρέσει η δουλειά, ή γιατί μπορεί να είναι κοντά στο σπίτι σας; 

Πήγατε σε μία σχολή γιατί σας άρεσε ή γιατί το ήθελαν οι γονείς σας; Μαθαίνοντας λοιπόν, ποιά είναι τα κίνητρά σας, μπορείτε να ανακαλύψετε αν αυτό που κάνετε, το θέλετε πραγματικά. 

5. Μην αποθαρρύνεστε. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιό είναι το δικό σας πάθος (άλλο να σας ακούει να το λέτε και άλλο να σας δει να θέλετε να το κάνετε). Πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σας αποθαρρύνουν. Το χειρότερο από όλα είναι, ότι, από τους μεγαλύτερους επικριτές μας, είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Ένας πατέρας που έχει γίνει ένας επιτυχημένος δικηγόρος ή γιατρός, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο γιος του θέλει να ηλεκτρολόγος ή υδραυλικός, για παράδειγμα. Αυτό που εσείς βλέπετε ως μια ουσιαστική ζωή για εσάς, κάποιος άλλος μπορεί να τη θεωρήσει ανοησία και το αντίστροφο. Απλά μην αφήσετε κανέναν να σας επηρεάσει. Απλά χαμογελάστε τους και πείτε τους ευχαριστώ για τη γνώμη τους.

Τα χρήματα που χάσατε, μπορούν να ξανακερδιθούν. Τα πράγματα που χάσατε, μπορούν να αντικατασταθούν. Οι σχέσεις που χάθηκαν μπορούν να ξαναχτιστούν. Νέους φίλους μπορείτε να βρείτε ξανά. 

Το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν μπορεί κανείς να φέρει πίσω, είναι ο χρόνος και οι στιγμές που χάθηκαν για πάντα. Αξιοποιήστε λοιπόν στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο που έχετε. Βρείτε ποιό είναι το πάθος σας. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να ζείτε μια ζωή γεμάτη νόημα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου