Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Το '' πόσιμο βιβλίο '' που μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή σας....!!!!!!!!!!!!!

             
Σίγουρα, ένα καλό βιβλίο μπορεί να αλλάξει την προοπτική σας για όλα στη ζωή , αλλά ένα «πόσιμο» βιβλίο μπορεί να σώσει κυριολεκτικά τη ζωή σας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω προβλημάτων υγείας που προκύπτουν από ακατάλληλο νερό.

Για το λόγο αυτό οι επιστήμονες εργάζονται για να παράγουν και να διανέμουν ''πόσιμα βιβλία'' στους ανθρώπους που ζουν σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βιβλίο : κάθε σελίδα του μπορεί να σχιστεί και να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει τα λύματα σε πόσιμο νερό.

Το ''πόσιμο βιβλίο'' είναι πνευματικό τέκνο της Theresa Dankovich, από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ, η οποία ερευνούσε έναν απλό, ανέξοδο τρόπο για να αποστειρώνεται το νερό. 

Κατασκεύασε λοιπόν ένα ανθεκτικό φύλλο χαρτιού που περιέχει νανοσωματίδια από ασήμι και χαλκό, τα οποία σκοτώνουν τα επικίνδυνα μικρόβια που ζουν στο βρώμικο νερό. Το νανο-χαρτί εξαλείφει 99% των βακτηρίων που ζουν στο βρώμικο νερό, και το νερό που προκύπτει είναι ασφαλές πόσιμο νερό.

Η Dankovich δοκίμασε τα διηθητικά χαρτιά της σε 25 διαφορετικές πηγές νερού σε πέντε χώρες με επιτυχία. Παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου της στο συνέδριο του American Chemical Society αυτή την εβδομάδα.

Η Dankovich έχει συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WATERisLIFE για τη μαζική παραγωγή των βιβλίων. Κάθε ''πόσιμο βιβλίο'' περιέχει πληροφορίες στα αγγλικά και την τοπική γλώσσα για την ασφάλεια του νερού, καθώς και οδηγίες για το φιλτράρισμα.

Ένα μεμονωμένο φύλλο χαρτιού μπορεί να καθαρίσει μέχρι 26 λίτρα νερού, και ένα μόνο βιβλίο μπορεί να καλύπτει τις υδατικές ανάγκες ενός ατόμου για διάστημα έως και τέσσερα έτη.

Ελπίζουμε το πόσιμο βιβλία να γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου