Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απαρνηθείτε αυτές τις 10 συνήθειες για μια καλύτερη ζωή......!!!!!!!!!

Απαρνηθείτε αυτές τις 10 συνήθειες για μια καλύτερη ζωή! Αν απαλλαχθούμε από τις 10 πιο γνωστές «κακές» συνήθειες θα αποκτήσουμε μια καλύτερη και πιο υγιή ζωή! Δεν είναι μόνο το κάπνισμα ή το αλκοόλ που κινούνται εχθρικά απέναντι μας, αλλά και μερικά στοιχεία του χαρακτήρα μας που μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και μια δυνατή σχέση. Αν απαρνηθείτε τις παρακάτω 10 συνήθειες θα μπορέσετε να δείτε διαφορά στην ποιότητα της ζωής ή της δουλειάς σας, και όχι μόνο!

Αφόρητη ζήλια για έναν γνωστό μας
Μπορεί ο άλλος να είναι ένας συνεργάτης στη δουλειά ή ένας γείτονας! Η ζήλια για τα χρήματα, τη δουλειά ή το αμάξι του άλλου σίγουρα δεν μας «ανοίγει» την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον. Αντί να ζηλεύουμε, όμως, θα μπορούσαμε να βάλουμε στόχους και να καταφέρουμε τα ανάλογα στη δική μας ζωή.

Σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους
Πρόκειται για μια κακή και ανούσια συνήθεια, αφού πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που έχουν περισσότερα από εμάς και μερικοί που βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο. Αν όμως, δεν πέσουμε σε μια τέτοια σύγκριση, θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ευτυχία πηγάζει από την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Αναβλητικότητα και άρνηση της πραγματικότητας
Αυτή η συνήθεια μπορεί να καταστρέψει την υγεία, τις σχέσεις ή και τη δουλειά μας. Όταν αρνούμαστε την αλήθεια γύρω μας ή καθυστερούμε να ενδώσουμε σε μια υποχρέωση κάνουμε τα πράγματα ακόμα χειρότερα! Όμως, αν αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να χειριστούμε το πρόβλημα στην ώρα του.

Αγένεια και κακή στάση απέναντι σε όλους
«Ναι» η ζωή μερικές φορές γίνεται δυσάρεστη, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να γίνουμε αγενείς. Όλα θα ήταν πιο ευχάριστα και άνετα, αν δεν δηλητηριάζουμε τις σκέψεις μας. Άλλωστε, ένας οξύθυμος βλέπει τον εαυτό του σαν ένα θύμα που «πολεμάει» με φαντάσματα.

Γκρίνια χωρίς κανένα λόγο και αιτία
Η γκρίνια και τα παράπονα απλά μας μετατρέπουν σε πιο αδύναμους χαρακτήρες. Αν διαρκώς βυθιζόμαστε στην αυτολύπηση, δεν θα βελτιώσουμε τίποτα στη ζωή μας, αλλά θα κάνουμε χειρότερα τα πράγματα. Χωρίς τη μιζέρια η ζωή φαίνεται πιο όμορφη!

Κουτσομπολιό πέρα από τα φυσιολογικά όρια
Πρόκειται για μια φοβερή συνήθεια, που εκτός από επιζήμια, σκορπάει και το χρόνο μας! Μήπως, κάποιος που σταματά να ασχολείται με τους άλλους γίνεται πιο παραγωγικός και δημιουργικός; Καλύτερα είναι να χαλαρώνουμε και να συζητάμε για τις ιδέες σας, παρά να λέμε κακεντρεχή σχόλια.

Με μια δικαιολογία συνέχεια στο στόμα
Αντί να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Μια δικαιολογία απλά «αγοράζει» λίγο χρόνο ενοχή και φόβο, χωρίς να μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πραγματικά ζητήματα. Αρκεί, να δούμε ότι αυτή θολώνει μόνο τα νερά για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

«Όχι» στην καλή διατροφή και άσκηση
Εάν απομακρυνθούμε από το fast food, το κάπνισμα και περπατάμε 30 λεπτά την ημέρα. θα καθαρίσουμε το μυαλό από το άγχος. Καλό είναι να προτιμάμε φρούτα και λαχανικά με βιταμίνες και να γυμναζόμαστε.

Είσοδος στο Facebook του πρώην ή νυν συντρόφου μας
Δεν έχει σημασία πόσο περίεργοι είμαστε αφού δεν πρέπει να μπούμε από το λογαριασμό του συντρόφου μας! Στο τέλος, θα αισθανθούμε ένοχοι, ενώ ταυτόχρονα θα χαλάσει η ψυχολογία μας. Είναι καλύτερο, να αντισταθούμε απέναντι στην περιέργεια μας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Υπερκαταναλωτισμός και παρορμητικές αγορές
Οι αγορές που ξεφεύγουν από τον έλεγχο και μας παρασύρουν, συχνά, οδηγούν τη ζωή μας προς τα χρέη! Πολλοί βλέπουν τα ψώνια ως ένα χόμπι, με τις διαφημίσεις να κινούνται σαν παγίδα. Όμως, τα ψυχαναγκαστικά έξοδα π.χ. για ρούχα δεν θα αλλάξουν τη ψυχή μας, αλλά αντίθετα θα διαβρώσουν την αυτόεκτίμηση μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου