Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πώς να διατηρήσεις την ισορροπία σου μέσα στις αντιξοότητες της ζωής...!!!

Η ανθρώπινη ζωή σ' αυτό τον κόσμο είναι ένα μείγμα από χαρές και λύπες. Κανείς δεν μπορεί να χαρεί συνεχώς την τέλεια ευτυχία, ούτε να βρίσκεται αποκλειστικά κοντά στη δυστυχία, σ' όλη τη διάρκεια της ζωής.

Είναι εξ' ίσου απαραίτητο να διατηρείς την ψυχική σου ισορροπία, χωρίς να αφήσεις τη χαρά να ξεχειλίζει όταν σου χαμογελά η τύχη, ούτε να αφήνεσαι να βουλιάζεις στην κατάθλιψη όταν κατακλύζεσαι από προβλήματα. Πρέπει να καταπολεμάς τη τάση να αποδίδεις την αξία των επιτυχιών στον εαυτό σου και να αποφεύγεις να θεωρείς υπεύθυνη τη Θεία Πρόνοια για τις αποτυχίες σου. 


Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όλα όσα απολαμβάνουμε στη ζωή μας, είναι αποτέλεσμα συνδυασμού του Κάρμα μας και της Θείας Πρόνοιας. Η γέννηση του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα προηγούμενων πράξεων, εξ' αιτίας των οποίων δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το Κάρμα μας.

Όποιος αντιλαμβάνεται αυτή την αλήθεια σε σχέση με τις θείες διαθέσεις, δέχεται το πεπρωμένο του με ηρεμία πνεύματος και παρακαλεί το Θεό να του δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής.

Η ζωή του Δημιουργού, όταν εκδηλώθηκε ως Ράμα, βοηθά στο να διδάξει αυτό το σπουδαίο μάθημα, που πρέπει να μάθει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη για να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις της ζωής. 


Ο Ράμα υπέστη μεγάλες δοκιμασίες και βασανιστήρια, σαν οποιοδήποτε ανθρώπινο ον και η διαγωγή Του μέσα σ' αυτές τις καταστάσεις μας προτρέπει σε άμιλλα. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε όταν εξορίστηκε στο δάσος την παραμονή της στέψης του, μας δείχνει τον κατάλληλο τρόπο συμπεριφοράς. 

Παρ' όλο ότι αντιμετώπισε μια πλήρη μεταστροφή της τύχης του, ο Ράμα είχε μόνο μια πρόθεση, να εκπληρώσει τις επιθυμίες του πατέρα Του χωρίς να σκεφθεί την προσωπική του δυστυχία.

Η καθημερινή διδασκαλία του Σρι Τ. Κρισναματσάρυα

(Απόσπασμα από τις σημειώσεις μου, Σρι Τ. Κ. Σριμπασιάμ)
Το παραπάνω κείμενο θα το βρείτε στο δελτίο της Γιογκακσέμαμ  Αρ. τεύχους 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου