Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Συνειδητή δημιουργία : Γίνε παρατηρητής της ζωής σου...!!!!

Κάντε ένα βήμα πίσω. Κοιτάξτε για πολύ καλά τη ζωή σας από την πλευρά του παρατηρητή. Κοιτάξτε την από έξω και γίνετε συνειδητοί στο τι κάνετε και λέτε σε καθημερινή βάση. 

Τις περισσότερες φορές οι μέρες μας γεμίζουν κάνοντας τα ίδια πράγματα. Πηγαίνουμε στον ίδιο χώρο εργασίας, συναναστρεφόμαστε τους ίδιους ανθρώπους και ασχολούμαστε με τα ίδια πράγματα. Αλλά κοιτάξτε περαιτέρω και ακόμα πιο συγκεκριμένα. Κοιτάξτε τα απλά πράγματα. 

Τι τρώτε; Τι σκέφτεσαι; Πότε σηκώνεστε το πρωί και πότε πηγαίνετε για ύπνο; Βουρτσίζετε τα δόντια σας και κάνετε ένα ντους. Πώς ντύνεστε; Εργάζεστε έξω; Μια ολόκληρη σειρά από τελετουργίες και επαναλήψεις. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι η ζωή μας, και αυτό είναι που μας κρατά και μας εμποδίζει. 

Τις περισσότερες φορές βρισκόμαστε σαν σε κατάσταση ύπνου, χωρίς να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι ζούμε τη ζωή αυτή με αυτόματο πιλότο. Ζώντας χωρίς να γνωρίζουμε την ίδια παλιά ιστορία που μας μεγάλωσαν να πιστεύουμε ότι επιλέξαμε. Τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε και λέμε μέσα σε μια μέρα δεν έχουν επιλεγεί ποτέ, όχι συνειδητά, έχουν προγραμματιστεί. 

Μας έχουν ταΐσει με αυτά μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και της κοινωνίας εν γένει, η οποία βομβαρδίζει ολόκληρη την ύπαρξή μας με σημάδια της "σωστής" ζωής. Δεν είναι όλα κακά φυσικά. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει και ζήσει μερικά ωραία πράγματα, έχουμε αναπτύξει μεγάλες αξίες και έχουμε συναντήσει μερικούς υπέροχους ανθρώπους. 

Ίσως η ζωή να είναι καλή, αλλά τα ψέματα και ο προγραμματισμός πρέπει να φύγουν.

Τα καλά και τα κακά νέα είναι : δεν είναι δικό σας λάθος. Ο υποσυνείδητος νους είναι απλώς ένα προγραμματισμένο τσιπ αν θέλετε, που ενεργεί σαν πιλότος σας. Σας κρατά κλειδωμένους στην ψευδή πεποίθηση ότι είστε ελεύθεροι και έχετε τον έλεγχο, όταν στην πραγματικότητα - δεν είναι έτσι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής, οι ζωές μας τέθηκαν σε ένα σύστημα δομής. Μέσω μιας ελεγχόμενης εκπαίδευσης πάνω σε θέματα και γραπτές «αλήθειες», έχει διαμορφωθεί ολόκληρη η εικόνα μας για τον κόσμο, για το ποιοι είμαστε και ποιοι έχουμε ανάγκη να είμαστε. 

Τούβλο-τούβλο το σπίτι μας και ολόκληρη η πόλη της πραγματικότητας έχει διαμορφωθεί και χτιστεί γύρω μας αφήνοντας ελάχιστο ή καθόλου χώρο για δημιουργική ή ελεύθερη ερμηνεία. Η σκηνή έχει στηθεί. 

Θα ακούσουμε την ίδια παλιά ιστορία ξανά και ξανά μέχρι να την μάθουμε. Γίνεται μια αλήθεια για όλα τα κύτταρά μας. Δεν έχει σημασία αν είναι η πραγματική αλήθεια, ακόμα κι έτσι γίνεται δική μας. Και την κατέχουμε και την τιμούμε. 

Αυτός είναι ο λόγος να το να γίνετε παρατηρητής είναι τόσο σημαντικό για να επιτύχετε έναν συνειδητά δημιουργικό νου. Αποκτήστε επίγνωση του πώς μιλάτε στους φίλους σας, ποιες ιστορίες λέτε. Είναι τα ίδια παράπονα για τη δουλειά, το σύζυγο σας, τα παιδιά; 

Ίσως μιλάτε για το πώς δεν αισθάνεστε καλά, για την υγεία σας ή για άλλα θέματα που σας ενδιαφέρουν; Μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά εφ’ όσον δεν ανυψώνει το πνεύμα σας και εφ’ όσον δεν αντανακλά ποιοι είστε και τα πιο αγνά συναισθήματα σας, σας κρατά πίσω. 

Σας κρατά κλειδωμένους στη λαβή του αυτόματου πιλότου και έτσι η ζωή γίνεται μια διαφορετική ημέρα με την ίδια παλιά ιστορία.

Αν έχετε παιδιά, είμαι βέβαιη ότι είπατε στον εαυτό σας «Ακούστηκα ακριβώς όπως η μητέρα / ο πατέρας μου». Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αλλά κάτι μας λέει για τον προγραμματισμό που προαναφέραμε. 

Χωρίς συνειδητή παρατήρηση, υιοθετούμε όλα όσα μας δείχνουν, όπως συμπεριφορές και μοντέλα σκέψης. Μαθαίνουμε μέσω του αυτιού, του στόματος και των ματιών. Σαν παιδιά είμαστε σαν σφουγγάρια, κυριολεκτικά ρουφάμε τα πάντα. Παρακολουθούμε και μαθαίνουμε, ακούμε και καταγράφουμε. Ο σκληρός δίσκος γεμίζει σιγά-σιγά. 

Δεν έχουμε φίλτρο ή εγχειρίδιο για να χρησιμοποιήσουμε. Αποθηκεύουμε τα πάντα και δεν διαγράφουμε τίποτα. Αυτός είναι ο μόνος κανόνας. Στο σημείο αυτό δεν έχουμε τη δυνατότητα να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε, ως εκ τούτου σώζουμε τα πάντα ως αλήθεια μας. 

Καθώς μεγαλώνουμε, κρατιόμαστε από αυτό σαν να είναι η σύνδεσή μας με τον εαυτό μας και να το προσθέσουμε στις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής και των κυττάρων μας. Ναι, τα κύτταρα μας έχουν αναμνήσεις και πιθανότατα δεν είστε εδώ για πρώτη φορά. 

Η ιστορία σας είναι πολύ παλαιότερη από την τρέχουσα ζωή σας. Πολλά από αυτά έχουν κληρονομηθεί από τις γενιές που έχουν προηγηθεί. Δεν είναι περίεργο που η ιστορία είναι τόσο δυνατή και για το ότι είναι δύσκολο να την αφήσουμε πίσω μας. Δεν είναι περίεργο που την αφήνουμε να τραβήξει την πορεία της, με αυτόματο πιλότο, μέχρι να πονέσει πραγματικά. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνουμε παρατηρητής για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνειδητά οτιδήποτε. Η αλλαγή γίνεται μέσω της συνειδητοποίησης και της θέλησης για αλλαγή. 

Μέσα από την παρατήρηση και της συνειδητοποίηση της αλήθεια για τα πρότυπά μας. Μέχρι να αποκτήσουμε επίγνωση των πραγματικών σκέψεων και πράξεων μας, συνεχίζουμε να είμαστε στερημένοι από την δύναμη μας. Συνεχίζουμε τον πόλεμο εναντίον του εσωτερικού μας προγραμματισμού. Η αλλαγή γίνεται δύσκολη και η ζωή πιο απογοητευτική.

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν έκανα καμία αλλαγή στον τρόπου που ζούσα μέχρι που ήμουν σχεδόν νεκρή. Έκανα την ιστορία μου δική μου, και πίστευα κάθε λέξη της. Κουβαλούσα τόσες πολλές ψευδείς πεποιθήσεις που δεν ένιωθα πλέον να συνδέομαι με τίποτα άλλο εκτός από το μεγάλο μου κεφάλι, το πείσμα μου και την γεμάτη στρες ζωή μου. Απόλυτα αποσυνδεδεμένη από τον εαυτό μου, δεν είχα καμία εσωτερική αίσθηση ότι ανήκω ή της αξίας του εαυτού μου, και έγινα χρόνια ασθενής. 

Δυστυχώς, η ιστορία μου δεν είναι μοναδική με την έννοια ότι υπέφερα από τον προγραμματισμό μου. Η ιστορία μου είναι διαφορετική από πολλά άλλα άτομα, με την έννοια ότι αποφάσισα ότι έπρεπε να δώσω ένα τέλος. 

Έπρεπε να δώσω ένα τέλος στην πίστη μου σε αυτές τις ανοησίες, το ψεύδος και τον παλιό προγραμματισμό. Να δώσω ένα τέλος στο να πιστεύω ότι δεν θα γίνω υγιής ποτέ ξανά, και ότι με κάποιον τρόπο δεν άξιζα την υγεία και την ευτυχία. Έδωσα τέλος στο να πιστεύω ότι ήμουν σπασμένη και όχι ολόκληρη. 

Η ζωή μου το άξιζε. 

Εγώ το άξιζα. 

Η Διαφορά Μεταξύ Πεποίθησης και Αλήθειας 

Είναι εύκολο να πιστέψουμε αυτό που πιστεύουν όλοι οι άλλοι. Να ακολουθούμε τη ροή των μαζών, να μην παρατηρούμε ποτέ τη δική μας ζωή ή να αναλύσουμε γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε αυτό που πιστεύουμε. Το θέμα είναι, μέχρι να αλλάξουμε το πώς βλέπουμε τον κόσμο, ο κόσμος παραμένει ο ίδιος. Όσο συνεχίζουμε να περπατάμε στον ίδιο δρόμο, εκεί θα συνεχίσουμε να είμαστε, έτσι δεν είναι; 

Η παρατήρηση της ζωής μας θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η μεγαλύτερη εικόνα. Μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε ψευδείς πεποιθήσεις καθώς και συναισθηματικές αποστασιοποιήσεις. 

Βγαίνοντας από τα κεφάλια μας, όπου είμαστε τόσο εύκολα χειραγωγούμενοι, μας αφήνει να έλθουμε σε επαφή με την καρδιά μας, την έμφυτη σοφία μας και τον καθαρό παιδικό μας ενθουσιασμό - και με την αλήθεια και τις συνειδητές δημιουργίες. Έχουμε ακόμη και παιδικές ιστορίες που μας το λένε αυτό. Ότι είναι εύκολο να είσαι πρόβατο μέσα στις μάζες. 

Τα Καινούρια Ρούχα Του Αυτοκράτορα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα : 
''Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας αυτοκράτορας που ενδιαφέρονταν υπερβολικά να έχει της καλύτερης ποιότητας ρούχα. Ολόκληρος ο κόσμος του περιστρέφονταν γύρω από αυτό, και δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο. Μια μέρα αρκετοί απατεώνες ήρθαν να τον δουν και του είπαν ότι ήταν οι καλύτεροι υφαντές του κόσμου. 

Θα του έφτιαχναν το πιο όμορφο ύφασμα για τα ρούχα του. Ο Αυτοκράτορας ενθουσιάστηκε. Του είπαν ότι έφτιαχναν υφάσματα από ένα πολύ ιδιαίτερο νήμα. Τα ενδύματα θα φαίνονται αόρατα σε όσους ήταν ηλίθιοι ή δεν έκαναν τις δουλειές τους.

Οι απατεώνες παρήγγειλαν μερικά από τα καλύτερα υλικά και τα πούλησαν κρυφά για να πάρουν τα χρήματα. Κορόιδεψαν τον Αυτοκράτορα και τους υπηρέτες του, προσποιούμενοι ότι δεν φορούσαν τίποτα. 

Ο Αυτοκράτορας απέλυσε όλο το προσωπικό του που δεν μπορούσε να δει αυτό το φανταστικό ύφασμα, καθώς πίστεψε ότι είναι ψεύτες και δεν κάνουν τη δουλειά τους. Έγινε εύκολο σε αυτούς να πουν ψέματα για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Τώρα όλοι είπαν ότι είδαν τα όμορφα νήματα να μετατρέπονται σε αυτό το φανταστικό ύφασμα. 

Ο αυτοκράτορας καταλήγει να φοράει απολύτως τίποτα, πιστεύοντας ότι τα ενδύματά του ήταν αόρατα μόνον για τους ψεύτες. Ξεκίνησε μια πομπή όπου οι υπηρέτες του περπατούσαν πίσω του με τα χέρια τους σηκωμένα για να κρατούν το καπέλο. 

Ολόκληρη η πόλη θαύμαζε αυτόν και τα καινούργια του ρούχα, μέχρις ότου ένα νέο αγόρι φώναξε ότι ο Αυτοκράτορας δεν φορούσε ρούχα, και ότι στην πραγματικότητα ήταν γυμνός''. 

Στην ιστορία αυτή, αποκαλύπτεται μεγάλη σοφία. Ο Αυτοκράτορας ήθελε να κρατήσει τη θέση του και δεν δίστασε να ξεφορτωθεί οποιονδήποτε τον απειλούσε. Οι απατεώνες έγιναν πλούσιοι, κοροϊδεύοντας, εξαπατώντας και παίζοντας παιχνίδια του μυαλού, και οι μάζες είχαν την τάση να ακολουθούν το πλήθος και να αποδέχονται το ψέμα της εξουσίας. 

Οι υπηρέτες φοβούνταν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και μόνο το παιδί δεν είχε κανένα σχέδιο. Το νεαρό αγόρι είναι η φωνή της συνείδησης σε αυτή την ιστορία. Στην αφέλεια του και έχοντας μια ζωή που στερείται μακροχρόνιου προγραμματισμού και φόβου, λέει την αλήθεια του. 

Θέλω όλοι μας να είμαστε αυτό το αγόρι, να μπορούμε να λέμε τις αλήθειες μας και να μην εμποδιζόμαστε από την παλιά ιστορία.

Μόνον όταν ξεφορτωθούμε τα παλιά μοτίβα και αφυπνιστούμε στο γεγονός ότι η δύναμη μας δεν πηγάζει από τον εγκέφαλο μας, θα αισθανόμαστε και θα ενεργούμε σύμφωνα με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. 

Βλέπετε, ο εγκέφαλος είναι απλά ένα όργανο, ένα εργαλείο, για να χρησιμοποιηθεί ή όχι. Η αληθινή δύναμη μας προέρχεται από το πνεύμα μας, τις καρδιές μας και την δύναμη του Θεού μέσα μας.

Τον εγκέφαλο μπορείς να τον χειριστείς, τις καρδιές μας όχι. Πολλές από τις ιστορίες μας μας βλάπτουν σε καθημερινή βάση, εμποδίζοντας μας να εξελιχτούμε, να γιατρευτούμε, να μεγαλώσουμε, και να δημιουργήσουμε αληθινή ευτυχία και αυτό-πραγμάτωση. Είναι τα οδοφράγματα από την κόλαση και τα εμπόδια της αληθινής μας ουσίας. 

Ποιες Είναι οι Ιστορίες Που Λέμε Στους Εαυτούς Μας;
• Είμαι περιορισμένος
• Δεν μπορώ ποτέ να είμαι υγιής
• Είμαι σταθερά μη καλός σε οτιδήποτε
• Δεν έχω τους σωστούς πόρους
• Είμαι πολύ νέος/γέρος

• Δεν είμαι αρκετά καλός
• Δεν έχω αρκετά χρήματα και δεν θα έχω ποτέ
• Δεν είμαι ωραίος
• Δεν είμαι αρκετά έξυπνος
• Δεν μπορώ να το αποφύγω, είναι στα γονίδια μου

• Κακοποιήθηκα, επομένως δεν είναι εύκολο για μένα
• Είμαι μόνος, και η ζωή είναι σκληρή
• Είμαι άρρωστος και δεν θα γίνω ποτέ καλά
• Κανείς δεν με αγαπά
• Πρέπει να είμαι τέλειος

• Δεν είναι για μένα. Δεν είναι τόσο σημαντικός
• Δεν μπορώ να το κάνω αυτό
• Η οικογένεια μου δεν θα το επιτρέψει
• Τίποτα καλό δεν μου συμβαίνει ποτέ
• Είμαι αδύναμος! 

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Είναι μια αντανάκλαση των ανοησιών μας και, στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Ποτέ. Βρήκατε κάτι σε αυτή τη λίστα που νομίζετε ότι είστε εσείς; 

Αν βρείτε, κάντε ένα βήμα πίσω και παρατηρήστε. Ελεύθεροι από την ιστορία της εξαπάτησης και των ψεμάτων. Χωρίς τον παλιό προγραμματισμό. Ας ελπίσουμε ότι θα ανακαλύψετε την θέληση σας να βρείτε την αλήθεια που είναι κρυμμένη μέσα σας. 

«Άσχετα με το πόσες φορές ένα ψέμα έχει ειπωθεί και πόσοι άνθρωποι το πιστεύουν, ποτέ δεν θα είναι η αλήθεια!» - Hilde Larsen 

Ας είναι αυτή η στιγμή που θα σηκωθείτε και θα πάρετε πίσω την δύναμη σας. Ας είναι αυτή η στιγμή που περιμένετε όλη τη ζωή σας. Ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας και ας αμφισβητήσετε όλα όσα έχετε μάθει ποτέ και κρατήσει σαν αλήθεια σας και όλα τα αόρατα τείχη και οι φράχτες ας πέσουν κάτω. 

Για να μπορέσει να φτάσει στο υποσυνείδητο νου, ο συνειδητός νους πρέπει να είναι έτοιμος για το έργο. Πρέπει να θελήσετε να δείτε με τα μάτια σας ανοιχτά και να κοιτάξετε μερικά λιγότερο από κολακευτικά μοτίβα στη ζωή σας. Αυτός δεν είναι ένας ανταγωνισμός ή ένας αγώνας δρόμου για να είστε τέλειος. Ξεχάστε το τέλειο! Η ζωή είναι τόσο πολύ μεγαλύτερη από αυτό. 

Μια παρμένη από την καρδιά απόφαση πρέπει να γίνει για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τα νέα σας βήματα. Δεν είστε μόνο αυτός που περιμένατε, είστε ο μόνος που περιμένατε. 

Είστε αυτός που διηγείται τις ιστορίες σας, ο δημιουργός των σκέψεών σας, ο κύριος των πράξεων σας και ο επικεφαλής των λειτουργιών της ζωής σας. Είστε ο παρατηρητής ΚΑΙ ο εκτελεστής, και όσο περισσότερο κάνετε ένα βήμα πίσω τόσο πιο συνειδητά μπορείτε να δημιουργήσετε - από τη δική σας αλήθεια, όχι από την αλήθεια των άλλων. 

Εσύ είσαι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Η δημιουργική δύναμη της φύσης που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σας, παρατηρώντας τι κάνετε, σκέφτεστε, αισθάνεστε και πιστεύετε. Κάντε ένα βήμα πίσω και μετά ένα βήμα προς τα εμπρός.




Της Hilde Larsen
Μετέφρασα αυτό το άρθρο το οποίο θα αναρτηθεί στην ομάδα "Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο" σύντομα. 

9 βήματα για θεραπεία στην ενήλικη ζωή από ένα παιδικό ψυχικό τραύμα...!!!!

Το ψυχικό τραύμα δημιουργεί συναισθήματα, τα οποία αν δεν επεξεργαστούμε τη στιγμή που βιώνουμε το τραύμα, παραμένουν εγκλωβισμένα στο μυαλό και το σώμα μας. 

Αντί να θεραπευτούμε, το τραύμα παραμένει στο σώμα μας ως ενέργεια στο ασυνείδητό μας, επηρεάζοντας τη ζωή μας μέχρι τη στιγμή που θα το αποκαλύψουμε και θα το επεξεργαστούμε. 

Στην ενήλικη ζωή, η υγιής ροή και η επεξεργασία των δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως ο θυμός, η θλίψη, η ντροπή και ο φόβος είναι ουσιαστικής σημασίας για τη θεραπεία από το ψυχικό τραύμα της παιδικής ηλικίας. 

Η πιο υγιής απάντηση στις συναισθηματικές πληγές της παιδικής ηλικίας είναι επίσης και η πιο σπάνια: Όταν συμβαίνει το τραύμα, αναγνωρίζουμε την παραβίαση που προκάλεσε στην αίσθηση του εαυτού μας, αισθανόμαστε τα φυσιολογικά συναισθήματα που ακολουθούν και στη συνέχεια συνειδητοποιούμε ότι η παραβίαση δεν λέει τίποτα για εμάς προσωπικά, και έτσι μπορούμε να το ξεπεράσουμε. 

Αλλά επειδή τα συναισθήματα όπως ο θυμός και η θλίψη είναι οδυνηρά - και επειδή το κλάμα ή το να ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τους άλλους ανθρώπους δεν είναι συχνά κοινωνικά αποδεκτό - αυτή η διαδικασία δεν συμβαίνει αυτόματα. 

Αντ 'αυτού, μπορεί να καταπνίξουμε τα συναισθήματά μας, αντί να τα αισθανόμαστε και να τα επεξεργαζόμαστε. Όταν είμαστε παιδιά, αυτή η διαδικασία είναι ακόμα πιο δύσκολη. Αυτό που μπορεί να επηρεάσει ελάχιστα έναν ενήλικα - π.χ. μια προσβολή σχετικά με την εμφάνιση - μπορεί να είναι "μαχαιριά" για ένα παιδί και να του δημιουργήσει προβλήματα όπως κατάθλιψη, διαταραχές στη διατροφή κοκ. 

Στη συνέχεια κουβαλάμε αυτά τα ψυχικά τραύματα στην ενήλικη ζωή μας και αυτά επηρεάζουν τις σχέσεις μας, την καριέρα, την ευτυχία, την υγεία ... τα πάντα. Αυτό συμβαίνει μέχρι να τα επεξεργαστούμε και να τα θεραπεύσουμε αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά μας. 

Γιατί δεν αισθανόμαστε πάντα τα συναισθήματά μας 

Ακόμη και οι πιο προστατευτικοί γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους, μπορούν να βλάψουν μακροχρόνια την συναισθηματική υγεία τους. 

Επειδή δεν θέλουν να τα βλέπουν να βιώνουν αρνητικά συναισθήματα όπως ο πόνος, οι γονείς πολλές φορές σπεύδουν όταν το παιδί αντιμετωπίζει μια αρνητική κατάσταση. "Μην αισθάνεσαι άσχημα - όλα είναι εντάξει", λένε όταν το παιδί αρχίζει να κλαίει. Η αλήθεια είναι ότι το πρόσκαιρο αρνητικό συναίσθημα μπορεί να είναι καλό για εμάς. Χρειάζεται να το βιώσουμε για λίγο, να το αναγνωρίσουμε και να σκεφτούμε γιατί αισθανόμαστε έτσι. 

Υπάρχουν και γονείς που δεν είναι συμπονετικοί και ζητούν από τα παιδιά να σταματήσουν το κλάμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το παιδί δεν μαθαίνει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Δεν μαθαίνει ότι τα συναισθήματα είναι προσωρινά και φευγαλέα. 

Ότι έχουν μια προβλέψιμη αρχή, μέση και τέλος και τελικά θα τα ξεπεράσουμε. Όταν δεν μαθαίνουμε πώς να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας, ίσως αρχίσουμε να ερμηνεύουμε όλα τα συναισθήματα ως τρομακτικά. 

Για να θεραπεύσουμε ένα τραύμα της παιδικής ηλικίας, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία που έπρεπε να ξεκινήσει πριν από δεκαετίες, όταν συνέβη το τραυματικό περιστατικό. 

Την πρώτη φορά που δοκιμάζετε αυτή την τεχνική, καλό είναι να αρχίσετε με ένα μικρής σημασίας περιστατικό. 

Βήμα 1: Γείωση 
Για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, πρέπει να βιώνετε το παρόν. Αρχικά, βρείτε ένα ήσυχο μέρος, όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Καθίστε άνετα με τα μάτια σας κλειστά και πάρτε αρκετές βαθιές αναπνοές που στρέφουν την προσοχή σας στο σώμα σας. Πιέστε και απελευθερώστε τους μυς και νιώστε τη βαρύτητα στα χέρια σας. Αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί συνδεδεμένος με το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. Φανταστείτε ένα ρεύμα ενέργειας από την ουρά σας μέχρι το κέντρο της γης. Μόλις αισθανθείτε ότι εστιάζεστε στο σώμα σας, μεταβείτε στο Βήμα 2. 

Βήμα 2: Ανάκληση 
Σκεφτείτε μια κατάσταση που σας αναστάτωσε πρόσφατα. Βρείτε κάτι που προκάλεσε μια ήπια έως ισχυρή συναισθηματική αντίδραση. Ελέγξτε τι συνέβη με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες και φανταστείτε τον εαυτό σας πίσω σε εκείνη την στιγμή και τον τόπο. Ζήστε όλο το περιστατικό ξανά με τις αισθήσεις σας. Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται συναισθήματα, μεταβείτε στο Βήμα 3. 

Βήμα 3: Αίσθηση 
Συνεχίστε να αναπνέετε βαθιά και να χαλαρώνετε. Στη συνέχεια, αναζητήστε νοητά στο σώμα σας για οποιεσδήποτε αισθήσεις. Παρακολουθήστε κάθε φυσική αντίδραση που αντιμετωπίζετε - μυρμήγκιασμα, σφίξιμο, καψίματα, πόνος κλπ. Κάθε μία από αυτές τις αισθήσεις είναι μια μικρή πληροφορία που σας βοηθάει να καταλάβετε την αρνητική εμπειρία σας στο παρελθόν. Εξερευνήστε αυτές τις αισθήσεις και σιωπηλά περιγράψτε τις στον εαυτό σας με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Μόλις διερευνήσετε και περιγράψετε όλες τις φυσικές σας αντιδράσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στο Βήμα 4. 

Βήμα 4: Ονομάστε το 
Συνδέστε ένα συναίσθημα με κάθε μία από τις αισθήσεις που αισθάνεστε. Είναι το σφίξιμο που νιώθετε στο στήθος, άγχος; Είναι η θερμότητα που αισθάνεστε στα χέρια ή στον αυχένα, θυμός; Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τις λεπτές διαφορές μεταξύ παρόμοιων συναισθημάτων. Αυτό θα σας δώσει μια μεγαλύτερη αίσθηση της εμπειρίας σας και την πληρέστερη γνώση του εαυτού σας. Μόλις ονομάσετε τα συναισθήματά σας, μεταβείτε στο Βήμα 5. 

Βήμα 5: Αγάπη 
Ως μέρος μιας προσεκτικής προσέγγισης για την επούλωση του τραύματος, πρέπει να αποδεχτούμε πλήρως όλα όσα αισθανόμαστε. Πείτε: "Αγαπώ τον εαυτό μου που νιώθει (θυμωμένος, λυπημένος, ανήσυχος κλπ.)." Κάνετε αυτό με κάθε συναίσθημα που νιώθετε, ιδιαίτερα με τα πιο σκληρά. Αγκαλιάστε την ανθρώπινη φύση σας και αγαπήστε τον εαυτό σας γι 'αυτό. Αφού αποδεχτείτε και αγαπήσετε τον εαυτό σας για κάθε σας συναίσθημα, προχωρήστε στο βήμα 6. 

Βήμα 6: Νιώστε το και ζήστε το 
Καθίστε με τα συναισθήματά σας και τις αισθήσεις σας, αφήνοντας τα συναισθήματα να σας διαπερνούν και να ρέουν. Μην προσπαθήσετε να τα αλλάξετε ή να τα αποκρύψετε. Παρατηρήστε τα. Αναγνωρίστε και καλωσορίστε κάθε δυσφορία που αισθάνεστε, γνωρίζοντας ότι θα φύγει σύντομα και θα σας βοηθήσει να θεραπευτείτε. 

Αφήστε το σώμα σας να ανταποκριθεί με τον τρόπο που θέλει ή χρειάζεται. Αν νιώθετε την ανάγκη να κλάψετε, κάντε το. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να φωνάξετε ή να ρίξετε μια γροθιά σε ένα μαξιλάρι, θα πρέπει να φωνάξετε ή να χτυπήσετε το μαξιλάρι. 

Εκφράζοντας τα συναισθήματά σας - με παραγωγικό τρόπο - είναι το κλειδί για να ενεργοποιηθούν μέσα σας και να τα επεξεργαστείτε πλήρως. Όταν αισθανθείτε και βιώσετε τα συναισθήματά σας, μεταβείτε στο βήμα 7. 

Βήμα 7: Λάβετε το μήνυμα και τη σοφία του 
Οι αισθήσεις ή τα συναισθήματα που βιώνετε τώρα συνδέονται με μία ή περισσότερες εμπειρίες στο παρελθόν σας; Σας δίνει οποιαδήποτε εικόνα για τη ρίζα του τραύματος ή μια αρνητική, περιοριστική πεποίθηση για τον εαυτό σας; Αυτή τη στιγμή, ίσως να σκέφτεστε, "Δεν μου έρχεται τίποτα." Ρωτήστε τον εαυτό σας: "Αν αυτή η αίσθηση ή το συναίσθημα θα μου έλεγαν κάτι, τι θα ήταν;" Όταν νομίζετε ότι έχετε ακούσει όλα τα μηνύματα που σας στέλνουν τα συναισθήματα, προχωρήστε στο Βήμα 8. 

Βήμα 8: Μοιραστείτε το 
Εάν αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με κάποιον άλλο, κάντε το. Διαφορετικά, γράψτε για αυτές σε ένα χαρτί. Περιγράψτε τι συνέβη όταν συνέβη το περιστατικό που σας τραυμάτισε για πρώτη φορά, πώς αντιδράσατε εκείνη την στιγμή και τι μπορείτε να δείτε τώρα. 

Μιλώντας ή γράφοντας για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά σας είναι ένα σημαντικό βήμα για την επούλωση του τραύματος. Γράφοντας γράμματα (χωρίς να τα στέλνετε) σε εκείνους που σας βλάπτουν μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για να διώξετε ένα συναίσθημα. Μόλις έχετε μοιραστεί τις σκέψεις σας, πηγαίνετε στο τελικό βήμα. 

Βήμα 9: Αφήστε το να φύγει 
Οπτικοποιήστε την ενέργεια που τραυματίστηκε μέσα σας ή πραγματοποιείστε μια τελετουργική απελευθέρωση, όπως σκίζοντας μια επιστολή που γράψατε στο άτομο που σας έβλαψε ή απορρίπτοντας το τραύμα με τη μορφή ενός αντικειμένου στη θάλασσα. 

Ενώ η διαδικασία επούλωσης των συναισθηματικών πληγών μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άβολα στην αρχή, τελικά θα αποδειχθεί ένα πολύ ικανοποιητικό ταξίδι και θα ανταμειφθείτε. 

Η ενέργεια που σπαταλούμε όταν δεν έχουμε επουλώσει το τραύμα θα απελευθερωθεί και ο χώρος που καταλάμβανε κάποτε μέσα μας, θα γεμίσει με μια νέα θετική ενέργεια που μπορεί να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια ζωή που θα αγαπήσουμε. 




psychologytoday.com, 
μετάφραση-επιμέλεια: enallaktikos.gr 

Οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι από τους πλούσιους, γιατί γνωρίζουν καλύτερα πως είναι να μην έχεις τίποτα...!!!!

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που ανήκουν στην κατώτερη οικονομικά τάξη τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι, σε σύγκριση με όσους ανήκουν στην ανώτερη τάξη.

Καθώς οι άνθρωποι αποκτούν πλούτο, εξαρτώνται λιγότερο από τους άλλους, και έτσι έχουν λιγότερους λόγους να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες των «λιγότερο τυχερών».

Οι φτωχοί είναι καλύτεροι στις διαπροσωπικές σχέσεις, επειδή χρειάζονται αλλά και καταλαβαίνουν τους συνανθρώπους τους περισσότερο.

Οι συντάκτες μιας σχετικά πρόσφατης ψυχολογικής μελέτης υποστηρίζουν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί επειδή επικεντρώνονται στον εαυτό τους. Προς υποστήριξη αυτού, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η υψηλότερη κοινωνική τάξη συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ναρκισσισμού. 

Πολύ συχνά μάλιστα αποδίδουν την επιτυχία τους σε «ανώτερα» χαρακτηριστικά σε αντίθεση με τους ανθρώπους από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα που θεωρούν την εκπαίδευση ως καταλυτικό παράγοντα βελτίωσης των συνθηκών της ζωής τους.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ξοδεύουν πολύ υψηλότερο ποσοστό του εισοδήματός τους σε φιλανθρωπίες (4,5 % των φτωχών έναντι 2,7 % των πλούσιων). Όσον αφορά την παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, παρατηρείται ότι οι πλούσιοι δίνουν ακόμη λιγότερα.

Συμπερασματικά : Οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι από τους πλούσιους, γιατί γνωρίζουν καλύτερα το πως είναι να μην έχεις σχεδόν τίποτα.

Και είναι τόσο αλήθεια αυτό!
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φτωχοί φαίνεται να ενδιαφέρονται και να μοιράζονται περισσότερο. Οι πλούσιοι θα δώσουν, μόνο όταν όταν αυτό κάνει καλό στο image τους ή θα έχουν κάποιο ανταποδοτικό (κατά κάποιο τρόπο) όφελος.

Γι αυτό καλύτερα να είσαι ευλογημένος παρά πλούσιος.
Και μην ξεχνάμε ένα παλιό σλόγκαν που λέει:
«Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί!
Το μόνο που έχουν είναι τα χρήματά τους»




dinfo

Κική Δημουλά : Είμαι θυμωμένη με μένα διότι θα έπρεπε να έχω ωριμάσει. Να μην απορώ με τίποτε...!!!!

Είμαι λίγο θυμωμένη, όπως αντιλαμβάνεσαι.Με 'μενα.Διότι θα έπρεπε να έχω ωριμάσει. Να μην απορώ με τίποτε.
– Κική Δημουλά

Γιατί θύμωσες αλήθεια; Τι προκάλεσε το θυμό σου; Φταίει το γεγονός ότι δεν ωρίμασες; Φταίει το γεγονός ότι νιώθεις ενοχές; Τι σε έκανε να θυμώσεις πραγματικά;

Θα έπρεπε όμως να μην απορείς. Ίσως θα έπρεπε και να μην θυμώνεις. Όμως, πρέπει να σου πω κάτι. Ο θυμός δεν θα σε βοηθήσει.

Είναι δύσκολο συναίσθημα ο θυμός. Γιατί σε πικραίνει, γιατί σε κάνει να νιώθεις απογοήτευση, αδικία, οργή, γιατί εκνευρίζεσαι. Και όσο εκνευρίζεσαι, σταδιακά αυξάνονται οι άνθρωποι για τους οποίους νιώθεις θυμό. Και βυθίζεσαι μέσα σε αυτά τα συναισθήματα και σε αυτές τις σκέψεις.

Υπάρχουν φορές που εκνευρίζεσαι με τους άλλους και άλλες φορές με τον εαυτό σου. Που δεν ωρίμασες, που αφέθηκες, που πίστεψες στα λόγια. Που ενώ είχες πει ότι θα το ελέγχεις, τελικά δεν μπόρεσες να ελέγξεις. Που ενώ είχες πει ότι δεν θα ξαναπληγωθείς, ξαναπληγώθηκες.

Μην αφήσεις όμως το θυμό να αποκτήσει τον έλεγχο των σκέψεών σου. Γιατί θα σε οδηγήσει σε λάθος διαχειρίσεις. Άφησε πίσω το παρελθόν. Και αν νομίζεις ότι έκανες λάθος τώρα, μάθε από αυτό. Κατέκτησε τη σοφία της εμπειρίας. 

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας… Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει. 




Photo: Author/Depositphotos
Συγγραφέας Ελένη Σολταρίδου

Για αυτό τον λόγο στη ζωή μας κλείνουν κάποιοι κύκλοι σχέσεων...!!!!

Ο Μάρκ και η Έιντζελ είναι δύο παθιασμένοι… συγγραφείς, χάκερ της ζωής και δημιουργοί του Best Seller «1000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά». 

«Κάθομαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιμένοντας να μου αφαιρέσουν και τα δυο μου στήθη. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθω τυχερή. Μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας. 

Είμαι μια 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο τελευταίο δωμάτιο του διαδρόμου, λίγο πριν αρχίσει το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών έχω παρακολουθήσει δεκάδες ασθενείς με καρκίνο να περνούν από μπροστά μου πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια και κρεβάτια με ρόδες. Κανένας από αυτούς τους ασθενείς δεν ήταν πάνω από 17 ετών.» 

Αυτή είναι μια καταχώρηση από το ημερολόγιο της γιαγιάς μου, με ημερομηνία 16.9.1977. Το σκάναρα και το κάρφωσα στο πίνακα ανακοινώσεων μου, πριν από περίπου μια δεκαετία. Ακόμη και σήμερα παραμένει εκεί για να μου θυμίζει ότι πάντα, πάντα, μα πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να νιώθω ευγνωμοσύνη! 

Παραμένει επίσης εκεί για να μου υπενθυμίζει ότι, δεν έχει σημασία πόση τύχη ή ατυχία νομίζω ότι έχω. Πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάω νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου, επειδή κάποιος, κάπου αλλού, απεγνωσμένα παλεύει για τη δική του. 

Για να πούμε την αλήθεια, η ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητα για την αντιμετώπισή τους. Φανταστείτε όλα τα θαυμάσια πράγματα που το μυαλό σας μπορεί να αγκαλιάσει αν δεν ήταν κρυμμένα καλά πίσω από τα προβλήματά σας. Πάντα να βλέπετε τι έχετε, αντί για αυτά που έχετε χάσει. 

Επειδή δεν μετράει αυτό που ο κόσμος σας πήρε μακριά αλλά αυτό που σας έχει απομείνει. 

Εδώ είναι μερικές υπενθυμίσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη ζωή σας, στα χέρια σας κάθε φορά που νιώθετε ότι όλα γύρω σας καταρρέουν : 

1. Ο πόνος είναι μέρος της ανάπτυξης
Μερικές φορές η ζωή κλείνει τις πόρτες, γιατί είναι η ώρα να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πράγμα. Πολλές φορές δεν κάνουμε βήματα μπροστά αν δεν μας αναγκάσουν οι περιστάσεις. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι κανένας πόνος δεν έρχεται χωρίς σκοπό. 

Προσπεράστε τη δυσκολία, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ τι σας δίδαξε. Το ότι η ζωή χρειάζεται αγώνα δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρετε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί δύσκολη προσπάθεια. Το καλό πράγμα αργεί. Να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξος. Όλα θα γίνουν. Ίσως όχι αμέσως, κάποια στιγμή όμως σίγουρα. 

Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: Ο πόνος που πονάει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν αφήσετε τη ζωή να σας κυλίσει αντί να της αντισταθείτε, τότε και τα δύο είδη πόνου θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε. 

2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά
Κάθε φορά που βρέχει, κάποτε σταματά και βγάζει ήλιο. Κάθε φορά που θα πληγωθείτε, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσετε καλύτερα. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα το φως. Αυτό το βλέπουμε κάθε πρωί, αλλά εξακολουθούμε να το ξεχνάμε, επιλέγοντας τη σκέψη ότι το σκοτάδι θα διαρκέσει για πάντα. Δεν διαρκεί. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. 

Έτσι, αν τα πράγματα σας πάνε καλά τώρα, απολαύστε το. Δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα σας πάνε άσχημα, μην ανησυχείτε γιατί ούτε αυτό πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Επειδή η ζωή σας δεν είναι εύκολη αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε. 

Επειδή υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε. Κάθε στιγμή που έρχεται, σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Μπορείτε να βρείτε μια δεύτερη ευκαιρία, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Απλά πρέπει να την αρπάξετε και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε. 

3. Με το να ανησυχείτε και να διαμαρτύρεστε για τα πάντα δεν αλλάζει κάτι
Αυτοί που διαμαρτύρονται περισσότερο, πετυχαίνουν τα λιγότερα στη ζωή. Είναι καλύτερο να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο και να αποτύχουμε, παρά να μην προσπαθήσουμε καθόλου και να πετύχουμε. Τίποτα δεν τελείωσε αν αποτύχατε σε μια προσπάθεια σας. Αντίθετα όλα τελειώνουν αν δεν προσπαθήσετε καθόλου και το μόνο που κάνετε είναι να διαμαρτύρεστε ότι όλα σας πάνε στραβά. 

Αν πιστεύουμε σε κάτι, συνεχίζουμε να το προσπαθούμε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να σας κρύψουν το κατώφλι των μελλοντικών σας στόχων. Μην περνάτε τις μέρες σας γκρινιάζοντας για το χθες. Αναλάβετε δράση αντ “αυτού. Αφήστε ό, τι έχετε μάθει να βελτιώσει το τρόπο που ζείτε. Κάντε μια αλλαγή και ποτέ μην κοιτάξετε πίσω. 

Και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία αρχίζει μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και μόνο όταν αρχίσετε να είστε ευγνώμων για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε. 

4. Τα σημάδια σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας
Μην ντρέπεστε ποτέ για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή σας. Μια ουλή σημαίνει ότι το κακό έχει τελειώσει και η πληγή κλείνει. Αυτό σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε το μάθημα, δυναμώσατε και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι το τατουάζ του θριάμβου για το οποίο πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι. 

Μην αφήνετε τα σημάδια σας να σας κρατήσουν ομήρους. Μην τα αφήνετε να σας οδηγούν να ζείτε μια φοβισμένη ζωή. Δεν μπορείτε να κάνετε τα σημάδια της ζωής σας να εξαφανιστούν, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το τρόπο που τα βλέπετε. Μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τα σημάδια σας ως ένα σημάδι δύναμης και όχι πόνου. 

Ο Rumi είπε κάποτε, «Η πληγή είναι το μέρος από όπου μπαίνει το φως στο σώμα.» Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Από τα δεινά έχουν προκύψει οι ισχυρότερες ψυχές. Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτό το μεγάλο κόσμο έχουν σφυρηλατηθεί με ουλές. 

Δείτε τα σημάδια σας ως ένα σημάδι του «ΝΑΙ! Το έκανα αυτό! Επέζησα και έχω τα σημάδια που το αποδεικνύουν! Τώρα έχω την ευκαιρία να γίνω ακόμη δυνατότερος. « 

5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα προς τα εμπρός
Στη ζωή, υπομονή δεν σημαίνει να περιμένεις. Σημαίνει να έχεις την ικανότητα να κρατήσεις μια σωστή στάση, ενώ εργάζεσαι σκληρά για να πετύχεις τα όνειρά σου γνωρίζοντας ότι ο κόπος σου αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε σκοπό να προσπαθήσετε, βρείτε το χρόνο να το πάτε μέχρι τέλους. Βρείτε το χρόνο να ολοκληρώσετε όλη τη διαδρομή. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε καν. 

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χάσετε για λίγο την σταθερότητα και την άνεση σας. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα τρώτε όσο τρώγατε και ότι δεν θα κοιμάστε όσο είχατε συνηθίσει να κοιμάστε. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα θυσιάσετε τις σχέσεις σας. 

Ότι θα σας κοροϊδέψουν οι συμμαθητές σας. Ότι θα περάσετε ένα μεγάλο διάστημα μοναξιάς. Η μοναξιά, όμως, είναι το δώρο που καθιστά δυνατά τα σπουδαία πράγματα. Σας δίνει το χώρο που χρειάζεστε. Όλα τα άλλα είναι μια δοκιμασία της αποφασιστικότητας σας, για το πόσο το θέλετε πραγματικά. 

Και αν το θέλετε, θα το κάνετε, παρά την αποτυχία και την απόρριψη. Και σε κάθε βήμα θα αισθάνεστε καλύτερα από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν βρίσκεται στη διαδρομή, είναι η διαδρομή. Και αξίζει τον κόπο. 

Έτσι, αν έχετε σκοπό να προσπαθήσετε, περπατήστε όλη τη διαδρομή μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο … δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζεις τι σημαίνει να είσαι ΖΩΝΤΑΝΟΣ. 

6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα
Να είστε θετικοί όταν η αρνητικότητα σας περιβάλλει. Να χαμογελάτε όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας τραβήξουν κάτω. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας και την εστίαση σας. 

Όταν οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν με άσχημο τρόπο, συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ την πικρία κάποιου άλλου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε αυτά που λένε οι άλλοι προσωπικά, ακόμη και αν είναι προσωπικά. Σπάνια οι άνθρωποι κάνουν πράγματα εξαιτίας σας. Ότι κάνουν, το κάνουν εξαιτίας τους. 

Πάνω απ “όλα, μην αλλάξετε ποτέ απλά για να εντυπωσιάσετε κάποιον που λέει ότι δεν είστε αρκετά καλός. Να αλλάξετε επειδή αυτό θα σας κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα σας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μιλάνε για εσάς, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσο καλά μπορείτε να το κάνετε. 

Έτσι να ανησυχείτε για τον εαυτό σας, πριν αρχίσετε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύουμε σε κάτι, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αγωνιστούμε για αυτό. Τη μεγάλη δύναμη θα τη βρείτε αν αγνοήσετε όσους υποστηρίζουν ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. 

Σίγουρα το έχετε ακούσει κάπου: «Η ζωή έρχεται μόνο μία φορά». Αλήθεια είναι. Για αυτό, κάντε ό, τι σας κάνει ευτυχισμένο και να είστε μαζί με όποιον σας κάνει να χαμογελάτε. 

7. Ότι είναι γραφτό να γίνει, τελικά θα ΓΙΝΕΙ
Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν, ενώ έχετε τόσα πολλά να κλάψετε και να στεναχωρηθείτε, προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν ευλογίες κρυμμένες σε κάθε αγώνα που αντιμετωπίζετε. 

Θα πρέπει όμως να είστε πρόθυμοι να ανοίξετε τη καρδιά και το μυαλό για να τις δείτε. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν. Μπορείτε όμως να προσπαθήσετε πολύ σοβαρά. Σε κάποιο σημείο ίσως θα πρέπει να αφήσετε να γίνει αυτό που είναι γραφτό να γίνει. 

Στο τέλος, το να αγαπήσετε τη ζωή σας σημαίνει να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, να παίρνετε ρίσκα, να χάνετε και να βρίσκετε την ευτυχία, να αποκτήσετε όμορφες αναμνήσεις και να μάθετε μέσα από την εμπειρία. 

Είναι ένα μακρύ ταξίδι. Θα πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε για κάθε βήμα που κάνετε. Να χαμογελάτε, να ζείτε συνειδητά την κάθε στιγμή και να απολαύσετε τη ζωή σας, όπως αυτή ξετυλίγεται. Μπορεί να μην καταλήξετε ακριβώς εκεί που θέλατε να πάτε, αλλά θα φθάσετε τελικά ακριβώς εκεί που πρέπει να πάτε. 

8. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε
Μην φοβάστε να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε και πάλι, να ζήσετε και πάλι και να ονειρευτείτε και πάλι. Μην αφήνετε ένα σκληρό μάθημα να σκληρύνει την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα της ζωής συχνά διδάσκονται από τα χειρότερα λάθη και στις χειρότερες συνθήκες. 

Θα υπάρξουν στιγμές που θα νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Ότι έχετε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και ότι δεν πρόκειται να ξεφύγετε ποτέ από το αδιέξοδο. Δεν ισχύει. Όταν αισθάνεστε ότι ξεμείνατε από δυνάμεις και ότι είστε έτοιμος να τα παρατήσετε, να θυμάστε ότι μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να πάνε πολύ στραβά πριν εξελιχθούν σωστά. Μερικές φορές πρέπει να ζήσετε το χειρότερο, για να φτάσετε στο καλύτερο. 

Ναι, η ζωή είναι σκληρή, αλλά εσείς είστε πιο σκληρός. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθανθείτε διαφορετικά, όμορφα. 

Ανακαλύψτε στη καρδιά σας τον τρόπο να κάνετε τους άλλους να χαμογελούν. Μην εκνευρίζεστε με πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά. Μοιράστε την αγάπη σας απλόχερα. Μιλήστε με ειλικρίνεια. Εργαστείτε επιμελώς. Ακόμη και αν πέσετε, σηκωθείτε και συνεχίστε. Συνεχίστε. 

Κάθε πρωί που θα ξυπνάτε, να έχετε στο μυαλό σας αυτή τη λίστα : 

«Να σκέφτεσαι θετικά. Να τρως υγιεινά. Να ασκείς το σώμα σου. Να ανησυχείς λιγότερο. Να δουλέψεις σκληρά. Να γελάς συχνά. Να κοιμάσαι καλά. Επανάληψη…» 




Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Τι γνώριζαν οι γιατροί για τον καρκίνο το 1934 και επιβεβαιώνεται σήμερα ;

Γνώριζαν το 1934 οι γιατροί ότι ο καρκίνος προκαλείται από ιό; Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%; Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.

Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.

Τα πρόσφατα στοιχεία
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization –WHO), ο καρκίνοςαναγνωρίζεται ως μια μεταδοτική ασθένεια, οφειλόμενη σε λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς και παράσιτα. 

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ένας στους έξι καρκίνους οφειλόταν σε μολυσματικές λοιμώξεις. 

Με άλλα λόγια, περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες (μικρόβια, ιούς και παράσιτα), οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει το BBC. 

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας B και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human PapillomaVirus – HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας). 

Πάντως, το BBC υπενθυμίζει πως οι ειδικοί γνώριζαν ήδη ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί εξολοθρεύοντας το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με αντιβίωση.

Και σεξουαλικά μεταδιδόμενοι
Όμως έχουν εντοπιστεί και άλλοι «ένοχοι». Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο ιός του έρπητα των γεννητικών οργάνων (HSV-2) και το παράσιτο της τριχομονάδας μπορούν να οδηγήσουν σε σεξουαλικά μεταδιδόμενους καρκίνους των γεννητικών οργάνων (ανδρών και γυναικών), αλλά και του προστάτη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τριχομονάδες εξαλείφονται εύκολα με αντιβίωση.

Στον κατάλογο προστέθηκε επίσης και ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV – είδος ερπητοϊού), ο οποίος έχει ανιχνευθεί σε καρκίνους του εγκεφάλου, του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη κ.ά.

Τι συνέβη το 1934;
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. 

Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cancer Cure That Worked: 50 Years of Suppression – 1987), οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής. 

Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού ιδρύματος Smithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife.

Ο ιός που αλλάζει μορφές
Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε. Τον ονόμασε BX virus και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ΄ επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, δηλαδή με μια γεννήτρια συχνοτήτων. 

Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε. Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά αυτή την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). 

O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.

Λογοκρισία και αποσιώπηση;
Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. 

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως ισχυρίζεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.

Ποιοι δεν ασθενούν
Ο Rife, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Californian, πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που του επιφύλαξαν οι συνάδελφοί του. Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο, ήταν η εξής: «Αν ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ισορροπημένο μεταβολισμό, δεν κινδυνεύει να προσβληθεί από ασθένειες».




Ανακατέψτε λίγο αλάτι με ελαιόλαδο και δεν θα αισθανθείτε πόνο για τα επόμενα 5 χρόνια...!!!!

Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιο είδος προβλημάτων υγείας, πάντα στρέφονται σε φάρμακα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά τα οποία είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, αν έχετε να κάνετε με οστεοχόνδρωση του λαιμού, η οποία είναι μια πραγματικά επίπονη και απογοητευτική κατάσταση, μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με κάποια φυσικά συστατικά αντί να χρησιμοποιείτε φάρμακα χωρίς συνταγογράφηση.

Εδώ είναι η συνταγή αυτού του καταπληκτικού φαρμάκου από το awakengr.com:

Συστατικά:
10 κουταλιές της σούπας υψηλής ποιότητας αλάτι
20 κουταλιές της σούπας μη ραφιναρισμένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Παρασκευή:
Είναι πολύ απλό να προετοιμαστεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε και τα δύο συστατικά σε ένα γυάλινο δοχείο. Σφραγίστε καλά το δοχείο και μετά από 2 ημέρες, θα έχετε ένα ελαφρώς χρωματισμένο φάρμακο.

Εφαρμογή:
Εφαρμόστε αυτήν την θεραπεία πάνω στην πληγείσα περιοχή, το πρωί. Απλά τρίψτε την στο δέρμα σας. Στην αρχή, ξεκινήστε με 2-3 λεπτά, στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά το χρόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 20 λεπτά είναι αρκετά για να εκτελέσετε τη φάση του μασάζ. Στο τέλος, σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα.

Αν παρατηρήσετε το δέρμα σας να είναι ελαφρώς ερεθισμένο, απλά απλώστε λίγη σκόνη μωρού και θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το δυσάρεστο συναίσθημα.

Μετά από 10 ημέρες, η θεραπεία θα τονώσει την κυκλοφορία σας και θα συμβάλει στην μυϊκή αναγέννηση των χόνδρων και των οστικών ιστών σας. Θα παρατηρήσετε μεγάλες αλλαγές σε μόλις 8 έως 10 ημέρες.

Μετά από αυτή τη θεραπεία, οι πονοκέφαλοι σας θα πρέπει να φύγουν, μια για πάντα, γιατί αυτή η θεραπεία βοηθά στο να έχετε μια σωστή ροή του αίματος καθώς επίσης και εξαιρετική όραση. Επιπλέον, το σώμα σας θα είναι απαλλαγμένο από τις τοξίνες, και ο μεταβολισμός σας θα φτάσει στο ψηλότερο σημείο του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να αισθάνεστε λίγο ζαλισμένος μετά το μασάζ, αλλά αξίζει τον κόπο. Θα πάρετε καταπληκτικά αποτελέσματα, και το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτή η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες σε αντίθεση με τα συμβατικά φάρμακα. 




Συστημική Αναπαράσταση...!!!!

Η Συστημική Αναπαράσταση (ΣΑ) είναι μία βιωματική θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την αναπαράσταση των σχέσεων μεταξύ των ατόμων ενός συστήματος π.χ. οικογενειακού, κοινωνικού ή επαγγελματικού, και αποκαλύπτει εύστοχα τις κρυφές δυναμικές που δρουν μέσα στο σύστημα μεταξύ των μελών του. 

Εμπνευστής και δημιουργός της ΣΑ είναι ο Μπερτ Χέλλινγκερ. Γεννημένος στη Γερμανία το 1925, σπούδασε Φιλοσοφία, Θεολογία και Παιδαγωγική και εργάστηκε 16 χρόνια σε Καθολική Ιεραποστολή στη Ν. Αφρική. Στην πορεία εκπαιδεύτηκε ως ψυχοθεραπευτής και μέσα από τη μακρά πορεία και εμπειρία του ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο. 

Συνήθως αγνοούμε το γεγονός ότι είμαστε διαρκώς σε επαφή με τους πάντες και τα πάντα, αλλά και τα πάντα είναι σε επαφή μαζί μας. Τα μέρη ενός συστήματος συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και λειτουργούν σύμφωνα με τη θέση τους στο σύστημα και όχι σύμφωνα με την προσωπικότητά τους. 

Που στοχεύει; 
Στόχος της Συστημικής Αναπαράστασης είναι να βρεθεί η «κρυφή συμμετρία της Αγάπης» μέσα στο άτομο που την χρειάζεται. Είναι η βαθιά αίσθηση της ψυχής που υπαγορεύει ποιο είναι το «σωστό για μένα», και δεν αφορά εξωτερικά επιβεβλημένες ηθικές αρχές και πρέπει, αν και αυτά καθορίζουν συχνά τα βαθύτερα «θέλω» μας. Είναι αυτό που αντιλαμβάνεται η ψυχή ως «φυσική τάξη πραγμάτων».

Με προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτεται η πληροφορία που κρύβεται μέσα στο σύστημα και ονομάζεται μερικές φορές «κίνηση της ψυχής». 

Η Αγάπη είναι η συνεκτική δύναμη του Κόσμου και είναι αυτή η αίσθηση που μας κάνει να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου. Αυτή η αίσθηση είναι που ζητείται μέσω της ΣΑ.

Ο Χέλλινγκερ όρισε ως «Τάξη της Αγάπης» την δυναμική των σχέσεων όπως διαμορφώνονται μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία στο σύστημα αυτό. 

Μέσα σ ́αυτό το οικογενειακό σύστημα, ο Χέλλινγκερ διακρίνει δύο είδη αγάπης : 

Το πρώτο είναι η «Τυφλή Αγάπη», η οποία χτίζεται ασυνείδητα σε μικρή ηλικία. Ξεκινάει με την ταύτιση του παιδιού με ένα μέλος της οικογένειας, για να επιτευχθεί μία ισορροπία που έχει διαταραχθεί, όπως για παράδειγμα σε μία απώλεια, αδικία ή αποκλεισμό μέλους από το σύστημα. 

Στην προσπάθεια να ισορροπήσει το σύστημα, ώστε να μην διαλυθεί και χάσει την στήριξη της αγάπης, το παιδί αναλαμβάνει την ευθύνη να αναπληρώσει ̈το ρόλο του ατόμου που λείπει από το σύστημα, ή να αποκαταστήσει την αδικία ή την απόρριψη με αποτέλεσμα να αναπτύσσει εμπλοκή, η οποία εκδηλώνεται με ψυχικό βάρος και αρνητικές συμπεριφορές, βίαιες ή αυτοκαταστροφικές. 

Αυτές οι εμπλοκές, όταν είναι βαθιές, μπορεί να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, στιγματίζοντας τη «μοίρα» όλου του οικογενειακού συστήματος. Αυτή είναι η «Αγάπη που αρρωσταίνει». 

Το δεύτερο είδος αγάπης, είναι η «Συνειδητή Αγάπη». Είναι η αγάπη της ώριμης και συνειδητοποιημένης ψυχής. Σ’ αυτήν αποσκοπεί ο Χέλλινγκερ με την ΣΑ. Στοχεύει στη Λύση, η οποία περιέχει την αποκάλυψη της κρυμμένης συστημικής τάξης, της κρυφής συμμετρίας που χρειάζεται η αγάπη για να ρέει ανεμπόδιστα. 

Η Λύση οδηγεί στη συνειδητοποίηση της εμπλοκής και την απελευθέρωση από αυτήν, μέσω της συνειδητής αναγνώρισης, αποδοχής της κατάστασης και κυρίως μέσω της συγχώρεσης, στοιχείο συνυφασμένο με την ώριμη, υγιή αγάπη. Το επόμενο βήμα είναι η έκφραση ευγνωμοσύνης για κάθε κομμάτι της ζωής μας, γιατί όλο αυτό είμαστε εμείς. 

Αυτή είναι η «Αγάπη που θεραπεύει», η «Αγάπη που ελευθερώνει». 

Η Αγάπη είναι η συνεκτική δύναμη του Κόσμου και είναι αυτή η αίσθηση που μας κάνει να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου. Αυτή η αίσθηση είναι που ζητείται μέσω της ΣΑ. 

Πώς διεξάγεται μια ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; 

Το άτομο που θέλει να επεξεργαστεί ένα προσωπικό ή οικογενειακό του θέμα, ή το ρόλο του μέσα στο οικογενειακό σύστημα, επιλέγει από την ομάδα τα άτομα που θα εκπροσωπήσουν τα μέλη της οικογένειάς του και τον εαυτό του, και τα τοποθετεί στο χώρο, σε θέσεις που ο ίδιος αισθάνεται ότι εκφράζουν τις σχέσεις των μελών της οικογένειάς του μεταξύ τους. 

Στην πορεία, οι εκπρόσωποι, με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου συντονιστή, αφουγκράζονται την αίσθηση ή τα συναισθήματα που νιώθουν στις συγκεκριμένες θέσεις, αποκαλύπτοντας την πιθανή εμπλοκή του συστήματος. Όσο πιο πηγαία και ειλικρινά λειτουργεί ο ενδιαφερόμενος, τόσο πιο καλά συντονίζονται και οι εκπρόσωποι, και γίνονται ζωντανό παράδειγμα των σχέσεων της πραγματικής οικογένειας. 

Ο συντονιστής μετακινεί τους εκπροσώπους στο χώρο, ώσπου να νιώσουν άνετα κατά το δυνατόν ή ακόμη καλύτερα να νιώσουν συναισθήματα ανακούφισης ή απελευθέρωσης. Μέσα από την εικόνα των νέων θέσεων-σχέσεων των εκπροσώπων, αποκαλύπτεται η Λύση, δηλαδή η νέα δυναμική των σχέσεων στη συγκεκριμένη οικογένεια. 

Η συνειδητή σύνδεση του ατόμου με την νέα αυτή προοπτική, το βοηθά να κινηθεί προς την απεμπλοκή του συστήματος και τη θεραπεία. Αρκετά συχνά, με την εμφάνιση της Λύσης, η απεμπλοκή ακολουθείται από έκλυση ενέργειας, της ενέργειας που ήταν εγκλωβισμένη στο δυσλειτουργικό σύστημα, και πλημμυρίζει τόσο τον ενδιαφερόμενο όσο και τους συμμετέχοντες, είτε ως εκπρόσωποι είτε ως θεατές. 

Πρόκειται για μια καθαρά βιωματική διαδικασία, που με άμεση και ειλικρινή συμμετοχή από όλη την ομάδα, οδηγεί στην «κάθαρση», πολυεπίπεδη και προσωπική για όλους τους συμμετέχοντες. 

Ανάλογα, η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε ατομικές συνεδρίες, είτε σε ευρύτερα συστήματα, όπως εργασιακά, για θέματα λήψης αποφάσεων αναδιάρθρωσης, ζητήματα ηθικής, παρενόχλησης, ή στρατηγικά ζητήματα. Επίσης στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ακόμη ευρύτερα κοινωνικά πλαίσια, όπως η φυλή, για εγκλήματα πολέμου, κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς. 

Τι μπορεί να επιτύχει ο ενδιαφερόμενος με τη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; 

Να διευκρινίσει τη θέση και το ρόλο καθενός στο σύστημα που είναι μέλος, στην οικογένεια, στον οργανισμό ή την επιχείρηση όπου εργάζεται, διευθύνει ή συμβουλεύει. 

Να επεξεργαστεί κριτήρια που στηρίζουν αποφάσεις του, ή να διερευνήσει στρατηγικές. 

Να αποσαφηνίσει σχέσεις και δομές όπως ανταγωνισμό, απόρριψη, εκμετάλλευση, και κυρίως να αναπτύξει το κρυμμένο δυναμικό του και την ικανότητα αυτο-θεραπείας του. 

Να εντοπίσει σύγχυση και συμφέροντα σε ιδιωτικές και επαγγελματικές σχέσεις. 

Να προσδιορίσει την ανάπτυξη ανθρώπινων και άλλων πόρων, καθώς και την ατμόσφαιρα και πώς αυτή επιδρά σε συλλογικές διαδικασίες. 

Είναι μία ήπια, απλή, ασφαλής μέθοδος μέσα από την κίνηση της ενέργειας για να βρούμε το κρυμμένο δυναμικό μας και να συνδεθούμε με την προσωπική μας δύναμη. 

Η διαυγής εικόνα του προβλήματος εμπεριέχει και τη λύση του. Γι ́’ αυτό σκοπός του ταξιδιού είναι να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι αγαπά και τι χρειάζεται η ψυχή μας για να βρει τη θέση της μέσα στην ψυχή του κόσμου, δηλαδή την πρωταρχική επιθυμία του ανθρώπου να ανήκει κάπου. 

Για να δείτε τις προσεχείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αναπαραστάσεων πατήστε εδώ

Τόπος διεξαγωγής : Σπείρα Φωτός, Μάνης 7, Πειραϊκή, Πειραιάς 

Το κόστος συμμετοχής είτε απλά συμμετάσχετε είτε έχετε αίτημα ειναι 30 ευρώ. 

Τηλ.για δήλωση συμμετοχής : 6973 574 524 Ελένη Τσώκου 

Λίγα λόγια για την συντονίστρια: 
Η Μαρία Ζαχαροπούλου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετικής Προσέγγισης, Ολιστική Θεραπεύτρια.

Παραδίδει σεμινάρια και διεξάγει ατομικές συνεδρίες με αντικείμενο την Συμβουλευτική και την Προσωπική Εξέλιξη από το 2001, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. 




Ξεσκαρτάρισμα κι αλήθεια, γιατί πήξαμε στους “δήθεν”...!!!!

Δεν χρειάζομαι πολλούς στη ζωή μου... χρειάζομαι λίγους κι αληθινούς. 

Κι αν χρειαστεί, καλή είναι και η μοναξιά... απείρως καλλίτερη από τους ψεύτες, τους ρουφιάνους και τους... "στημένους"... Καλλιόπη

Ξέρεις κάτι;
Κουράστηκα με αυτούς τους δήθεν. 
Με εξουθένωσε πια να μην μπορούμε να πούμε και να δείξουμε εκείνα που αισθανόμαστε.

Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο ψευτιά. Φτάνει πια.
Ψεύτικες γυναίκες, ψεύτικα στολίδια, 
ψεύτικοι άντρες, ψεύτικα λόγια.

Αυτό που μας κυριαρχεί είναι ο φόβος. 
Φόβος για αυτά που αισθανόμαστε; 
Για εκείνα που θέλουμε να πούμε και μας πνίγουν; 

Έλα τώρα! 
Δεν θα ζήσεις αιώνια. 
Δεν θα γίνεις μύγα να κολλήσεις όπως έλεγαν και οι παλιοί και καλοί μας παππούδες.

Μόνο δήθεν και ότι να' ναι έχουμε γεμίσει τις ζωές μας.
Αμ' τα σ' αγαπώ που μάθαμε να τα λέμε σαν να κάνουμε γαργάρες για το λαιμό!

Δεν λέγεται εύκολα αγάπη μου το σ’ αγαπώ. 

Δεν είναι καλημέρα. 
Ακόμα και αυτή την κρατάς για εκείνους που την αξίζουν στη ζωή σου.

Δεν είναι για όπου να' ναι τα σ' αγαπώ μας. 
Μόνο αυτό μας έχει μείνει αληθινό σε τούτη τη ζωή. 

Ψέμα και αυτό; Ε όχι!
Τα ψεύτικα χαμόγελα και λίγα μέτρα πιο εκεί η ξινισμένη μούρη. 

Τα μάθαμε πια. 
Μεγαλώσαμε και μπορούμε να βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας και πίσω από την πλάτη μας.

Έχε το θάρρος να μιλήσεις και όχι να σωπαίνεις. Τα δήθεν και τα μισόλογα δεν μας αρμόζουν.

Αλήθεια! Αλήθεια! 
Βροντοφώναξε με την πιο δυνατή και τσιριχτή, βαριά, γλυκιά, όπως την θέλεις, φωνή σου.

Πως αντέχεις να ζεις μέσα στο ψέμα. 
Πως μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια. Πως, αν η ζωή σου βασίζεται μέσα στο δήθεν.

Σίγουρα δεν γίνεται να ταιριάζουμε με όλους και δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. 

Αλλά ξέρεις; Πες το ή μην το πεις, απλά μην κάνεις πως είσαι καλά με όλους. 

Δεν γίνεται αυτό.

Είπαμε να είμαστε αξιοπρεπείς και όμορφοι άνθρωποι. 

Πως θα μπορέσουμε αν δεν φτιάξουμε πρώτα την ψυχή μας; 

Αν δεν ξεκαθαρίσουμε από μέσα μας προς τα πού θα πάμε. 

Όπου πάει το κύμα; 
Μπα συγνώμη αλλά αυτό είναι τουρλουμπούκι και όχι η ζωή σου.

Στο σπίτι μας δεν κρατάμε ότι παλιό μας χαλάει. Τα σκουπίδια τα βάζουμε κάθε πρωί στον κάδο. Κάπως έτσι και στη ζωή μας αλλιώς δεν…

Στο κάτω κάτω της γραφής δικιά μας είναι και ότι θέλουμε την κάνουμε. 

Καθαρή όμως και ξέροντας τι, πως, γιατί την θέλουμε έτσι όπως την θέλουμε.

Ζωή είναι και όχι παιχνίδι, μια και μοναδική, ολόδικιά σου! 
Κάνε την εσύ παιχνίδι και μην αφήνεις να σε παίζουν οι άλλοι.
Τέλος των πάντων, αποφάσισε σε πια μεριά θα πας. Δεν γίνεται να είσαι με όλους και όλα. Έτσι το χάνεις και δεν θα το βρεις ποτέ.

Δικιά σου είναι, μια είναι, ζήσε όπως γουστάρεις και πάρε τις αποφάσεις σου.

Ευθεία ή φιδάκι;

Σας δίνω τα φιλιά μου με την ευχή να βρούμε όλοι κάποια στιγμή προς τα πού θα πάμε.

Ξεσκαρτάρισμα και αλήθεια… 




Καλλιόπη Σουφλή 

Τι είναι η Συστημική Αναπαράσταση...!!!!

Η Συστημική Αναπαράσταση (systemic constellations) είναι ένας τρόπος εργασίας, που εφαρμόζεται απο ειδικά εκπαιδευμένoυς συμβούλoυς - ψυχοθεραπευτές, για συμβουλευτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις σε θέματα που εμφανίζονται σε ανθρώπινα συστήματα (άτομα,οικογένειες,ομάδες,εταιρίες κ.λπ) 

Μια Συστημική Αναπαράσταση μπορεί να διευρύνει την επίγνωση και αυτογνωσία των ατόμων, να διευκολύνει ανακατατάξεις και αλλαγές σε οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις και γενικά δημιουργεί ευκαιρίες για ανακούφιση και αλλαγή στα ανθρώπινα συστήματα. 

Eίναι ένα τρόπος εργασίας που προέκυψε απ' την ψυχοθεραπεία, την οικογενειακή θεραπεία, την ομαδική θεραπεία, τη θεωρία συστημάτων και την φαινομενολογία. 

Ο Bert Hellinger, φέρνοντας μαζί όλα τα προηγούμενα, ανέπτυξε αυτή την βασική εφαρμογή αυτής της μεθόδου,τις λεγόμενες Οικογενειακές Αναπαραστάσεις και είναι ο ιδρυτής αυτού του τρόπου εργασίας.

Οι Συστηματικές Αναπαραστάσεις (ΣΑ) περιλαμβάνουν :
τις Οικογενειακές Αναπαραστάσεις (family constellations)

τις Οργανωσιακές Αναπαραστάσεις (organizational constellations)

και τις Structural Systemic Constellations (αναπαραστάσεις βασισμένες σε συγκεκριμένα δομημένα μοντέλα συστημικών σχέσων ανάλογα με το θέμα που θέλει κάποιος να διαχειριστεί, π.χ. λήψη μιας απόφασης) . 

Οι Σ.Α. μας επιτρέπουν να εξετάσουμε όλα τα είδη των συνδέσεων, που υπάρχουν όχι μόνο σε μια οικογένεια αλλά και σε μια ομάδα, ένα οργανισμό, ένα στόχο, σε οράματα, εσώτερα μέρη, όργανα του σώματος, συμπτώματα, ομοιοπαθητικές θεραπείες (φάρμακα), και τα λοιπά. 

Μπορούμε να προσομοιώσουμε συστήματα προκειμένου να εισάγουμε διεργασίες αλλαγής και να δοκιμάσουμε νέες εναλλακτικές και δυνατότητες.

Οι οικογένειες και τα άτομα μπορούν να αντιμετωπίσουν θέματα εθισμών, γάμου και σχέσεων, σωματικής και ψυχικής ασθένειας, υιοθεσίας, πένθους, επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα.

Οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν τη διαδικασία των Σ.Α για να επικεντρωθούν στην αναδιάρθρωση, την επικοινωνία, την κινητοποίηση της ομάδας, σε θέματα παρενόχλησης, ηθικά ζητήματα, λήψη αποφάσεων, θέματα στρατηγικής και προσδιορισμού σκοπού/ αποστολής.

Οι αναπαραστάσεις μπορεί επίσης να αναδείξουν νέα προοπτική σε θέματα που σχετίζονται με την κληρονομικότητα, οικογενειακές επιχειρήσεις, πολέμους, εγκλήματα ακόμα και την φυλετική καταγωγή.

Οι Συστημικές Αναπαραστάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα, με την χρήση ατόμων ως \"εκπροσώπων\", να προβάλλουμε προς τα έξω, ως ορατές εικόνες, εσωτερικά είδωλα/πρότυπα του κόσμου που έχουμε σχηματίσει. Αυτές οι εξωτερικευμένες εικόνες μπορούν να αλλάξουν. 

Οι αλλαγές στη συνέχεια επηρεάζουν όχι μόνο το άτομο που φέρνει το θέμα προς επεξεργασία αλλά και το σύστημα που αναπλάσσαμε. Μέσω των αποκαλούμενων εκπροσώπων, απεικονίζουμε στο χώρο θέματα και βιώνουμε την «πραγματική κατάσταση» ενός συστήματος - από την οπτική γωνία του ατόμου που φέρει το θέμα. 

Στη συνέχεια, μπορούμε να εξερευνήσουμε, μέσω βοηθητικών παρεμβάσεων, νέες οπτικές των πραγμάτων και εναλλακτικές δυνατότητες. Επίσης, αυτή η εξωτερικευμένη εικόνα, μας δείχνει, αν λείπει κάτι από το απεικονιζόμενο σύστημα και εφιστά την προσοχή μας σε ενδεχόμενους «κρυφούς στόχους/επιδιώξεις» και «αποκλεισμένα θέματα», που αν ληφθούν υπόψη ,μπορεί να έχουν θετική σημασία για την λύση του προβλήματος. 

Αυτή η δυνατότητα προσομοίωσης συστημάτων προκύπτει από την ικανότητά που έχουν όλα τα κοινωνικά ζώα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, να συνδέονται με πεδία πληροφοριών που είναι κοινά σε όλα τα μέλη του είδους τους.

Οι Συστημικές και Οικογενειακές αναπαραστάσεις είναι θεραπευτική εφαρμογή των μορφικών πεδίων στον άνθρωπο και στα συστήματα που ανήκει. Αυτό σημαίνει ότι, αν και δεν γνωρίζουμε ένα σύστημα, για παράδειγμα ένα άτομο, μια οικογένεια, μια εταιρεία κ.τ.λ., εν τούτοις είμαστε σε θέση αυθόρμητα, αν γίνουμε το σύμβολο (εκπρόσωπος) για κάποιο στοιχείο του συστήματος ,να αισθανόμαστε και να αναφέρουμε διαφορές στη σωματική μας αντίληψη, οι οποίες αφορούν αυτό που συμβολίζουμε/εκπροσωπούμε. 

* Οι Συστημικές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν και σε κάποιο βαθμό κάνουν ποιο σαφείς, τις δυνάμεις λειτουργίας των ζωντανών συστημάτων, που κατά τα άλλα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολο και προκλητικό το να τις κατανοήσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε.

Υπάρχουν ενδείξεις αυτών των ίδιων δυνάμεων στη φύση, όταν βλέπουμε καθημερινά μυστήρια όπως το συγχρονισμένο πέταγμα των σμηνών των πουλιών. (Sheldrake R. 2003). Εάν ο συντονισμός αυτός βασιζόταν στην αντίληψη των πουλιών ,του ενός για τον άλλο, μέσα από τις κανονικές τους αισθήσεις όπως τις κατανοούμε εμείς, τότε η αλλαγή της κατεύθυνσης τους θα έπρεπε να είναι κλιμακούμενη/τμηματική και να μοιάζει σαν πτώση ντόμινο. Αντ\' αυτού κινούνται ως μία οντότητα χωρίς καθυστέρηση.

Οι Σ. Α. βασίζονται σε τρόπους επικοινωνίας που ακόμη δεν κατανοούμε πλήρως. Αυτό το ιδιαίτερο φαινόμενο είναι που επιτρέπει να αποκαλυφθεί π.χ. η δυναμική μιας οικογένειας, με τη χρήση εκπροσώπων. 




Πώς θα κάνετε αποτοξίνωση στο λεμφικό σας σύστημα...!!!!

Γνωρίζετε τι είναι και τι κάνει το λεμφικό σας σύστημα; Αν όχι, μην απογοητεύεστε, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το λεμφικό σύστημα είναι ασήμαντο.

Η αποτοξίνωση στο λεμφικό σύστημα είναι απαραίτητη κατά περιόδους, επειδή στην πραγματικότητα είναι εξίσου σημαντικό με το κυκλοφορικό σύστημα του αίματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λεμφικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση των ιστών και τον έλεγχο της φλεγμονής σε διάφορα όργανα του σώματος. 

Αλλά όταν αυτό το λεμφικό σύστημα δεν “αποστραγγίζεται” σωστά, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα ή να προκαλέσει όγκους στους λεμφαδένες σας.

Γιατί είναι απαραίτητη η τακτική αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος
Εκτίθεστε καθημερινά σε έως και 82.000 τοξίνες από διάφορες πηγές. Δεδομένου ότι αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται, είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθούν αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η επιβάρυνση των οργάνων του σώματός σας. 

Αυτός είναι ο λόγος που το λεμφικό σύστημα είναι τόσο σημαντικό. Καθαρίζει τα υγρά γύρω από τα κύτταρά σας, απομακρύνει τα απόβλητα και εκκενώνει κάθε άλλο είδος περιττών ουσιών από αυτά. 

Αν δεν κάνετε ποτέ αποτοξίνωση στο λεμφικό σας σύστημα μπορεί να αναπτύξετε κάποια από τις ακόλουθες παθήσεις : δυσπεψία, ινομυαλγία, φούσκωμα, σκλήρυνση κατά πλάκας, άλγη και πόνους, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και παχυσαρκία.

Πώς να κάνετε αποτοξίνωση του λεμφικού σας συστήματος :

Καστορέλαιο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο που να έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την λεμφική κυκλοφορία. Αυτό είναι, ευτυχώς, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της τοπικής εφαρμογής καστορέλαιου. Το καστορέλαιο μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα επάνω στο δέρμα. Στοχεύστε στο κάτω μέρος της κοιλιάς με το λάδι για να διεγείρετε το λεμφικό σας σύστημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό πανί για πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Θα βάλετε μερικές σταγόνες καστορέλαιο πάνω στο πανί και θα το αφήσετε να δράσει επάνω στο δέρμα σας όλη τη νύχτα. Αυτό θα αποφέρει ευεργετικά αποτελέσματα όπως λιγότερες φλεγμονές, βελτίωση του πεπτικού συστήματος και πιο σωστή κυκλοφορία των λεμφικών υγρών.

Βότανα
Τα βότανα και τσάγια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το καλύτερο βότανο για τον σκοπό αυτό είναι η Echinacea. Το φυτό αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά επίσης το λεμφικό σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. 

Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση και την πρόληψη των φλεγμονών, ενώ καταπολεμάει επίσης βακτήρια, ιούς και μύκητες. Η Echinacea μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση των μακροφάγων, τα οποία είναι κύτταρα λεμφαδένων που εκκρίνουν τοξίνες από τους λεμφικούς συνδέσμους.

Σάουνα
Η εφίδρωση μέσω της σάουνας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες στο λεμφικό σύστημα. Μια σάουνα θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και θα διεγείρει τους ιδρωτοποιούς σας αδένες. Ως εκ τούτου, το σώμα σας αποβάλλει μέσω του ιδρώτα τοξικές χημικές ουσίες, όπως ο χαλκός, ο υδράργυρος, οδήγησε, το νάτριο κ.α.