Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Για να είσαι ευτυχισμένη…!!!

Ναι, υπάρχουν και εκείνα τα λόγια που επιβεβαιώνονται μέσα από τα μάτια. Πόσα και πόσα αξημέρωτα βραδιά δεν έχουν ξοδευτεί, για να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας, εάν αξίζει η όχι κι αυτή η προσπάθεια! 

Έρχονται όμως κάποιες στιγμές, που τα “αλλιώτικα όνειρα” που γύρευες να ταξιδέψεις, να παραδοθείς χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, μένουν και αποτυπώνουν κάθε τι που πριν ήταν ακατόρθωτο.

Όλα εκείνα που είχες φανταστεί για να είσαι ευτυχισμένη λοιπόν… Η αγάπη ζει και επιμένει, συνεχίζει να δυναμώνει, σου γεννάει άλλα συναισθήματα. 

Όταν μπορεί να καταφέρει να σε οδηγήσει σε καινούργιες αναζητήσεις, σε άλλους προβληματισμούς, που δεν είχες συλλογιστεί ως τώρα.

Αλλά αρκετοί από εμάς χρειάζεται να ξυπνήσουμε με έναν άλλο τρόπο, όχι και τόσο ήπιο, αλλά εκείνον που κάτι συμβαίνει ξαφνικά και γυρνάς αλλιώς. Μόλις καταλάβεις τι είναι τελικά η αγάπη, αλλά πάνω απ’ όλα εσύ!

Αυτό το όμορφο και παράλληλα τρελό κομμάτι, που ήρθε και έφερε όλο τον κόσμο ανάποδα μέσα σου, με προορισμό και στάση στο κλειδί της αγάπης. 

Άρχισε λοιπόν να γράφεις την πιο ωραία εποχή σου, γιατί η ζωή είναι τόσο λίγη και οι στιγμές μοιάζουν μικρές στις αλλαγές. 

Πόσο μάλλον όταν εισβάλει η αγάπη, ο άνθρωπός σου, ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα. Κι αν όλα φαίνονται ως επιλογές και δεδομένα, κάποια στιγμή παύουν να υπάρχουν όλα.

Δεν γινόταν τίποτα κι αν γινόταν, η ευχαρίστηση κρατούσε για λίγο κι αμέσως μετά αναζητά πάλι ξανά ένα άλλο πρόβλημα. 

Και πάλι ο χρόνος έκανε την εμφάνισή του, πάλι αμφιβολία, πάλι εάν θα τα καταφέρω. Εάν θα μπορέσω κάπου, κάποτε, να αντικρίσω την αληθινή ευτυχία. 

Τη ζωή βρε φίλη μου! Αλλά έτσι είναι, ό,τι ψάχνεις θα σε καταδικάζει σε μια αποτυχία και θα ξεγλιστράει πιο μακρινά η ελπίδα για το απίθανο.

Η αγάπη που αξίζει, πάντα έρχεται στο τέλος και η επιλογή δική σου. Και ο τρόπος για την ευτυχία δεν δίνεται με κάποια λόγια, αλλά με τρόπο που ζείτε και είστε μαζί ή θα είστε μαζί…




Δέσποινα Γρηγοριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου