Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Πως επιλέγεις ένα άρωμα ;

Οι μυρωδιές που απελευθερώνονται όταν ανοίγεις ένα άρωμα είναι ένας γρίφος για τη μύτη. Είναι σας να έχεις μπροστά σου ένα κλειστό κουτί με μπαλόνια διαφορετικών μεγεθών όπου μόλις ανοίξεις το κουτί, τα πρώτα μπαλόνια που θα πετάξουν είναι τα πιο ελαφριά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα αρώματα.

Τα πρώτα αρώματα που θα μυρίσεις είναι τα πιο ελαφριά. Αυτές είναι οι μυρωδιές κορυφής. Συνήθως προέρχονται από εσπεριδοειδή ή λουλούδια με απαλή, διακριτική ευωδιά. Αυτές οι μυρωδιές, εξατμίζονται στον αέρα σε λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, αναδίδονται οι μεσαίες μυρωδιές, που έχουν μεσαίο ή μεγάλο μοριακό βάρος. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται πιο βαριά λουλούδια και φρούτα.

Το τελευταίο που θα μυρίσεις σε ένα άρωμα είναι οι μυρωδιές βάσης, όπως το ξύλο, ο μόσχος, η ρητίνη, ο καπνός και το δέρμα, που έχουν μεγαλύτερο βάρος, σταθερότητα και διάρκεια στο χρόνο.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο parfum και στο eau de toilette;
Έχουν διαφορετική συγκέντρωση συμπυκνωμένου αλκοόλ. Το parfum έχει 20% και το eau de toilette 10% συγκέντρωση.

Πώς να επιλέγεις ένα άρωμα
Είναι καλύτερο να μην ψεκάζεις το άρωμα αλλά να βάζεις μία σταγόνα στο δέρμα γιατί ψεκάζοντας το 50% εξατμίζεται στον αέρα.

Πόσο διαρκεί ένα άρωμα;
Η ζωή ενός αρώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που το χρησιμοποιείς και το μέρος που το αποθηκεύεις. Ο μεγαλύτερος εχθρός για ένα άρωμα είναι το φως και ο αμέσως επόμενος η ζέστη. Αν θέλεις να επιμηκύνεις τη ζωή του αρώματός σου, το φυλάς σε δροσερό περιβάλλον ακόμη και στο ψυγείο.

Πώς να παρατείνεις τη διάρκεια του αρώματος στο δέρμα;
Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι’ αυτό. Οι ελαφριές μυρωδιές εσπεριδοειδών, λουλουδιών, φρούτων και ευγενών ξύλων εξατμίζονται πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με τις βαριές ξυλώδεις και πούδρινες..

Τι κάνει ένα άρωμα ακριβό;
Οι εκλεκτές και πολυτελείς πρώτες ύλες και γενικά τα συστατικά του. Οι πολύπλοκες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ειδικοί, οι ακριβές συνεργασίες με τους πιο γνωστούς παραγωγούς βιολογικών λουλουδιών. Η δεξιοτεχνία, η εμπειρία των αρωματοποιώνκαι μερικές φορές πληρώνεις και την ακριβή διαφημιστική καμπάνια όπως και το design του μπουκαλιού.

Πότε να μην φοράς άρωμα
Μέσα στο αεροπλάνο. Το καλύτερο άρωμα για το αεροπορικό ταξίδι είναι μόνο το αποσμητικό σου. Στα εστιατόρια, για να μην εμποδίζει την απόλαυση της μυρωδιάς και της γεύσης του φαγητού.

Γιατί κάποια αρώματα είναι εποχιακά
Το πεύκο και η κανέλα σε βάζουν σε εορταστική τροχιά για τα Χριστούγεννα. Τα λουλούδια και τα βρύα στην άνοιξη. Τα φρουτώδη και λουλουδένια στο καλοκαίρι. Ωστόσο, μπορείς να φοράς το αγαπημένο σου άρωμα χειμώνα-καλοκαίρι, με την ίδια διάθεση και άνεση.

Είναι ξεπερασμένη η ιδέα να φοράς πάντα το ίδιο άρωμα;
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις ένα σταθερό άρωμα. Είναι σπουδαίο να σε αναγνωρίζουν μόνο από το άρωμα, που γίνεται κάτι σαν σφραγίδα και σήμα κατατεθέν σου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου