Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Το κρυστάλλινο παλάτι : Υποθάλαμος, Υπόφυση, Επίφυση...!!!!

Πίσω απο τα μάτια και την γέφυρα της μύτης, στον εγκέφαλο μεταξύ του πρόσθιου(λόγος) και οπίσθιου(ένστικτο) εγκεφάλου, υπάρχει μια περιοχή που κάποιοι ονομάζουν "κρυστάλλινο παλάτι". Είναι ο χώρος στον οποίοι βρισκονται ο υπαθάλαμος, η υπόφυση και η επίφυση. 

Είναι τρείς αδένες με θεμελιώδη ρόλο στην ύπαρξη της ζωής τόσο της φυσικής , του φυσικού σώματος, όσο και της μη φυσικής, της πνευματικής ζωής, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Η υπόφυση βρίσκεται ακριβώς πίσω απο την γέφυρα της μύτης σε μια περιοχή που ονομάζεται "τουρκικόν εφίππιον" και ουσιαστικά αποτελεί μέρος του υποθαλάμου.Παράγει πλήθος ορμονών μεταξύ των οποίων η αυξητική, η προλακτίνη ,η θυρεειδοτρόπος και πολλές ακόμα.

Ο υποθάλαμος που βρίσκεται πάνω από την υπόφυση είναι στην πραγματικότητα ενα σύμπλεγμα εγκεφαλικών κυττάρων και μεταδίδει μηνύματα από το σώμα στον εγκέφαλο.

Η επίφυση είναι επίσης ενας ενδοκρινής αδένας σε σχήμα κώνου γι αυτό και οι Έλληνες την ονόμαζαν κωνάριο. Όπως ακριβώς το κουκουνάρι του πεύκου. Ας έχουμε υπόψιν ότι το πεύκο απεικονίζει μια τέλεια ακολουθία fibonacci! 

Η επίφυση θεωρείται ο κυρίαρχος αδένας αν και μικροσκοπικός όπως και η υπόφυση(μόνο 1/2 gr). Εδώ παράγεται η μελατονίνη με απουσία φωτός η οποία εκτός του ότι αυξάνει την παραγωγή λευκοκυττάρων Τ, έχει βασικό ρόλο ως βιολογικό ρολόι του ανθρώπου(κιρκάδιος ρυθμός). 

Έχει διαπιστωθεί ότι το έμπροσθεν μέρος της επίφυσης αποτελείται από την δομή ενός ματιού. Υπάρχει μέσα στον εγκέφαλο ως ενα "υπόλειμμα ματιού". 

Η επίφυση αντιδρά απευθείας στο φως αλλά με ποιόν τρόπο εισέρχεται το φως στην επίφυση; Μια θεωρία σύνδεσης με το οπτικό νεύρο δεν φαίνεται ως αληθής. Θα το δούμε παρακάτω. 

Την πρώτη αναφορά στην δύση την έχουμε από τον Γαληνό ο οποίος μίλησε ευθέως για το τρίτο μάτι και είπε ότι είναι η βαλβίδα που ελέγχει την σκέψη. 

Ο Καρτέσιος διατύπωσε την άποψη ότι είναι ο βασικός μηχανισμός της όρασης και ότι εκεί βρίσκεται η έδρα της ψυχής. 

Τον 1918 Σουηδός ανατόμος ανακάλυψε στην επίφυση κύτταρα που μοιάζουν με εκείνα απο τα οποία αποτελείται ο αμφιβληστροειδής του βατράχου.και του καρχαρία. ενώ πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι περιέχει φωτουποδοχείς.

Αυτά τα στοιχεία είναι που μας οδηγούν στην ταύτιση της επίφυσης με το "τρίτο μάτι".

Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι το τρίτο μάτι είναι η θύρα για το υποσυνείδητο και έχουμε ενδείξεις ότι οι αρχαίοι λαοί το γνώριζαν. Είναι αποδεκτό πλέον απο όσους μελετούν την εσωτερική γνώση ότι η επίφυση μπορεί να ενεργοποιηθεί και τότε ο άνθρωπος μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο στο εσωτερικό της ψυχής όσο και στο φυσικό πεδίο ως απομακρυσμένη όραση αλλά και σε άλλα πεδία όπως το αστρικό.Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου συνδέει το φυσικό με το πνευματικό πεδίο.

Αν μας προβληματίζει τι είναι εκείνο που ενεργοποιεί την επίφυση και της δίνει την δυνατότητα να δημιουργεί οράματα και όνειρα αφού δεν μπορεί να εισέλθει εκεί το φως με φυσικούς μηχανισμούς ας δούμε αυτό: 

Από το chakra της κεφαλής εισέρχεται η prana καθώς το Στέμμα είναι ένας στρόβιλος που την ρουφάει στο εσωτερικό. Όταν η prana εισέρχεται φτάνει στην επίφυση, δημιουργεί δονήσεις και έτσι συμβαίνει η αποδέσμευση από το φυσικό σώμα. Η συνείδηση, η μνήμη και ή όραση εκδηλώνονται πλέον με τρόπο πνευματικό και όχι βιολογικό.

Για τον λόγο αυτό η ενεργοποίηση του τρίτου ματιού θα μας ταξιδέψεις σε "μαγικά" πεδία χωρίς σώμα και άλλους υλικούς περιορισμούς. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει σύνδεση επίφυσης και υπόφυσης και άνοιγμα του 6ου και 7ου chakra ώστε να εισέλθει η prana (άρα και το φως που μας απασχόλησε παραπάνω).

Εδώ συμμετέχει και η καρδιά η οποία δονείται στις υψηλές συχνότητες της αγάπης και της συμπόνιας και συμπαρασύρει σε αυτή την δόνηση την επίφυση. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί λέμε ότι επέρχεται η Φώτιση.

Επικρατεί η άποψη ότι οι διάφορες μορφές εξουσίας, της θρησκείας συμπεριλαμβανομένης, δεν επιθυμούν την ενεργοποίηση της επίφυσης και γενικότερα της περιοχής του κρυστάλλινου παλατιού διότι δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του ανθρώπου και το σπάσιμο των δεσμών με τον φυσικό κόσμο.

Η γνώση κάποτε ήταν περιορισμένη και ήταν αυτό ήταν εύκολο . Σήμερα όμως διαδίδεται αστραπιαία τόσο η "κοσμική" όσο και η εσωτερική γνώση κι έτσι πλέον η ανθρωπότητα γνωρίζει. Διατείνονται όμως ότι κάποιοι απεργάζονται άλλους τρόπους για να εμποδιστεί αυτή η διαδικασία φώτισης.....

Αυτό που πρέπει να τονιστεί τέλος είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν επιχειρούμε να ανοίξουμε μόνοι μας το τρίτο μάτι ούτε και να εργαστούμε με κανένα από τα chakra. Η παρουσία δασκάλου για του οποίου την επάρκεια και την εντιμότητα είμαστε απολύτως σίγουροι κρίνεται απαραίτητη.




Ολγα Παντελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου