Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Τίποτα δεν είναι λάθος...!!!!

Δεν είναι η ώρα λάθος σου λέω, αλλά φταίει που μένεις κολλημένος στους δείκτες, και οι δείκτες δεν δείχνουν ποτέ τους τη στιγμή, απλά περιγράφουν κάποιον αφηρημένο επαναλαμβανόμενο κύκλο. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η στιγμή, ποτέ της δεν είναι λάθος.

Δεν είναι ο τόπος λάθος σου λέω, είναι που ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια άλλους τόπους, καθώς είσαι πεπεισμένος ότι ο παράδεισος είναι κάποιο μέρος μακριά από αυτό που εσύ ζεις. Όμως τον παράδεισο, μαζί σου τον κουβαλάς όπως και την κόλαση, και γι αυτό πάψε να ψάχνεις για τη χώρα της ευτυχίας, γιατί πάντα εκεί είσαι. Αν δεν το βλέπεις, είναι άλλη υπόθεση.

Δεν είναι οι άνθρωποι που μαζί τους είσαι λάθος, αλλά φταίνε οι προσδοκίες που γι αυτούς έχεις. Βεβαίως και δεν σε κρατάει τίποτα από το να απομακρυνθείς αν αυτό επιδιώκεις, αλλά αν απομακρύνεσαι συνεχώς από όλον τον κόσμο, για ανέλυσε λιγάκι τι περιμένεις να βρεις και να σου δώσει αυτός ο κόσμος και όταν δεν το βρίσκεις εσύ φεύγεις!

Δεν είναι οι εξωτερικές συνθήκες λάθος σου φωνάζω, καθώς ζούμε ίσως στις καλύτερες συνθήκες που είχε ποτέ της η ανθρωπότητα. Για σκέψου οι πρόγονοί μας τι κατάφεραν χωρίς καμία από τις τεχνολογίες που έχουμε σήμερα, καμία από τις δυνατότητες, καμία από τις πληροφορίες, την επιστήμη, τα βοηθήματα, την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου που έχουμε σήμερα.

Ένα βήμα εμπρός θα το κάνεις όταν καταλάβεις ότι τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξεις από τα γύρω σου, όλα είναι τέλεια στη θέση τους εκτός από την δική σου αντίληψη για την τελειότητα.

Ένα δεύτερο βήμα θα γίνει όταν αφήνοντας στη θέση τους τα έξω σου, αρχίσεις να ερευνάς τα μέσα σου, για να καταλάβεις γιατί είσαι στο εδώ και τώρα σου, και τι θα κάνεις με αυτό και γι αυτό.

Ένα τρίτο βήμα, σημαντικό, θα γίνει όταν πάψεις να παλεύεις την ζωή, αλλά μάθεις να ζεις τη ζωή. Η πάλη είναι πάλη, η μάχη είναι μάχη, και η ζωή είναι ζωή. Δεν είναι η ζωή πάλη, ούτε είναι άσκημη, ούτε είναι άδικη. Η ζωή είναι ζωή. Όσο γρηγορότερα μάθεις γι' αυτήν τόσο γρηγορότερα θα φύγει ο πόνος.

Ένα μεγάλο βήμα θα γίνει όταν, αναγνωρίσεις με υπευθυνότητα το ρόλο που έχεις να διαδραματίσεις μέσα στην εξελικτική πορεία της ζωής, καθώς αυτή, σε διάλεξε για να εκπληρώσεις αυτό που μπορείς να της προσφέρεις ώστε αυτή να πλουτίσει, να αυξηθεί και να ολοκληρωθεί μέσα από εσένα, για εσένα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου