Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Το ξέρεις ότι ο λόγος σου είναι νόμος ?

Το ξέρεις ότι ο λόγος σου είναι νόμος? Ότι αυτά που λες, ακόμα και απερίσκεπτα καμία φορά, γίνονται η πραγματικότητα σου? Οι άνθρωποι θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί αν γνώριζαν την δύναμη των λόγων τους, γιατί κάθε λέξη που ξεστομίζουν ή γράφουν είναι μία επιβεβαίωση. "Επιβεβαιώνω" σημαίνει κυριολεκτικά "αναγνωρίζω και βεβαιώνω την αλήθεια ενός πράγματος". Όταν επιβεβαιώνεις κάτι, δίνεις μορφή στις σκέψεις σου.

Πολλοί άνθρωποι, μη συνειδητοποιώντας την δύναμη των λόγων τους, επιβεβαιώνουν για τον εαυτό τους έλλειψη, ένδεια, ασθένεια και δυστυχία. Όταν παραπονιούνται και μεμψιμοιρούν, διακηρύσσουν και διαμορφώνουν την ίδια δυστυχία, έλλειψη, πόνο και θλίψη που τόσο πολύ απεχθάνονται.

Είσαι το μοναδικό άτομο μέσα στον νου σου. Εσύ αποφασίζεις τώρα, αυτήν την στιγμή, να ελέγξεις τα λόγια σου, τόσο τα γραπτά όσο και τα προφορικά, κι έτσι να πάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο τού πεπρωμένου σου. 

Εξάλλου, μονάχα εσύ έχεις την ευθύνη για όσα σκέφτεσαι και λες. Κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να ξεστομίσεις λόγια αρνητικά. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου.

Από την στιγμή που θα αποκτήσεις επίγνωση για την δύναμη τού λόγου σου, πολύ γρήγορα θα μπορέσεις να διακρίνεις γιατί οι ζωές των άλλων ανθρώπων είναι όπως είναι. 

Όσοι παραπονιούνται, όσοι επικεντρώνονται στην μιζέρια, όσοι διαρκώς βαρυγκωμούν με τίς δυσκολίες τής ζωής τους, ζουν όντως ζωές γεμάτες εμπόδια. Η ζωή τους είναι ακριβώς αυτό που δηλώνουν. 

Εκείνοι που διακηρύσσουν την χαρά, την αγάπη και την επιτυχία, εκείνοι που μιλούν με λόγια θετικά, που ομολογούν ότι τούς συμβαίνουν καλά πράγματα, ζουν ζωές χαρούμενες, επιτυχημένες, συναρπαστικές και γεμάτες αγάπη. 




Barbara Berger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου