Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Το δώρο του Σπουργιτιού...!!!!

Πριν λίγα χρόνια μια ηλικιωμένη πελάτισσα μου στον βελονισμό έσωσε δύο μωρά σπουργιτάκια, και κατάφερε να τα μεγαλώσει ταϊζοντας τα με τα χέρια της και τα δύο. Την ημέρα που ήταν για να αφήσει τα δύο νεαρά πουλάκια να πετάξουν, το αρσενικό σπουργίτι πέταξε μακριά και κατέληξε τα ζει στον κήπο και την γύρω περιοχή. 

Συχνά, όταν η γυναίκα καθόταν στην στάση του λεωφορείου, το αρσενικό σπουργίτι εμφανίζονταν, και έκαναν οι δύο τους μια κουβεντούλα. Αλλά το θηλυκό σπουργίτι επέλεξε να συνεχίσει να ζει μέσα στο σπίτι με τη γυναίκα.

Για πολλά χρόνια η πελάτισσα μου είχε υποφέρει με σοβαρά έλκη στα πόδια. Δεν είχε βρεθεί καμία θεραπεία γι’ αυτά. Για να προστατευτεί το πληγωμένο δέρμα, και τα δύο πόδια έπρεπε να μένουν μπανταρισμένα. 

Μια μέρα ενώ η γυναίκα καθόταν στην καρέκλα της, το θηλυκό σπουργίτι προσγειώθηκε πάνω στους επιδέσμους και άρχισε να τσιμπάει το ύφασμα. Το πουλί συνέχισε να το κάνει αυτό για αρκετές συνεχείς ημέρες, μέχρι που η γυναίκα σκέφτηκε να ξεδιπλώσει τους επιδέσμους. 

Από τότε και μετά η φτερωτή φίλη της προσγειώνονταν πάνω στα πόδια της κάθε ημέρα και τσιμπούσε το μολυσμένο δέρμα, καθαρίζοντας τις πληγές.

Τα πόδια της γυναίκας άρχισαν θα γιατρεύονται. Όταν ξαναπήγε να δει τους γιατρούς της, αυτοί έμειναν έκπληκτοι. Πώς έγινε και αυτή η επίμονη ασθένεια ξαφνικά θεραπεύτηκε;

Τα έλκη είχαν φύγει, και το δέρμα ήταν τώρα υγιές. Χαμογελώντας στον εαυτό της, η πελάτισσα μου δεν είπε τίποτα, αφήνοντας τους γιατρούς να αναρωτιούνται.

Μια υπέροχη πράξη από αυτόν τον φτερωτό θεραπευτή συνέβη την τελευταία ημέρα του πουλιού. Το σπουργίτι πέταξε πάνω σε ένα τραπέζι όπου είχε πέσει ένα μικρό κόκκινο τριαντάφυλλο. 

Πιάνοντας το τριαντάφυλλο με το ράμφος της, το πουλί πέταξε στην γυναίκα και – σε μια τελική χειρονομία – άφησε το τριαντάφυλλο να πέσει πάνω στην ποδιά της γυναίκας. Μια στιγμή αργότερα το μικρό σπουργίτι κατέρρευσε και πέθανε.

Η φροντίδα της πελάτισσας μου για τα σπουργίτια είχε σαν αποτέλεσμα την φιλία και την σχεδόν θαυμαστή ίαση, αλλά δεν υπήρχε καμία αμφιβολία μέσα στο μυαλό της ότι το πιο υπέροχο δώρο από όλα ήταν αυτό το μικρό κόκκινο τριαντάφυλλο, η αδιαμφισβήτητη έκφραση αγάπης του πουλιού.

Nick Hurn

Το σχόλιο του Bernie:
«Το Δώρο του Σπουργιτιού» επιβεβαιώνει ότι όταν επιλέγεις τη ζωή, συμβαίνουν θαύματα. Και μια που μιλάμε για θαύματα – ένα σπουργίτι που διώχνει την ασθένεια με το τσίμπημα του – για φανταστείτε το αυτό! Το πουλί καθάριζε τις πληγές, αφαιρώντας τον αρρωστημένο ιστό από την γυναίκα η οποία είχε δείξει συμπόνια στο πουλί. 

Τα ζώα έχουν συναισθήματα και σχέσεις που έχουν νόημα γι’ αυτά. Νιώθουν την αγάπη σου, γνωρίζουν ότι νοιάζεσαι, και σπεύδουν να σε βοηθήσουν με κάτι. Επικοινωνούν με τις πράξεις τους.

Το δώρο – το τριαντάφυλλο – μου θυμίζει μια γυναίκα η οποία έκανε χημοθεραπείες, και όταν έφευγε από το νοσοκομείο μετά την θεραπεία της, έκανε εμετό σε όλο τον δρόμο προς το σπίτι της. Ο σύζυγος της της έδινε την σακούλα που είχε κρατήσει μέσα στο αυτοκίνητο γι’ αυτόν τον σκοπό. 

Μια μέρα καθώς ετοιμάζονταν να αρχίσει να κάνει εμετό, άνοιξε την σακούλα και βρήκε μια ντουζίνα τριαντάφυλλα από τον σύζυγο της. Μου είπε ότι ποτέ δεν ξαναέκανε εμετό κατά την διάρκεια της θεραπείας της. Τι όμορφο δώρο αγάπης!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου