Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Δύο συνήθειες για να κάνουμε εύκολα αλλαγές στη ζωή μας...!!!!

Mερικές φορές, ενώ ξέρουμε ότι κάποια πράγματα μας βοηθάνε να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα της ζωής μας, τα αποφεύγουμε ή τα αναβάλουμε ή τα ξεκινάμε, αλλά καταλήγουν να είναι αποτυχημένες προσπάθειες. 

Αυτά μπορεί να είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής, ίσως μία δίαιτα, να βάλουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας κι οτιδήποτε άλλο. Θα σας πω λοιπόν δύο συνήθειες, που αν τις υιοθετήσουμε, βοηθάνε να κάνουμε πιο εύκολα τις αλλαγές που θέλουμε. 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ή ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 

Ένα ρούχο που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ καιρό, βιβλία που δεν μας χρειάζονται πλέον, πράγματα που κρατάμε σε αποθήκες και σε πατάρια και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ! 

Με αυτή τη διαδικασία ο υποσυνείδητος νους παίρνει το μήνυμα ότι θέλουμε να κάνουμε χώρο στη ζωή μας για καινούργια πράγματα! 

Nα θυμόμαστε να το κάνουμε και κάθε μέρα αν είναι δυνατόν. Nα πετάμε κάτι έστω και μικρό που μας είναι άχρηστο. Αν δεν το κάνουμε καθημερινά, να το έχουμε στο νου μας να το κάνουμε οπωσδήποτε τις μέρες που δεν είμαστε καλά, που έχουμε μπλοκάρει από συναισθήματα και νιώθουμε πως δεν έχουμε το κουράγιο και τη διάθεση να ξεκινήσουμε το καινούργιο που ξέρουμε ότι θα βελτιώσει τη ζωή μας. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. 

Κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ μέχρι σήμερα ή έχουμε χρόνια να κάνουμε! Μπορεί να είναι μία καινούργια άσκηση στη γυμναστική, ένα διαφορετικό πρόγραμμα στη διάρκεια της ημέρας μας από ότι κάνουμε συνήθως, να δοκιμάσουμε να ετοιμάσουμε ένα φαγητό ή ένα γλυκό που δεν έχουμε ξαναφτιάξει , ακόμη και να πλύνουμε με διαφορετικό χέρι τα δόντια μας ή να φάμε με διαφορετικό χέρι. 

Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι περίπλοκο. Αρκεί να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως κι αν είναι δυνατόν να μην το έχουμε ξανακάνει ποτέ. 

Αυτές οι μικρές αλλαγές δημιουργούν καινούργιες συνάψεις στον εγκέφαλο και αυτό μας βοηθάει να είμαστε πιο ευέλικτοι, να διευρύνουμε τον τρόπο που βλέπουμε τις καταστάσεις και να γινόμαστε πιο ανοιχτοί και δεκτικοί στις αλλαγές. 

Οι παραπάνω τεχνικές είναι δοκιμασμένες και 100% αποτελεσματικές! 

Επιμείνετε να τις κάνετε για κάποιες μέρες συνεχόμενα και θα βιώσετε τα οφέλη τους στην καθημερινότητά σας! 




Κυριακή Τζογανάκη, 
Εναλλακτική θεραπεύτρια, Life Coaching 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου