Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

9 υπέροχοι τρόποι να επικοινωνήσεις με Το Θεό χωρίς να πας στην εκκλησία...!!!!


Συναντάς καθημερινά όλα τα είδη των ανθρώπων. Δοκίμασε να ψάξεις το Θεό σε κάθε άτομο, που συναντάς. Θα αλλάξει τον τρόπο, που βλέπεις τον κόσμο. Είναι δύσκολο να θυμώσεις με κάποιον, όταν είσαι δεκτικός στο ότι ίσως υπάρχει κάποιο θεϊκό στοιχείο μέσα του. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να δεις το Θεό σε κάποιον άλλο, αρκεί να ξέρεις, ότι είναι εκεί. 

Ο Θεός είναι πανταχού παρών. Ζει μέσα μας και γύρω μας και μας ενώνει με όλα τα έμψυχα και άψυχα όντα του κόσμου. 

Δεν χρειάζεται να πηγαίνει κανείς εκκλησία, για να βιώσει την επαφή με τον Θεό. 

Ιδού 9 τρόποι με το πώς να αποκτήσεις πνευματική ένωση με το Θεό δίχως να πηγαίνεις εκκλησία: 

1. Άσε το Άγιο Πνεύμα να σε φωτίσει 
Η ζωή σου είναι πολύτιμη! Έχεις περιορισμένο χρόνο σε αυτόν τον φανταστικό πλανήτη, που λέγεται γη. Είναι δική σου δουλειά να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο. Το να είσαι δεκτική στην ατελείωτη θεϊκή ενέργεια σε βοηθά να μάθεις, πώς να ζήσεις τη ζωή σου. Θα ανακαλύψεις μια φυσική ροή στη ζωή σου, που θα σε μεταφέρει στο πέρασμα του χρόνου σαν ένα ήρεμο ποτάμι. 

Αν θες να παραμείνεις συνδεδεμένη με το Θεό, πρέπει να ελαττώσεις ταχύτητα, ώστε το Άγιο Πνεύμα να μπορέσει να σε τραβήξει κοντά του. Είναι δύσκολο να παραμείνεις κοντά στο Θεό, όταν είσαι συνεχώς απασχολημένη. 

Η φώτιση του Θεού θα ’ρθει στη ζωή σου, όταν της αφήσεις χώρο να λάμψει.Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο Θεό και θα είσαι ευλογημένη. 

2. Κάνε διαλογισμό ή προσευχή 
Ο διαλογισμός και η προσευχή επιτρέπουν στο Θεό να αποκαλυφθεί μέσα σου. Ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις το Θεό μέσω του σώματός σου, των συναισθημάτων και του μυαλού σου. Η προσευχή είναι περισσότερο σαν μια ανοιχτή συνομιλία μαζί Του. 

Υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι προσευχής και διαλογισμού. Ένας τρόπος είναι η σιωπηλή προσευχή. Δεν απαιτεί να αδειάσεις το μυαλό σου. Επιλέγεις μια συγκεκριμένη λέξη, που σε βοηθά να επανέλθεις κάθε φορά, που εστιάζεις υπερβολικά σε μια σκέψη. 

Στο τέλος, θα πρέπει να βρεις μια πρακτική, που να λειτουργεί για σένα. Μια συνομιλία με το Θεό δεν θα σου φέρει άμεσες απαντήσεις. Μπορεί να φαίνεται, πως ο Θεός δεν σε ακούει, αλλά χρόνια αργότερα, θα διαπιστώσεις, ότι ο Θεός ανταποκρίθηκε, όχι κατ ‘ανάγκη με τον τρόπο, που περίμενες. 

Η προσευχή περιέχει μέσα της την έννοια της καρτερικότητας. Έχει σχέση με το να ζεις, λες και εισακούεται η προσευχή σου, αλλά χωρίς καμία προσδοκία για το αν και πότε θα απαντήσει ο Θεός. 

Υπάρχουν πλήθος χριστιανικών, εβραϊκών και μουσουλμανικών παραδόσεων να εξερευνήσεις. Υπάρχουν επίσης και οι ανατολικές θρησκείες / φιλοσοφίες. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος προσευχής. Η μόνη προϋπόθεση, που πρέπει να θέσεις είναι η γενναιοδωρία, η αγάπη και ο σεβασμός. 

Μην περιμένεις να είναι εύκολο στην αρχή. Θα χρειαστεί να εξασκήσεις αυτή τη νέα συνήθεια τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, συνειδητά, προτού γίνει κομμάτι της ζωής σου. 

3. Απόλαυσε την επαφή σου με τη φύση 
Οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται συνδεδεμένοι με κάτι το Ανώτερο, όταν βρισκόμαστε στον υπέροχο, φυσικό κόσμο του Θεού. Μου αρέσει να περπατάω κατά μήκος παραλιών, σε λίμνες, ποτάμια και βουνά. Λατρεύω το μεγαλείο τους! 

Τί απολαμβάνεις περισσότερο; Ανακάλυψε τα ιερά σου μέρη, είτε ζεις στην ύπαιθρο, είτε στην πόλη. Αφιέρωσε χρόνο σ’ αυτό. Πήγαινε σε αυτά τα μέρη. 

Απόλαυσε την ομορφιά, τη μαγεία και την ενέργεια του τoπίου. Πάρε βαθιές ανάσες, για να χαλαρώσει το μυαλό σου, έτσι ώστε να μπορείς πραγματικά να απολαύσεις την όλη ατμόσφαιρα. Αυτή η εμπειρία θα σε κάνει να βιώσεις κάτι το διαφορετικό. 

4. Να είσαι ανοιχτή στην αναζήτηση του Θεού μέσα σου 
Ο Θεός είναι μέσα σου, όπως η αναπνοή σου και ο χτύπος της καρδιάς σου. Η ενδοσκόπηση βοηθά να βρεις την μοναδικότητα του Θεού μέσα σου. Ναι, είσαι άξια. Ναι, είσαι αξιαγάπητη. Ναι, έχεις έναν σκοπό σε αυτό τον κόσμο. 

Εξερεύνησε όλα τα μικρά και μεγάλα πράγματα, που έχεις κάνει και τα οποία έχουν κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος είτε πρόκειται για ένα άτομο, ένα κατοικίδιο, ένα άγριο ζώο ή για ολόκληρη τη γη. Όλα όσα κάνουμε, που είναι ευλογία για τη γη και όλους τους κατοίκους της, κάνουν τη διαφορά. 

Πώς ξέρεις, αν είναι ο Θεός που σου μιλάει; Σίγουρα δεν είναι ο Θεός, εάν αισθάνεσαι ντροπή. Δεν είναι ο Θεός, εάν είσαι καταστροφικός ή βίαιος. Δεν είναι ο Θεός, εάν προσπαθείς να ελέγξεις ή να χειριστείς κάποιον. Με την εξάσκηση, θα δεις τη διαφορά. 

5. Αναζήτησε τον Θεό σε κάθε άνθρωπο, που συναντάς 
Συναντάς καθημερινά όλα τα είδη των ανθρώπων. Δοκίμασε να ψάξεις το Θεό σε κάθε άτομο, που συναντάς. Θα αλλάξει τον τρόπο, που βλέπεις τον κόσμο. Είναι δύσκολο να θυμώσεις με κάποιον, όταν είσαι δεκτικός στο ότι ίσως υπάρχει κάποιο θεϊκό στοιχείο μέσα του. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να δεις το Θεό σε κάποιον άλλο, αρκεί να ξέρεις, ότι είναι εκεί. 

Είναι κάτι το ιερό, που έχεις και εσύ και όλοι και σε συνδέει με κάθε άνθρωπο που συναντάς, ακόμα και ανθρώπους, που δεν ξέρεις. Ξέρεις, ότι είσαι μέρος της μεγάλης οικογένειας του Θεού, που περιλαμβάνει κάθε άνθρωπο σε αυτή τη γη. 

6. Θα βιώσεις την εμπειρία του Αγίου Πνεύματος από άτομα και σε μέρη, που δεν περιμένεις 
Ο Θεός θα σε εκπλήξει! Σκέψου για μια στιγμή κάποιον, που σ’ ενθάρρυνε ή σε βοήθησε χωρίς να ξέρεις, ότι σε νοιαζόταν. 

Ίσως ήταν η στιγμή, που ένας ξένος σταμάτησε να σου δώσει οδηγίες. Ίσως ήταν η στιγμή, που ένας άγνωστος σε βοήθησε να αλλάξεις λάστιχο. Ίσως ήταν όλοι οι γείτονες, που σου έφεραν φαγητό, όταν περνούσες μια δύσκολη στιγμή. 

Μην εστιάζεις μόνο στους ανθρώπους. Τα ζώα είναι εκπληκτικά. Τα κατοικίδια, σκυλάκια και γατούλες το διαισθάνονται, όταν περνάς δύσκολα. Ακόμα και τα άγρια ζώα μας προειδοποιούν για πυρκαγιές. Μας δείχνουν, αν ο χειμώνας, που θα έρθει θα είναι κακός ή πιο ήπιος. 

Το μεγαλύτερο δώρο από το Θεό είναι όταν προέρχεται από ένα άτομο, που δεν χωνεύεις. Θα μπορούσε να είναι μια ειλικρινής συγγνώμη από ένα άτομο, που σ’ έβλαψε πολλά χρόνια πριν. 

Η συγγνώμη δεν σημαίνει, ότι πρέπει αναγκαστικά να γίνετε φιλαράκια. Αρκεί, για να σ’ απαλλάξει από την οδυνηρή εμπειρία, που σου προκάλεσε πολλά χρόνια πριν. 

7. Βρες τη μουσική, που αγγίζει την ψυχή σου 
Τί είδους μουσική αγγίζει την καρδιά σου; Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με τα ενδότερα της ψυχής σου. 

Η μουσική μπορεί να αγγίζει κάποιες χορδές σου, που καμία λέξη ποτέ δεν άγγιξε. Έχει οικουμενικό χαρακτήρα. Όλοι μπορούν να εκτιμήσουν τη μουσική ανεξάρτητα από την καταγωγή, τις πεποιθήσεις ή την ηλικία τους. 

Αφιέρωσε χρόνο, για να ακούσεις τη μουσική, που σ’ εμπνέει. Η μουσική έχει απίστευτα αποτελέσματα, όταν αισθάνεσαι πεσμένη. Η μουσική μπορεί να ισορροπήσει ξανά το σώμα, την καρδιά και το μυαλό. 

Η μουσική σε μεταφέρει σε πνευματικές αναζητήσεις. Σε γυρίζει σε μέρη, όπου το άγιο και το συνηθισμένο γίνονται ένα. Όταν βρεθείς σε τέτοια μέρη, νιώθεις χαρά και μόνο, επειδή ζεις. 

8. Τίμα το σώμα σου σαν ναό 
Όταν αναγνωρίζεις, ότι το Άγιο Πνεύμα είναι μέσα σου, αλλάζει ο τρόπος, που βλέπεις τον εαυτό σου. Αρχίζεις να τον βλέπεις ως πολύτιμο μόνο και μόνο, επειδή είσαι εσύ. 

Όταν αισθάνεσαι την ιερότητα μέσα σου, καλείσαι να φροντίσεις τον εαυτό σου. Φαντάσου, ότι το σώμα σου είναι η εκκλησία, το ιερό, το τζαμί ή οτιδήποτε άλλο. Το σώμα σου χρειάζεται καλό φαγητό, άσκηση και χαλάρωση. 

Η ψυχή σου χρειάζεται σχέσεις αγάπης. Η συναισθηματική, πνευματική και σωματική σου υγεία χρειάζεται προσοχή, χρόνο και εξάσκηση. 

9. Εξασκήσου στην έκφραση της απόλυτης ευγνωμοσύνης 
Το να εκφράζεις την απόλυτη ευγνωμοσύνη σου, ανοίγει την καρδιά και την ψυχή σου. Η έκφραση της απόλυτης ευγνωμοσύνης είναι η τέχνη της ευχαριστίας για όλα τα καλά στη ζωή σου. Μπορεί να είναι ακόμα και για… 

…τον ήλιο, που μας κρατά ζεστούς και βοηθά να καλλιεργήσουμε το φαγητό, που τρώμε.

…τη Σελήνη, που ελέγχει τις παλίρροιες.

…το νερό, που δίνει ζωή.

…τα τρόφιμα, που μας κρατάνε στη ζωή.

…τη φιλία. 

…τα κατοικίδιά μας.

…τα ζώα, τα ψάρια, τα έντομα κ.λπ. 

Τί άλλο μπορείς να προσθέσεις στην λίστα αυτή; Χιλιάδες οι επιλογές. 

Εξασκώντας την τέχνη της αγάπης του κόσμου γίνεσαι δεκτική στο να βιώσεις το θείο στη ζωή σου. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κρατάς το Θεό στην καθημερινότητά σου. Η εμπειρία σου από το Άγιο Πνεύμα θα αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη επίγνωση του ιερού, όσο περισσότερο εξασκείσαι και ευχαριστείς το Θεό κάθε μέρα. 

Όπως μπορείς να δεις, η σύνδεση με το Θεό χωρίς να πηγαίνεις στην εκκλησία είναι εφικτή καθημερινά, αλλά χρειάζεται εξάσκηση. 

Μπορείς να αποκτήσεις υπόσταση μέσω της χαλάρωσης, του διαλογισμού, της προσευχής, της απόλαυσης της φύσεως, της αναζήτησης του Θεού μέσα μας, του να βλέπεις το Θεό σε κάθε πρόσωπο, που συναντάς, του να είσαι ανοιχτή να βιώσεις την ύπαρξη του Θεού σε απροσδόκητα μέρη..., 

της απόλαυση της μουσικής, που αγγίζει την ψυχή σου, με το να φέρεσαι καλά στο σώμα σου και να εξασκηθείς στην έκφραση της απόλυτης ευγνωμοσύνης. 

Το να παραμείνεις σε επαφή με το Θεό είναι ένα δια βίου ταξίδι. Απαιτείται να κάνεις αυτές τις πρακτικές ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου, εάν θες να ζήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Το καλύτερο είναι, ότι γνωρίζεις βαθιά μέσα σου, ότι ποτέ δεν θα είσαι μόνη και. ότι το σύμπαν πάντα θα σε στηρίζει. 

Ε, ναι λοιπόν. Δεν χρειάζεσαι εκκλησία, για να το κάνεις αυτό, αλλά το να βρεις μια κοινότητα από ανθρώπους με την ίδια νοοτροπία, που θα σ’ ενθαρρύνουν στο ταξίδι σου. Μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε ομάδα. Δεν χρειάζεται να είναι μια συνηθισμένη, θρησκευτική οργάνωση. 

Βρες αυτό, που χρειάζεται, για να ζεις με χαρά, ελπίδα και σκοπό. Το αξίζεις! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου