Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Θέλει κότσια να λες δυνατά τα πιστεύω σου, χωρίς να προσβάλλεις...!!!!

Προσπάθησα, κι ακόμη προσπαθώ να αλλάξω τον κόσμο. Θέλει κότσια και μπέσα να μπορείς να λες δυνατά τι πιστεύεις, αλλά χωρίς να προσβάλλεις. 

Η προσβολή δείχνει αδυναμία. Είναι ελάττωμα για κείνους που δεν έχουν πίστη στον εαυτό τους. Όταν δε μπορείς να πιστέψεις και να στηρίξεις την άποψή σου με πυγμή, στρέφεσαι σε δόλια μέσα όπως είναι η έπαρση και η αλαζονεία. 

Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω. Να μπορώ να μιλήσω με λέξεις ηχηρές που ταρακουνούν συνειδήσεις. Δεν αναζητώ τις παρερμηνείες ούτε τη δόξα. Η δόξα είναι μια αλήθεια που στέγνωσε, που μαράθηκε μόλις βγήκε στο φως. 

Είναι για κείνους που αναζητούν την επιβεβαίωση από τους γύρω και θέλουν να δείξουν στον κόσμο πως κάτι έκαναν ή πως κάτι αξίζουν. 

Το να μιλάς με λόγια ψυχής είναι μια μελωδία ξεχωριστή. Γίνεται ακόμη πιο σθεναρή όταν χρησιμοποιείς άδολα μέσα, όταν δε θες κάτι να πετύχεις, όταν δηλαδή το κάνεις για σένα. 

Πόσες φορές μίλησες σε φίλους για σένα; Για συναισθήματα που γρατζουνούσαν τη σκέψη σου; Πόσες φορές είδες στο βλέμμα του άλλου τη συγκίνηση τη δική σου; 

Όπως και να' χει, να ξέρεις πως το πάθος είναι μεταδοτικό. Όταν λατρεύεις μια αξία, μια ιδέα κι αφοσιώνεσαι στο στόχο όλα μπορούν να αλλάξουν. Οι ιδέες θα μετουσιωθούν σε συμπεριφορές κι οι συμπεριφορές θα ταρακουνήσουν τον κόσμο. 

Τίποτα δεν είναι όπως πριν όταν κάνεις κάτι με πάθος. Όταν χαμογελάς στη ρουτίνα. Όταν κλείνεις το μάτι σε κείνον που ξέρεις πως δε σε υπολογίζει. 

Όταν λες μια καλή κουβέντα σε κείνον που περιμένει να του φτιάξεις τη μέρα. Όταν ενθουσιάζεσαι με την επιτυχία του άλλου επειδή ξεπέρασε τον εαυτό του. 

Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι για σένα. Κάνε κάτι εσύ. Προχώρησε τη μέρα σου, τη συμπεριφορά σου, τα λόγια σου ένα βήμα μπροστά. Συμπεριφέρσου όπως θα ήθελες κι οι άλλοι να συμπεριφερθούν σε εσένα. 

Εκεί θα μάθεις να διαβάζεις χαρακτήρες. Θα μπορείς να σμιλέψεις τους στόχους σου και να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα στη ζωή σου. 

Η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολλαπλές αναγνώσεις. Μαθαίνεις να διαβάζεις δυνατά και να εξετάζεσαι μέσα στη μέρα: συναισθήματα, αξίες, συμπεριφορές. 




Ειρήνη Σταυρακάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου