Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Είμαι Αρκετός...!!!!

Πολλές φορές ακούμε πως, το να σκέφτεσαι θετικά, μπορεί να αλλάξει τις καταστάσεις της ζωής σου. Αλλά, αν και αυτό γίνεται καταναγκαστικά και με ψυχολογική πίεση, είναι φυσικό να μη λειτουργήσει θετικά. Υπάρχουν και οι δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν να υπάρξει πάντα θετική σκέψη, όσο και αν θέλουμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. 

Το να ενταχθεί ένας τρόπος σκέψης και αντίδρασης μέσα μας απαιτεί χρόνο και μεθοδικότητα. Η επιβολή στη σκέψη μας, όταν νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, θα παράγει μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα. 

Όμως, αν δεν αφήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα να μας παρασύρουν στον κυκεώνα της άρνησης, μπορούμε να κάνουμε αυτήν την αλλαγή σταδιακά. Είναι σημαντικό, όταν νιώθουμε κάτι αρνητικό, για αρχή, να το αποδεχτούμε. 

Είναι κομμάτι μας. Είναι απόσταγμα των προσωπικών μας φόβων και εμπειριών. Άρα, δεν είναι κάποιος εχθρός που πρέπει να κατατροπώσουμε, αλλά ένα δικό μας, πονεμένο κομμάτι, που χρειάζεται να εκφραστεί. 

Οπότε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο που για εμάς είναι αποδεκτός και να εστιαστούμε προς τη λύτρωση αυτής της ψυχολογικής κατάστασης. 

Για παράδειγμα, μπορούμε να μιλήσουμε με έναν ψυχολόγο για αυτό, με έναν φίλο που αισθανόμαστε πως μπορεί να μας στηρίξει βαθιά, να κάνουμε μία θεραπεία, να εκφράσουμε αυτό το συναίσθημα ζωγραφίζοντάς το. 

Όσο περισσότερο δουλεύουμε με αυτό το κομμάτι που αντιστέκεται στην αλλαγή, τόσο πιο ευέλικτοι θα γινόμαστε. Οπότε, η προσαρμογή στα καινούργια δεδομένα, γίνεται πιο εύκολα, καθώς εμείς οι ίδιοι το επιτρέπουμε. 

Αναλογιστείτε σε πόσα γεγονότα αντισταθήκατε, είτε γιατί σας φόβιζαν, είτε γιατί υπήρχε μέσα σας αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Στο πέρασμα όμως του χρόνου, είδατε ότι εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα για εσάς εν τέλει. 

Αυτή η συνειδητοποίηση, θα είναι μία μεγάλη βοήθεια στην αποδοχή. Εξετάστε ξανά τις πεποιθήσεις σας, τις σκέψεις σας, τις προτάσεις που επαναλαμβάνετε και σας στερούν τη δυνατότητα εδραίωσης μίας πιο θετικής στάσης. 

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει κάτι νέο, όταν κατακλύζετε τον εαυτό σας με σκληροπυρινική κριτική; Οι πεποιθήσεις είναι σαν να δημιουργούν ένα αποτύπωμα: όσο πιο πολλά χρόνια επαναλαμβάνονται, τόσο πιο ευδιάκριτα αποτυπώματα αφήνουν. Είμαστε 70% νερό. 

Το νερό έχει μνήμη. Για να το αποδώσω με μία μεταφορά, όπως το νερό παίρνει τη μορφή κάθε δοχείου όπου το βάζουμε, έτσι και το εσωτερικό μας νερό παίρνει τη φόρμα της κάθε πεποίθησης. 

Φανταστείτε την κάθε πεποίθηση σαν μία σφραγίδα που αφήνει το αποτύπωμά της σε κάθε μας κύτταρο. Έτσι, αυτό που “γράφει” η κάθε σφραγίδα, γίνεται εν τέλει όλη μας η υπόσταση. Αν η σφραγίδα αποτυπώνει “Δεν αξίζεις”, όλο μας το σύστημα καταλλήγει να ουρλιάζει μέσα μας “Δεν αξίζεις”. 

Ο Άλφρεντ Άντλερ ( Αυστριακός ιατρός και ψυχολόγος) είπε: “Όσο μεγαλύτερο το αίσθημα της κατωτερότητας που έχει βιώσει ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ορμή για κατάκτηση και τόσο πιο βίαιη η συναισθηματική διαταραχή”. 

Ποια εμπειρία σας κρατά σε συναισθήματα αναξιότητας; Τι πολεμάτε μέσα σας με τόση ορμή; Από τι παλεύετε να ξεφύγετε και, τελικά, μπλέκεστε περισσότερο στον ιστό του, χάνοντας το πιο βασικό, την ειρήνη μέσα σας; 

Επίσης, ο Άντλερ, αναφέρει ότι ο εγκέφαλος, όπως και το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορούν να εκπαιδευτούν. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, όπως το συναίσθημα, αλλά και οι σκέψεις, όταν είναι ανεκπαίδευτες, μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την υγεία μας. 

Έτσι, όσο μεγαλύτερο σημείο προσωπικής κερδίζετε, τόσο πιο ουσιαστική γίνεται η αλλαγή. Τόσο πιο εύκολα και βαθιά εδραιώνεται η θετική σκέψη. Διότι, δεν μπορούν ταυτόχρονα σε ένα ανθρώπινο σύστημα να συνυπάρχουν η ειρήνη και ο πόλεμος, τουλάχιστον χωρίς κάποια συναισθηματική τριβή.

Επιλέξτε, χωρίς όμως να αναθεματίζετε την όποια άλλη σας πλευρά. Δώστε χρόνο σε αυτήν την αλλαγή. Δώστε χρόνο, ώστε να εντοπίσετε πώς όλες οι εμπειρίες που ζήσατε, τελικά, σας έφεραν εδώ: να γεύεστε, να αισθάνεστε, με έναν μοναδικό τρόπο. Όπως μοναδικές είναι και οι εμπειρίες σας.

Να θυμάστε κάθε μέρα να λέτε: “Είμαι αρκετός”, πριν αρχίσετε να βάζετε τις υπερβολικές θετικές σας δηλώσεις που ο ψυχισμός σας δεν είναι έτοιμος να απορροφήσει, όσο και αν τις αξίζει. Ξεκινήστε, δίνοντας μία βάση στον εαυτό σας με το “Είμαι αρκετός”. 

Αυτό ήδη φέρνει μέσα μας αποδοχή και ειρήνη. Πάνω σε αυτά τα συναισθήματα, έχετε δυνατότητα να χτίσετε ότι θέλετε. Αλλά πρώτα, γεμίστε το μυαλό σας, το συναίσθημα σας και όλο σας το σύστημα με το: “Είμαι Αρκετός”. 




Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Shakila Ιωάννα Μπράτη Ασχολείται επαγγελματικά με την κρυσταλλοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην Ανώτερη Επικοινωνία (Channeling), σε τεχνικές με το εκκρεμές, στο θεραπευτικό μασάζ, καθώς και σε διάφορες θεραπευτικές τεχνικές και έχει σπουδάσει Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Έχει μελετήσει το Σαμανισμό από διάφορες κουλτούρες. Είναι απόφοιτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής και Ψυχοενεργειακής προσέγγισης. Έχει εκδόσει τα βιβλία «Κρύσταλλοι: Οι δάσκαλοι του φωτός», και "Κρυσταλλικός Βελονισμός & Ορυκτά". Εργάζεται ως θεραπεύτρια, είναι συντονίστρια του κύκλου γυναικών Blossoming Goddess και διοργανώνει τα Athens Goddess Festivals, με στόχο την αφύπνιση του Ιερού Θηλυκού. Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Shakila Ιωάννας Μπράτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου