Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Γιατί δεν θεραπεύομαι ;

Το μυστικό συστατικό της επιτυχημένης θεραπείας 
Και τι δεν έχουμε δοκιμάσει για να ξεπεράσουμε κάποια ασθένεια, είτε ψυχική είτε σωματική. Φάρμακα ή/και βότανα για την γρίπη, ηρεμιστικά ή/και ψυχοθεραπείες για το άγχος και την κατάθλιψη, χημειοθεραπείες ή/και εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο και και και… 

Σκέφτεσαι: «Τι άλλο να κάνω; Τι άλλο να δοκιμάσω; Βαρέθηκα, κουράστηκα..». Μήπως όμως κάτι σου διέφυγε; Ένα πράγμα δεν δοκίμασες μόνο.. Και ποιο είναι αυτό;.. 

Η πίστη. 

ΠΙΣΤΕΨΕ! 
Στον εαυτό σου όμως.. Θέλεις στον Θεό; Στον Αλλάχ; Στον Βούδα; Πίστεψε και εκεί.. Όχι φανατικά, όχι δογματικά.. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβεις πως ο κάθε Θεός και Αλλάχ και Βούδας βρίσκεται μέσα σου, Εσύ θα ιάσεις τον εαυτό σου. Ακούγεται πολύ κλισέ και μπορεί να μην είναι πρακτικό για εσένα, αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι.. 

Θέλει καθημερινές πρακτικές για να πετύχει.. Και πίστεψέ με όταν σου λέω, πως δεν υπάρχει πιο στενάχωρο θέαμα (ειδικά για έναν θεραπευτή) από ένα άτομο το οποίο έχει χάσει την πίστη του στο οτιδήποτε και στον οποιοδήποτε. Εκεί έρχεται η ασθένεια να τον «αποτελειώσει», ή ακόμα καλύτερα να τον επιβεβαιώσει.. 

Γιατί... Και αυτός τελικά πίστεψε πως δεν υπάρχει τίποτα άξιο στο οποίο να πιστέψει και άρα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του, και κάπως έτσι ασθένησε.. 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ανθρώπους που «ξαφνικά» ή «τυχαία» θεραπεύτηκαν ακόμα και από καρκίνο, όταν όλοι οι γιατροί δεν έδιναν καμιά ελπίδα; Τι το διαφορετικό είχαν αυτοί οι άνθρωποι από εσένα; 

Μήπως δεν γεννήθηκαν, μήπως ήταν σούπερ-ήρωες; Όχι.. Ένα πράγμα κάνανε μόνο διαφορετικό από εσένα.. Πίστεψαν στον εαυτό τους! Πίστεψαν πως όπως αυτοί επέλεξαν να έχουν καρκίνο έτσι και οι ίδιοι θα επιλέξουν να τον αφήσουν πίσω.. Γιατί; Γιατί μπορείς! Γιατί μπορώ, γιατί όλοι μπορούμε.. 

Συνεπώς.. Δοκίμασε το! Και ας μην πιάσει.. Τι έχεις να χάσεις; Τίποτα, μόνο να κερδίσεις.. Δωρεάν είναι, όπως και όλα τα σημαντικά στην ζωή.. Όποτε παίξε με αυτό! 

Ξύπνα το πρωί και πριν κάνεις οτιδήποτε κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες : «Σήμερα πιστεύω πως θα είναι μια υπέροχη μέρα, πιστεύω πως είμαι μοναδικός/η και ΜΟΝΟ υπέροχα και μοναδικά πράγματα θα μου συμβούν! 

Είμαι υγιής ψυχικά και σωματικά γιατί αυτό επιλέγω» Και θα πιάσει.. Ξέρεις γιατί; Γιατί θα το πιστέψεις.. Γιατί θαύματα γίνονται.. 

Αλλά πως περιμένεις να γίνει το θαύμα αν δεν πιστεύεις σε αυτό;… 




Εδιάρογλου Χριστίνα, Μουσικοθεραπεύτρια 
FB @ Μουσικοθεραπεία – Χριστίνα Εδιάρογλου
Εικόνα: Rebecca Wilson 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου