Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ένας Φιλοσοφικός Προβληματισμός για τη Γιορτή της Μητέρας...!!!!

Χρόνια Πολλά στις μαμάδες μας!!
-Σε αυτές που αγάπησαν τα παιδιά τους αλλά και σε αυτές που δεν τα αγάπησαν.

-Σε αυτές που τα φρόντισαν και σ αυτές που δεν τα φρόντισαν.

-Σε εκείνες που ήξεραν πάνω κάτω τι έκαναν όταν γεννούσαν και σε εκείνες που δεν είχαν απολύτως καμία ιδέα όταν έφερναν τα παιδιά τους στον κόσμο τι να τα κάνουν, και που πολλές από αυτές τις μαμάδες δεν έμαθαν ποτέ.

-Σε εκείνες που μόρφωσαν τα παιδιά τους και τα γέμισαν με γνώσεις ικανές να ανταπεξέλθουν σ 'αυτό τον άρρωστα ανταγωνιστικό  κόσμο, αλλά και σε εκείνες τις μανάδες που τα άφησαν αμόρφωτα και απαίδευτα ούτως ώστε να τα βρουν μπαστούνια όταν βγήκαν εκεί έξω και να μην έχουν την παραμικρή ιδέα πώς ν αντιμετωπίσουνε τα πάμπολλα προβλήματα της ζωής.

-Στις μαμάδες που δίδαξαν τι θα πει Αγάπη και Αποδοχή στα παιδιά τους, αλλά και σε εκείνες που δεν τα δίδαξαν τίποτα τέτοιο, ούτως ώστε τα παιδιά χαομένα πια ως ενήλικες ψάχνουν την αγάπη σε όλους όσους τους απορρίπτουν και τους φτύνουνε κατάμουτρα. Αλλά αυτοί συνεχίζουν στο ίδιο δραματικό έργο μήπως πάρουν κάποτε ψίχουλα αγάπης απ αυτούς που τους απορρίπτουν.

-Σε εκείνες τις μαμάδες που παρείχαν στα παιδιά τους έναν καλό και γεμάτο αγάπη πατέρα, σε εκείνες που φρόντισαν να χωρίσουν έγκαιρα από τον μ@λ@κ@ πατέρα, αλλά και σε εκείνες που δεν φρόντισαν τίποτα τέτοιο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βασανίζονται δίπλα, αφ 'ενός επειδή είχαν έναν τυραννικό πατέρα, αφ 'ετέρου επειδή η μάνα τους πέρασε εντελώς λάθος μηνύματα με την παθητικότητα της απέναντι στο καθημερινό έγκλημα που συντελούνταν.

-Σε εκείνες που άφησαν τα παιδιά τους ελεύθερα να κάνουν ο,τι θέλουν, να φύγουν όποτε θέλουν από κοντά τους, να ζήσουν όπως θέλουν την Υποκειμενική μας τη ζωή, διδάσκοντας τους έτσι έμπρακτα την μέγιστη έννοια της Ελευθερίας, αλλά και σε εκείνες τις μαμάδες που δεν τους έμαθαν τίποτα παρόμοιο, αλλά μάλλον το αντίθετο, εγκλωβίζοντας τα σε τελείως ακατάλληλες ηλικίες μέσα στην αιχμηρή αγκαλιά τους, κόβοντας έτσι τα δικά τους τα φτερά, με αυτή την υποτιθέμενη προστατευτική αγάπη της Ελληνίδας μάνας!!

-Χρονιά πολλά στις μαμάδες που δια της σωστής τους ανατροφής και της φωτεινής παρουσίας τους στη ζωή των παιδιών τους, αυτά βγήκαν σαν ενήλικες δυνατοί χαρακτήρες με καλή ψυχική υγεία, αλλά και σε εκείνες που δια της εντελώς λανθασμένης ανατροφής τους και της απουσίας τους στην πραγματική ζωή των παιδιών, εκείνα ανισορρόπησαν είτε σοβαρά (νευρώσεις) είτε πολύ σοβαρά (ψυχώσεις) ούτως ώστε η υπόλοιπη ζωή των παιδιών να είναι μια αέναη μάχη με τα εσωτερικά τους δαιμόνια και τις πολλές και διάφορες εγκεφαλικές και συναισθηματικές βλάβες που υπέστησαν στην παιδική τους ηλικία.

-Χρόνια πολλά σε εκείνες τις μαμάδες που αγαπάνε και τα παιδιά του γείτονα ή και τα παιδιά όλου του κόσμου (κάτι που για να μην ξεχνιόμαστε, προϋποθέτει άνοιγμα του 4ου Τσάκρα της Καρδιάς, Σοφία, Αφύπνιση και Πνευματική Ανάπτυξη) αλλά και σε εκείνες που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα παιδιά των άλλων, παρά μόνο για τα δικά τους, κάτι που τις καθιστά εν τέλει εγωιστικές μαμάδες..., 

γιατί δεν αντιλαμβάνονται τις βαθύτερες πνευματικές έννοιες και πλευρές της μητρότητας, κι επιπλέον, ούτως ώστε όσο κι αν βασανίζονται τα παιδιά αυτού του κόσμου από παιδική εργασία, βιασμούς, κακοποίηση, αναγκαστικούς γάμους με ενήλικες (βλέπε Πακιστάν) παιδική πορνεία, απαγωγές παιδιών που καταγράφονται σε όλο τον κόσμο με σκοπό την χρησιμοποίηση τους για σατανιστικές τελετουργίες (βλέπε σκάνδαλο Pizzagate).... 

εκείνες ούτε γνωρίζουν, ούτε και θέλουν να γνωρίσουν περί όλων αυτών των καταστάσεων, και τα παιδιά αυτά μένουν μέχρι σήμερα αβοήθητα από έναν τελικά αφιλόξενο πλανήτη, τόσο αφιλόξενο που δεν σέβεται την ιερότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας ούτε ο υποτιθέμενα ανεπτυγμένος 1ος κόσμος, ούτε ο αναπτυσσόμενος, ούτε οι τριτοκοσμικές χώρες.

*Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, εκολλαπτόμενος φιλόσοφος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Παν/μιο Αθηνών, και υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη. Επισκεφτείτε το eiselixibooks.gr. Τον Βασίλη θα τον βρείτε στο instagram ως: @basilisrom ή Romanos the Melodian. Κάντε ένα like στη σελίδα «Εκδόσεις Εισέλιξη» στο fb καθώς και στη σελίδα «Πνευματική Ψυχολογία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου