Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Τι είναι η ονειροπαγίδα και πως λειτουργεί ;

Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά ειλικρινά, μια από τις πιο δημοφιλείς και που πωλείται πολύ είναι η ονειροπαγίδα. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι ακριβώς είναι η ονειροπαγίδα ή πως λειτουργεί; Λοιπόν, ας ταξιδέψουμε στη θρησκεία και στις υπέροχες ιστορίες του ιθαγενή Αμερικανικού πολιτισμού. 

Η γιαγιά αράχνη 
Σύμφωνα με την θρησκεία Χόπι, η Γιαγιά Αράχνη ή Γυναίκα-Αράχνη είναι η δημιουργός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είναι στην πραγματικότητα συγγενής με την Γαία, τη Μητέρα Φύση ή τη Μεγάλη Θεά. Είναι επίσης γνωστή ως η μεγάλη προστάτιδα και βοηθός των ανθρώπων (σύμφωνα με την παράδοση Navajo). 

Η Γιαγιά Αράχνη χρονολογείται τουλάχιστον στο Τεοτιουακάν-προ-Κολομβιανή Αμερική όπου απεικονίζεται ως η Μεγάλη Θεά. Επίσης γνωστή ως Asibikaashi, η Γιαγιά Αράχνη πιστεύεται ότι προστατεύει τα βρέφη και όλα τα παιδιά της Γης. Για να την τιμήσουν και να καλέσουν τις ευλογίες της οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες δημιούργησαν φυλαχτά που εξελίχθηκαν σε αυτές που είναι ευρέως γνωστές ως ονειροπαγίδες. 

Η ονειροπαγίδα 
Καθώς οι φυλές εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Asibikaashi δεν μπορούσε να προστατεύσει αποτελεσματικά όλα τα παιδιά της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούσαν αυτά τα φυλαχτά- ή καλύτερα τις πύλες της Asibikaashi με τις οποίες θα μπορούσε να επεκτείνει τις ευλογίες της και τις προστατευτικές της δυνάμεις. 

Η Φράνσις Ντένσμορ Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και εθνογράφος παρατήρησε και διερεύνησε αυτές τις παραδόσεις γράφοντας πως «ακόμη και τα βρέφη είχαν προστατευτικά φυλαχτά. Παραδείγματα αυτών είναι οι ''ιστοί αραχνών'' που κρέμονταν σε ένα στεφάνι πάνω από το μωρό.

Στα παλαιότερα χρόνια το δίχτυ κατασκευαζόταν από ίνες τσουκνίδας. Δύο αράχνες συνήθως κρεμόντουσαν στο στεφάνι και λέγεται ότι έπιαναν κάθε κακό που μπορεί να ήταν στον αέρα καθώς ο ιστός της αράχνης πιάνει και κρατά οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτόν.» 

Τι είναι η ονειροπαγίδα; 
Παραδοσιακά, η ονειροπαγίδα είναι ένα χειροποίητο φυλαχτό γεμάτη με τη δύναμη της Μαγείας Knot. Αποτελείται από ένα στεφάνι πάνω στο οποίο υφαίνεται ο ιστός της αράχνης. Η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο στην απομάκρυνση των κακών ονείρων. 

Ο σκοπός της ονειροπαγίδας είναι να προστατεύει τα παιδιά όχι μόνο από εφιάλτες αλλά από όλα τα αίτια της κακής τύχης και της ατυχίας. Αυτή η συνηθισμένη παρεξήγηση προέρχεται πιθανώς από την πεποίθηση των ιθαγενών της Αμερικής ότι όλα τα αίτια της κακής τύχης, της κακής υγείας και της ατυχίας είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας πνευματικής αιτίας. 

Με άλλα λόγια, οι άρρωστοι, οι ξαφνικοί θάνατοι, τα ατυχήματα και άλλα ατυχή γεγονότα προκαλούνται από τα πνεύματα. 

Πως λειτουργεί η ονειροπαγίδα; 
Υπάρχουν δύο θεωρίες για το πώς λειτουργεί μια ονειροπαγίδα. Η θεωρία της Πύλης: Σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση (η οποία έχει μεγαλύτερη λογική), η ονειροπαγίδα δεν είναι παρά μια πνευματική πύλη, όργανο της Μεγάλης Θεάς. Λειτουργεί σαν ένα σύμβολο που καλεί τις θεϊκές δυνάμεις της στο δωμάτιο που βρίσκεται η ονειροπαγίδα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κρέμονται στις κούνιες ή στα κρεβάτια. Η Asibikaashi, η θεά αράχνη, θα ευλογήσει το δωμάτιο με την μαγεία της και θα παγιδεύσει όλες τις κακές αιτίες και πνεύματα στον ιστό της. Η Μεγάλη Θεά δεν θα επιτρέψει να περάσει το κακό μέσα σε αυτό τον χώρο επειδή και το ίδιο την φοβάται. 

Ο ιστός των ονείρων : Σύμφωνα με μια άλλη δημοφιλής θεωρία όλα τα όνειρα προσελκύονται από τον ιστό της αράχνης. Ωστόσο, μόνο τα καλά όνειρα μπορούν να περάσουν καθώς τα κακά μένουν κολλημένα στον ιστό. Έτσι, όταν κρέμεται στις κούνιες και στα κρεβάτια η ονειροπαγίδα εξασφαλίζει ότι ο καθένας μπορεί να έχει έναν καλό ύπνο χωρίς εφιάλτες ή κακά όνειρα. 

Πώς να φτιάξετε μια ονειροπαγίδα 

Για να φτιάξετε μια ονειροπαγίδα θα χρειαστείτε: 

Φλοιό ιτιάς για να φτιάξετε ένα στεφάνι 

Πλέξτε ένα δίχτυ αράχνης μέσα 

Κρεμάστε διάφορα ιερά σύμβολα 

Υπάρχουν βέβαια πολλά σύνεργα για να το κάνετε όπως στο Amazon όπου μπορείτε να πάρετε ότι χρειάζεστε για να τη δημιουργήσετε. Προσωπικά, πιστεύω ότι μόλις το καταφέρετε θα πλέξετε το δίχτυ με τη μαγική σας διάθεση. Έτσι θα είναι πιο ισχυρή. 

Η σωστή φροντίδα μιας ονειροπαγίδας 
Οι ονειροπαγίδες είναι φυλαχτά που διώχνουν μακριά το κακό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται τον κατάλληλο καθαρισμό. Έτσι, είτε τοποθετήστε την κάπου που να εκθέτεται στο φως του ήλιου ή τοποθετήστε την εσείς κάθε τόσο έξω όταν ο ήλιος λάμπει. 

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η ονειροπαγίδα λειτουργεί αποτελεσματικά και απερίσπαστα. Επιπλέον, θα σας συμβούλευα να καλέσετε σκόπιμα την καθοδήγηση της Μητέρας Φύσης για να ευλογήσει αυτό το φυλαχτό με τη δύναμη και τη σοφία της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου